Nyheter 

Ny bok om modernt inköp

Nu finns boken ”Modernt Inköp” ute i bokhandeln. Vi kan verkligen rekommendera denna bok då den behandlar ämnet inköp på ett, just modernt, sätt som är anpassat till hur världen ser ut idag. EFFSO har varit delaktiga i utformningen av boken då vi varit bollplank till författaren gällande vissa delar av innehållet.

I Modernt inköp ligger fokus på att leda förädlingskedjan, med betoning på strategi, kommunikation och motivation. Läsaren introduceras i metoder för att utveckla inköpsstrategier, organisera arbetet och kommunicera med leverantörsmarknaden. Modernt inköp handlar också om att hitta nya strukturer som inte bara är effektiva, utan även hållbara för människor, miljö och samhälle.

Bokens första del innehåller en grundlig introduktion till inköpsämnet, med inriktning på att träna analytisk och kommunikativ förmåga. Utgångspunkten är att organisera medarbetare och leverantörer så effektivt som möjligt. Här behandlas även alla grundläggande begrepp. I den andra delen finns mer sofistikerade modeller kring bland annat beslutsfattande, kategoriprojekt och affärssystem. Konkreta exempel visar hur inköparen kan hantera olika situationer och hur inköpsteorierna kan tillämpas i praktiken. I rollspel och övningar får läsaren färdighetsträning.

Boken går just nu att köpa till specialpris hos Studentlitteratur.