Senior strategisk inköpare

Nu söker vi dig som kan förstärka vårt team inom inköp som Senior Strategisk inköpare med bas i Stockholm. Drivs du av att göra bra och långsiktiga affärer genom upphandling och inköp och som har ett genuint driv av verksamhetsutveckling och förändringsledning och vill vara en del av ett ledande europeiskt företag som skapar hållbara samhällen, välkommen med din ansökan!

Sweco

Tillsammans med våra kunder utvecklar våra 18 500 arkitekter, ingenjörer och andra specialister lösningar för att hantera urbaniseringen, ta vara på digitaliseringens möjligheter och göra framtidens samhällen mer hållbara. Med en omsättning på 23 miljarder SEK (2021), på över 14 marknader, är Sweco det ledande konsultföretaget inom teknik, miljö och arkitektur i Europa. Sweco grundades på Gunnar Nordströms vision om ett kombinerat arkitekt- och ingenjörsföretag, där olika perspektiv förs samman för att lösa vår tids utmaningar.

Sweco Sverige består av 6000 medarbetare och finns i över 50 orter runt om landet. Vi arbetar med 32 000 uppdrag och omsätter runt 7,4 miljarder SEK. Våra affärsområden är Sweco Architects, Buildings, Digital Services, Energy & Industry, Environment & Planning och Transport. Hållbarhet är kärnan i vår verksamhet där vårt arbete har FN:s 17 globala mål för hållbar utveckling som grund där Sweco Sverige har som mål att ha en klimatpositiv verksamhet 2030.

Rollen

Som Senior Strategisk inköpare har du ett stort affärsmässigt och strategiskt ansvar. Du får möjlighet att komma in i ett spännande skede där inköpsfunktionen skall växla upp ytterligare en nivå för att skapa ännu större värde för verksamheten. Inköpsteamet är under uppbyggnad och stora möjligheter erbjudes till rätt person att driva utveckling och flytta fram funktionens position inom verksamheten på flera plan.

Inköpsfunktionen på Sweco planerar och genomför upphandlingar inom olika inköpskategorier i nära samarbete med sakägare och kravställare från andra delar av företaget. Du kommer ta det strategiska ansvaret för ett effektivt upphandlingsarbete på Sweco genom att driva process- och systemutveckling inom området. Du kommer inledningsvis arbeta med upphandlingar inom ett flertal inköpskategorier, men ambitionen är att på sikt arbeta kategoristyrt.

Ansvar och arbetsuppgifter:

 • Du får en central roll med huvudsakliga ansvarsområden att identifiera inköpsförbättringar, driva upphandlingar, utveckla och omförhandla befintliga avtal.
 • Du har ett tätt samarbete med olika personer inom olika delar av organisationen, beroende på vilket behov som uppstår.
 • Du är en projektledare av rang och har lätt för att samarbeta med såväl IT-avdelningen såsom leverantörers mest seniora motparter.
 • Du har en genuin passion för hållbarhet och vågar utmana gamla mönster.
 • Du kommer mer generellt att arbeta med utveckling av systemstöd, inköpsprocesser, och mer specifikt utveckla våra sourcingstrategier inom utvalda områden med fokus på indirekta kategoriområden.
 • Du kommer ta ansvar för intressanta och utmanande frågor inom bland annat strategisk leverantörsutveckling och hållbarhetsfrågor gällande miljö, säkerhet och jämställdhet.
 • Du kommer arbeta med förändringsledning och olika förbättringsprojekt inom hela Purchase-to-pay processen.

För att vara framgångsrik i rollen ska du ha:

 • Utbildning inom ekonomi, juridik eller annan passande inriktning med flerårig erfarenhet (>10års erfarenhet) av att arbeta med inköp på en strategisk nivå.
 • Vana av att arbeta strukturerat med kategoribaserade inköp värdesätts.
 • Du är ärlig, lojal, har ledaregenskaper och ett inbyggt driv att utveckla arbetssätt och processer.
 • Du har ett affärsmässigt och målinriktat arbetssätt samt drivs av att göra bra affärer.
 • Du besitter också en stark etisk kompass, är en skicklig kommunikatör och duktig på att bygga långsiktiga relationer.
 • Du har förmåga att uttrycka dig väl på svenska och engelska i både tal och skrift.

Delar du våra värderingar?

Om du, som vi drivs av att få vara med och skapa förutsättningar för en hållbar framtid är Sweco rätt arbetsplats för dig. Låter detta som en spännande roll och du vill vara med på vår resa framåt? Tveka inte att skicka in din ansökan så snart som möjligt då vi behandlar ansökningar löpande men inte senare än 2022-10-17.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och utgår ifrån vårt trivsamma kontor på Kungsholmen i Stockholm med möjlighet till hybridarbete.

Kontakt:

Har du frågor eller funderingar kopplat till tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Martin Fridolf på martin.fridolf@effso.se