Strategisk inköpare

Apotekstjänst är ett entreprenöriellt och växande företag som specialiserar sig på produktion av dosförpackade läkemedel samt helhetslösningar inom lager och logistik till sjukvården. Vi levererar dosläkemedel till snart ca 135 000 patienter årligen samt >1.3 miljoner orderrader sjukvårdsmateriel till >400 vårdinrättningar.

Vi gillar att utmana och drivs av ett stort engagemang att förbättra och bli bättre. Vår vision är att leda utvecklingen av tjänster som hjälper våra kunder inom vård och hälsa att skapa långsiktigt värde och öka samhällsnyttan. Vi jobbar för att vår personal ska vara den mest engagerade i branschen och vi utmanar ständigt oss själva och vår omgivning för att finna nya och bättre lösningar. Apotekstjänst har under de senaste åren vunnit flera stora avtal och letar efter nya engagerade medarbetare som vill vara med i den fortsatta utvecklingen.

Rollen

Som strategisk inköpare kommer du ha det huvudsakliga ansvaret över tre viktiga kategorier; maskiner, transporter och IT. Apotekstjänst har en maskinpark för dosdispensering i världsklass och både transporter och IT är viktiga kategorier för att bedriva vår kärnverksamhet. Utöver detta kan ytterligare kategorier och arbetsområden tillkomma i mån av tid.

Apotekstjänst är i en fas där vi behöver skapa struktur i dessa kategorier. Man behöver förstå nuläget och definiera en plan för förvaltning och en strategi för hur utvecklingen inom kategorierna ska ske. Därefter ansvarar man för förvaltning och att driva utvecklingsarbetet.

I rollen ingår att inom kategorierna:

  • Förvalta befintliga avtal och leverantörsrelationer
  • Definiera interna processer
  • Motverka prishöjningar
  • Upphandla för befintliga och nya uppdrag
  • Hålla sig uppdaterad avseende nyheter och förändringar på marknaden
  • Definiera nyckeltal och standardisera processer/modeller för leverantörsuppföljning
  • Ansvara för leverantörsuppföljning och koordinera med intressenter
  • Driva på arbetet för att kontinuerligt förbättra tjänsteutövningen för ökad lönsamhet och kundnöjdhet

Rollens ansvarsområden kan förändras allt eftersom arbetet med kategorierna fortgår och strategierna tagits fram. Rapportering sker till CPO.

Din profil

För att lyckas i den här rollen tror vi att du är nyfiken och driven samt har ett genuint intresse av affärer kombinerat med strategiskt inköp. Då rollen är bred behöver du inte expertkunskap inom de nämnda kategorierna men du kommer sannolikt från tillverkande industri, produktionsnära verksamheter, detaljhandel eller kanske rentav läkemedelsindustrin.

En lämplig kandidat har 3-6 års erfarenhet och har arbetat helt eller delvis med inköp. Det är viktigt att kunna bryta ner större problem och planera sitt arbete. Att hantera intressenter är otroligt viktigt då arbetet i kategorierna sker tvärfunktionellt. Erfarenhet av avtalsförhandlingar är att föredra. Man måste vara villig att inte bara arbeta med klassiskt inköpsarbete utan utveckla kategorierna från en affärsmässig ståndpunkt och skapa förändring. Ansvaret ligger både högt och lågt. Att kunna bygga excelmodeller för uppföljning och ta fram långsiktiga strategier tillsammans med leverantörer är avgörande.

Vi ser att du är akademiker samt behärskar engelska och svenska.

Rollen utgår ifrån vårt kontor på Lidingö (Gåshaga brygga) med möjlighet till distansarbete vissa dagar efter överenskommelse.

Ansökan

Alla ansökningar behandlas löpande, så vi ser gärna din ansökan omgående.

Har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Martin Fridolf på telefonnummer: 079 101 39 50 eller via martin.fridolf@effso.se.

Välkommen med din ansökan!