Strategisk inköpare indirekt material & FM tjänster

Compass Group i Sverige

Vi är Compass Group som är en världsledande leverantör inom mat, dryck och supportservice. Compass Group Sverige är en del i koncernen Compass Group PLC. Över hela världen har vi över 500 000 kollegor! I Sverige har vi cirka 450 verksamheter runt om i landet, vilket gör att det finns fantastiska utvecklingsmöjligheter hos oss.

Compass Group i Sverige omsätter ca 3 miljarder kronor och drivs under varumärken som Food & Co, Marketplace, Medirest, Amica, Chartwells, Levy Restaurants, UNISON, Eurest och fler. Compass Group Sverige är en del i koncernen Compass Group PLC. Koncernens omsättning uppgår globalt till £25 miljarder (2022). Våra kunder är företag, arenor, universitet, skolor, vård och omsorg med flera. Vi tillhandahåller service såsom mat och dryck, konferens, reception, lokalvård, vaktmästeri med mera.

Vi växer ytterligare och söker nu dig som genom ett resultatinriktat inköp vill vara med och förädla och säkra vår fortsatta framgång på marknaden. Som Strategisk inköpare hos oss arbetar du med våra indirekta inköp på Compass Group. Inköpsavdelningen består idag av 7 medarbetare där du kommer vara ansvarig för Indirekt material och Facility management (FM) tjänster. Du kommer vara ett viktigt bidrag till att Compass Group:s inköp kontinuerligt utvecklas och ligger i framkant med nya tekniska lösningar. Är du driven, mål & resultatinriktad med passion för strategiskt inköp kan du vara den vi söker!

Rollen

Som Strategisk Inköpare Indirekt material och FM tjänster rapporterar du till Head of Sourcing och tjänsten ansvarar bland annat för att:

 • Kategoriansvar för Indirekt material och FM tjänster (förbrukningsmaterial kem och papper, transporter, energi, FM och IT tjänster etc)
 • Analysera- spend, marknader och leverantörer.
 • Utveckla och Implementera framtagna kategoriplaner samt utveckla mål i linje med budget och KPI’er.
 • Initiera och leda tvärfunktionella kategoriteam med stakeholders från Operations, Growth & Retention, Operational Excellence, Finans och Legal.
 • Utvärdera och validera leverantörer utifrån leverantörsuppförandekod, leverantörs kvalité, hållbarhet och risk analyser.
 • Ansvara för anbud, förhandling och kontraktering.
 • Medverka till rapportering & KPI för att kunna följa upp efterlevnad hos leverantörer och kontrakt.
 • Medverka i hållbarhetsprojekt & företagets fortsatta tillväxt.
 • Vara delaktig i inköpsavdelningens transformationsresa, implementera nya arbetssätt och nya system.

För att vara framgångsrik i rollen ska du ha:

 • Adekvat universitets-/högskoleutbildning eller inköpsutbildning.
 • +5 års erfarenhet av strategiskt inköp & Category Management
 • Kunskap inom indirekta kategorier så som kem, papper, transporter, energi samt FM tjänster
 • Språk: Svenska & Engelska.
 • Solid erfarenhet i inköpsprocesser från Category Management, Sourcing to Contract (S2C) och Supplier Relationship Management (SRM).
 • Hög användarnivå inom MS Office och relevanta inköpssystem (t.ex. Proceedo och Jaggaer) för S2C, SRM och Category Management.

 

Personliga Egenskaper:

Vi ser att du är en driven och självgående person som tycker om att jobba resultat fokuserat. Kommunikation är en viktig del av rollen och du uppskattar att bygga relationer och få med dig andra. Du är även en analytisk och lösningsorienterad person som är van att jobba genom organisationen och leda tvärfunktionella team. Erfarenhet från projektledning och Supply Chain med förmåga att samarbeta på olika nivåer såväl internt som externt är en stor fördel. Du behöver ha vanan att leda och driva förhandlingar på internationell nivå. Vidare är du beslutskraftig och tycker om att driva den strategiska inköpsfunktionen och ständigt förbättra den. Vill du vara med och växa med oss där du kommer få möjlighet att driva och påverka vår Business med fokus på indirekt material och tjänster, tveka inte att ansöka redan idag!

Kontakt:

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Du kommer utgå ifrån vårt huvudkontor i Mall of Scandinavia i Solna.

Urval sker löpande så tveka inte att skicka in din ansökan så snart som möjligt men inte senare än 12e juni.

Har du frågor eller funderingar kopplat till tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Martin Fridolf på martin.fridolf@effso.se