Logistiker

Är du en erfaren logistiker? Vill du vara med och ta ansvar från jord till bord? Då kan det vara dig vi söker som logistiker till vår site i Lidköping.

Om Lantmännen Biorefineries

Lantmännen Biorefineries är en del av Division Energi, som är en av Sveriges största producenter av bioenergiprodukter och har haft en stark tillväxt under de senaste åren. Inom Biorefineries tillverkas ett brett spektrum av produkter – från hållbart etanolbränsle till livsmedelsingredienser och proteinrika foderråvaror. Vi är stolta över att bidra till en cirkulär och biobaserad ekonomi, där vi utnyttjar hela växtens potential och skapar värde för våra kunder, samhället och miljön.

Om rollen

Som logistiker kommer du att ansvara för processen från order till fakturering. Du kommer att hantera avrop och order från våra kunder och säljare, planera och boka transport samt hantera all transportdokumentation inklusive exportdokument och tull. En del av din roll innebär också att lägga en produktionsplan och säkerställa att rätt artiklar finns i lager. Vidare kommer du att hantera fakturering och månadsinventering. Som logistiker kommer du också att planera för transporter mellan våra produktionsanläggningar och våra interna och externa lager. I denna roll kommer du att ha direktkontakt med kunder och transportörer från hela världen, beroende på vilket sortiment du hanterar. Du fungerar som kontaktperson på plats vid inkommande och utgående leveranser och har många interna samarbeten, där du arbetar tätt med produktion, kvalitet, sälj, inköp och övriga logistiker på våra olika platser i Sverige.

  • För att lyckas och trivas i rollen har du:
  • En akademisk utbildning inom logistik eller ekonomi, eller motsvarande
  • Erfarenhet inom logistik, transport, shipping och planering
  • Erfarenhet av processbeskrivning och dokumentation av arbetsbeskrivningar
  • Goda kunskaper i tal och skrift på svenska och engelska
  • Erfarenhet av att arbeta i ERP-system, gärna M3

Som person är du analytisk och har ett helhetstänk. Du förstår hur olika delar samspelar och ser den långsiktiga effekten av förändringar och händelser som sker i verksamheten. Du är driven och engagerad med en god förmåga att planera och ta beslut i en snabbrörlig miljö. Du är också en problemlösare med ett flexibelt angreppssätt och resultatdriven med en stark vilja att leverera med hög kvalitet. Dessutom är du pålitlig, självgående och levererar enligt överenskommelse.

Du delar Lantmännens värderingar – Öppenhet, Helhetssyn, Handlingskraft – och löftet om att ta ansvar från jord till bord.

Plats och rapportering

Vi söker nu en logistiker till vår site i Lidköping. Du kommer att ingå i logistikteamet på site, men också i vår centrala logistikavdelning. Du rapporterar till Supply Chain Director för Lantmännen Biorefineries.

Vad vi erbjuder dig

Lantmännen är en stor internationell koncern med en unik bredd i vår verksamhet. Vi erbjuder utvecklingsmöjligheter för både specialister och generalister inom olika bolag och branscher i fler än 20 länder. Vi arbetar aktivt med intern rörlighet och vill bidra till att medarbetare utvecklas och känner engagemang varje dag.

Together we reimagine the world of grain!

Ansökan

Ansök så snart som möjligt, då urval och intervjuer sker löpande, dock med paus för semesterveckor 1/7-14/7, 22/7-5/8. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Johan Emthén, Senior rekryterare på EFFSO, johan.emthen@effso.se