Konsultuppdrag Projektledare Inköp

BAE Systems levererar några av världens mest avancerade, teknikledande lösningar inom försvar, flyg och säkerhet. Vi har 82 500 kvalificerade medarbetare i mer än 40 länder. Genom att vi arbetar tillsammans med kunder och lokala partners, levererar vi produkter och tjänster med militär kapacitet, som skyddar människor och den nationella säkerheten samt säkrar viktig information och infrastruktur.

BAE Systems Hägglunds fokuserar på utveckling, tillverkning, integration och support av ett brett spektrum av militära fordon till kunder över hela världen. Våra främsta produkter är högteknologiska stridsfordon (CV90), avancerade terrängfordon (BvS10, Beowulf), stöd och support samt elhybrida drivsystem för den civila marknaden. Vår verksamhet är baserad i Örnsköldsvik i hjärtat av Höga Kusten. Pålitlig, Innovativ och Djärv är våra ledord.

Vi söker nu en konsult för vår kund BAE Systems Hägglunds räkning, en driven och erfaren projektledare till ett team som jobbar med kvalificerat inköp och projektledning i en högteknologisk miljö. Avdelningen består idag av 38 engagerade och drivna medarbetare som arbetar med kategoriinköp, projektinköp och med inköpskvalitet. 

I din roll som konsult kommer du att fungera som inköpsavdelningens representant under hela projektets livscykel, där våra leverantörer oftast står för 50-70% av de totala projektkostnaderna. Du kommer att få en ledande roll där du genom bra planering, kravställning och uppföljning skapar förutsättningar för bästa möjliga anbuds- och projektgenomförande. Rollen innebär ett stort ansvar med stor möjlighet att påverka både interna och externa intressenter.

I anbudsfasen utarbetar du mallar för vårt förfrågnings- och kontraktsunderlag, sammanställer kostnadsbilden, ansvarar för budgetering av leverantörsdriven utveckling och driver riskarbetet avseende våra inköp. I utvecklings- och leveransfas säkerställer du materialförsörjningen till interna och externa kunder, innehar budgetansvar för leverantörsdriven utveckling och materialkostnad. I rollen ingår också ansvar för upphandling och kontraktering av vår kunds viktiga partners, när deras exportkunder ställer krav på motköp (offset) eller annan form av industriell samverkan. Eftersom kunden har en mycket internationell prägel på sina kunder och leverantörer behöver du ha goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och i skrift.

Som person behöver du vara duktig på att skapa relationer och bygga nätverk. Du har ett långsiktigt strategiskt förhållningssätt och starkt kommersiellt intresse.

Placeringsort är Örnsköldsvik. Vi tror därför att du är en person som uppskattar ett aktivt naturliv – här kan du njuta av storslagna vandringar och nervkittlande aktiviteter, men också lugna fiskevatten och många andra möjligheter till att vara aktiv i naturen.

BAE Systems Hägglunds är ett företag som arbetar med försvarssekretess. Du kommer därför att behöva genomföra en säkerhetskontroll samt drogtest.

Uppdragstid: Ett längre uppdrag dock minst 6 månader.

Varmt välkommen med din ansökan!