Lead buyer/Specialistinköpare Installation

Vi söker nu en Leadbyer/Specialistinköpare Installation som arbetar med att optimera vår affär, du säkerställer att vi har rätt installatörer till varje projekt och att vi löpande utvecklar vårt inköpsarbete. 

Hur vi jobbar

På Bonava utmanar vi oss själva varje dag, drivs av en passion för att skapa hem och lyckliga grannskap för fler. Vi strävar mot höga mål och har väldigt kul på vägen. Vi är ett stort internationellt företag med en familjär känsla och tillsammans kan vi erbjuda ett brett utbud av kompetens

Din roll

Som Leadbyer/SpecialistInköpare Installation leder du flera parallella projekts inköpsaktiviteter inom installationskategorierna. I projekten arbetar du i nära samverkan med projektchefer, byggprojektchefer, kalkylingenjörer, arkitekter och projekteringsledare. Du kommer tillhöra inköpsavdelningen i Sverige som består av ca 10 personer och rapportera till Chefen för Inköp i Sverige. Dina arbetsuppgifter kommer bl.a. vara:

•      Lead Buyer är en specialisering av projektinköpsrollen. Lead Buyern ansvarar precis som projektinköparen för inköpen till projekten men enbart för ett eller ett fåtal kategorier. Rollen ger därmed Bonava en förstärkt inköpskompetens på projektnivå inom komplexa sortiment och en ökad inköpskoordinering mellan projekten.

•      Som Lead Buyers ingår man i ett koncerngemensamt kategoriteam som leds av kategoriinköparen på koncernnivå. I det forumet förmedlas vilka kategoristrategier som är prioriterade för Lead Buyers att driva vidare i projekten.

•      Genom Lead Buyern kommer kategoriinköpsstrategierna få ett förbättrat genomslag i projektupphandlingarna. Det kan t ex röra sig om att upphandlingen skall göras i en viss entreprenadform, att använda specifika kriterier, förbättra styrningen av inköpsvolymen eller att använda en viss leverantörsbas. I och med närheten till projekten kommer Lead Buyern också vara viktig i kategoriarbetet genom att vara delaktig i att utforma strategin, implementera den och återföra erfarenheter från projekten.

Din profil

Vi ser gärna att du tidigare arbetat några år som projektledare på ett installationsbolag, alternativt som inköpare eller installationssamordnare. Du har en eftergymnasial utbildning inom teknik. Har du erfarenhet av bostadsprojekt ser vi det som särskilt meriterande. Som person är du affärsmässig, lösningsorienterad och drivs av att skapa goda resultat. Du har ett stort engagemang och en god förmåga att leda och koordinera arbete. Du gillar att arbeta tvärfunktionellt och har en god förmåga att kommunicera. 

Join our journey

Vi tror på att nå vårt mål med att få marknadens mest nöjda kunder genom att ha motiverade och engagerade medarbetare. Följer du med på vår resa kommer du spela en viktig roll att förändra vår bransch.

Vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt. Ansökningar hanteras löpande. I denna rekrytering samarbetar vi med Effso. Vänligen registrera din ansökan nedan.

Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta rekryteringskonsult Mikael Sjölund, mikael.sjolund@effso.se.

Det här är Bonava

Bonava är en ledande bostadsutvecklare i norra Europa. Bonava har skapat hem och grannskap sedan 1930-talet. Bonava har 2 000 anställda med verksamhet i Sverige, Tyskland, Finland, Danmark, Norge, St Petersburg, Estland och Lettland och en omsättning på 14,5 miljarder kronor år 2017. Bonava är noterat på Nasdaq Stockholm. Läs mer på bonava.se