Strategisk entreprenadinköpare

Strukton Rail levererar infrastrukturlösningar för järnväg. Som Sveriges största privata järnvägsentreprenör bygger, driver och underhåller företaget spårsystem i Skandinavien. Strukton rustar även upp spåranläggningar, förser dem med kraftförsörjning och har digitala lösningar för besiktning, övervakning och annan teknologi för att underhålla spårsystem långsiktigt och proaktivt. Lösningarna bidrar till att järnvägen är ett hållbart transportsystem för klimat och samhälle.

Strukton Rail ingår i en europeisk järnvägskoncern som, förutom i Skandinavien också är etablerad i Nederländerna, Belgien, Danmark, Italien samt i USA och Australien. I Sverige har företaget ca 950 medarbetare och omsätter drygt 2,6 miljarder kronor.

Strukton Rail söker en strategisk entreprenadinköpare med placering i Göteborg, Malmö, Västerås, Eskilstuna eller Stockholm.

Din roll

Du arbetar tillsammans med projektet från anbudsfas, genom hela projektet och är med och påverkar projektens lönsamhet. Du leder upphandlingar och ser till att projekten har rätt leverantörer som kan bidra med innovativa och kostnadseffektiva lösningar till rätt kvalitet. Att driva inköpsfrågorna i nära samarbete med produktionen tror vi är nyckeln till ett lyckat inköpsarbete.

Du erbjuds ett utvecklande arbete med ansvar för flera inköpsprojekt i region Syd och Väst Arbetsuppgifterna består bland annat av att upprätta förfrågningsunderlag, göra anbudsutvärderingar, förhandla och upprätta avtal till lägsta totalkostnad med underentreprenörer och leverantörer samt göra leverantörsbedömningar och uppföljningar. I rollen ingår även att bidra till verksamhetsutveckling tex. genom att kontinuerligt effektivisera inköpsprocessen och våra rutiner.

Som strategisk entreprenadinköpare ingår du i en central inköpsfunktion med kvalificerade strategiska inköpare som är fördelade på orterna Stockholm och Västerås. För att lyckas i inköpsarbetet tror vi på närvaro i projektet vilket innebär resor inom verksamheten/ansvarsområdet. I din roll rapporterar du direkt till Strukton Rails inköpschef. 

Din profil

Vi söker dig med god förhandlingsvana och som har erfarenhet av inköpsarbete inom bygg- och anläggningsbranschen. Vi lägger stor vikt vid att du har lätt för att samarbeta, är drivande, kommunikativ och ansvarsfull samt att du har förmågan att se helhetsperspektiv med en djuplodad analytisk sida.

Du värdesätter och kan identifiera dig med Strukton Rails värdegrund RÄLS. Den beskriver vad Strukton står för, hur de vill bemöta medarbetare, kunder och omvärld. RÄLS består av värdeorden Respekt, Ärlighet, Lita på och Säkerhet. 

Vi söker dig som har:

  •        Relevant högskoleutbildning inom exempelvis ekonomi, bygg och anläggning eller motsvarande.
  •        Utbildning eller motsvaradne erfarenhet av entreprenadjuridik och inköp.
  •        Några års erfarenhet av strategiskt inköpsarbete inom bygg- och anläggningsbranschen.
  •        God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.
  •        Erfarenhet från järnvägsbranschen är meriterande

Ansökan

Sök tjänsten genom att trycka ”Skicka ansökan” nedan. Vi gör löpande urval därför rekommenderar vi dig att ansöka redan nu.

Vid frågor om tjänsten kontakta Mikael Sjölund, mikael.sjolund@effso.se

Läs mer om företaget på www.strukton.se