Inköpschef Entreprenad

Swedavia äger, driver och utvecklar tio flygplatser i Sverige. Vi är cirka 3000 medarbetare som arbetar för att skapa den tillgänglighet som behövs för resande, affärer och möten. Vi är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan.

Som en följd av Swedavias starka passagerarutveckling, framtida infrastruktursatsningar och beslutad förstärkning av Swedavias Inköpsorganisation söker vi nu inköpschef med ansvar för entreprenad.

Dina arbetsuppgifter

Som Inköpschef Entreprenad kommer du att leda enheten för bygg- och entreprenad inköp inom Swedavia. Enheten driver och leder de strategiska ramavtalsleverantörerna inom området, bygg, installation och mark, samt genomför projektupphandlingar, främst för Swedavias utvecklingsprojekt. I de större projekten sker upphandlingarna i nära samarbete med respektive projekts ledning. Din uppgift blir att driva och utveckla enheten som består av strategiska inköpare och projektinköpare och etablera rutiner samt säkerställa implementeringen inom Swedavia. Du har personal och budgetansvar. Du förväntas delta aktivt i utvecklingen av inköp via inköpsfunktionens ledningsgrupp och rapporterar till Swedavias CPO.

Din profil

Du är en ledare med erfarenhet från projektverksamhet och komplexa organisationer. Du gillar att arbeta med utveckling av verksamhet och att bygga team. Vi vill att du har flera års erfarenhet av inköp och entreprenadupphandlingar och med en god kunskap om kategoribaserat inköpsarbete. Det är meriterande om du har erfarenhet av offentlig upphandling.

Vi lägger stor vikt vid din personlighet och ser gärna att du är drivande och tar dig an uppsatta mål med entusiasm. Genom god planering har du förmåga att arbeta strukturerat och är mån om att leverera resultat med hög kvalitet.

För att lyckas är det viktigt att du har förmåga att skapa kontakter och marknadsföra inköpsverksamheten såväl internt som externt. Du är bra på att bygga nätverk, är lyhörd och en bra kommunikatör. Som ledare är du bra på att delegera och att följa upp.

Vi erbjuder

Vi erbjuder en stimulerande arbetsplats där ingen dag är den andra lik, där du och dina insatser kommer att uppskattas och värderas. På våra flygplatser möter vi hela världen, varje dag. Det är en unik arbetsplats med flygpuls och atmosfär. Vi ser att olikheter och mångfald berikar, det är en förutsättning för vår framtida utveckling som ett hållbart företag. På swedavia.se/om-swedavia/lediga-jobb/ kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss.

Anställning och kontakt
Säkerhet har hög prioritet för oss på Swedavia. Vi genomför därför en säkerhetsprövning innan beslut om anställning. Mer information om vad säkerhetsprövning innebär hittar du här.

Tjänsten är en tillsvidareanställning. Placeringsort är Stockholm-Arlanda. För mer information kontakta Mikael Sjölund, ansvarig rekryteringskonsult, mikael.sjolund@effso.se eller, på telefon 0706 771 571.

Välkommen med din ansökan.