Strategisk inköpare

Samhall är Sveriges viktigaste serviceleverantör. Vi erbjuder tjänster inom allt från städ, tvätt och fastighetsskötsel till logistik, tillverkning, handel och omsorg. Vi är rikstäckande med dryga 25 000 anställda på cirka 600 orter och omsätter över åtta miljarder kronor per år. Genom våra kunduppdrag utvecklar vi personer med funktionsnedsättning och vi lyckas så bra för att vi är bäst på att matcha rätt person till rätt arbete. Det ger en kombination av kundnytta, medarbetarnytta och samhällsnytta som inget annat företag kan leverera.

Lär dig mer om samhall i följande film: https://youtu.be/_zXoVT4BnE4

Strategisk inköpare sökes

Vill du ha Sveriges viktigaste jobb? Vi söker dig som vill vara med och bygga Sveriges viktigaste företag. Samhalls inköpsfunktion kommer bestå av en inköpschef och fyra strategiska inköpare. Nu söker vi en strategisk inköpare som vill vara med på den fortsatta utvecklingsresan inom inköpsfunktionen!

Arbetsbeskrivning

Som strategisk inköpare ansvarar du för att bidra till Samhalls måluppfyllelse genom att utveckla och optimera leverantörsbasen utifrån olika perspektiv. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att leda tvärfunktionella upphandlingar, upprätta leverantörsavtal, arbeta med leverantörsuppföljning och -utveckling, att identifiera och implementera kostnadsbesparingar, säkerställa en fungerande inköpsprocess och att bidra till att minska risker i leverantörsrelationen (främst kommersiella och legala).

Inköpsfunktionen kommer bestå av fyra medarbetare utöver inköpschefen och Samhall har totalt en årlig inköpsvolym avseende produkter och tjänster på närmare en miljard kronor. Inköpsfunktionen har genomgått en stor förändring avseende funktionens uppdrag och spelplan. Nya riktlinjer och processer har implementerats, och denna förändringsresa inom inköpsverksamheten pågår fortfarande.

Inköpsfunktionen har ett kommersiellt ansvar för leverantörsrelationer inom strategiskt viktiga och stora inköpskategorier. De kategorier där det kommer att läggas stort fokus på utveckling under kommande år är tex kategorin Fordon som innebär ett viktigt hållbarhetsarbete med målet att halvera Samhalls utsläpp till 2025, kategorin Arbetskläder där Inköpsfunktionen har det viktiga uppdraget att hjälpa till att klä 25 000 anställda och kategorin Städtjänster som på Samhall är en Svanenmärkt städtjänst och en central del av verksamheten.

Utöver dessa kategorier hanterar Inköpsfunktionen även övriga indirekta kategorier så som Facility Management, Resor, Företagshälsovård och El.

Önskvärda kvalifikationer

  • 3-5 års erfarenhet av strategiskt inköpsarbete med dokumenterat gott resultat
  • Erfarenhet av analysarbete och projektledning
  • Mycket hög affärsmässighet och kompetens inom avtalsjuridik
  •  Erfarenhet av och intresse av att utveckla inköpsprocessen, dess stödsystem och andra verktyg
  • Högskoleutbildning, yrkesutbildning inom inköp eller motsvarande kunskaper

Som person är du uppmärksam, pålitlig och engagerad. Du trivs med att arbeta tvärfunktionellt och har förmågan att skapa kontakter och utveckla goda relationer såväl internt som externt. Du är en god kommunikatör och pedagog. Du är strukturerad, en ”doer” och trivs med att arbeta målinriktat. Du gillar förändring, har integritet och förmågan att prioritera. Du har sinne för detaljer, men utan att tappa helikopterperspektivet.

Ansökan och övrig information

  • Anställningsform: Tillsvidareanställning. Provanställning 6 månader.
  • Anställningsdatum: Efter överenskommelse men gärna så snart som möjligt.
  • Tjänstgöringsgrad: Heltid
  • Befattningens placering: Stockholm eller Linköping

I denna rekrytering samarbetar Samhall med EFFSO. Alla ansökningar behandlas löpande, så vi ser gärna din ansökan omgående. Sista ansökningsdag är dock 2019-08-31.

Har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Anna Hedre Eidhagen på telefonnummer: 073 413 32 05 eller via anna.h.eidhagen@effso.se

Välkommen med din ansökan!

Fackliga företrädare

Siwerth Ahlm Unionen: 013-37 33 26 
Asim Zilic: SACO 021-83 18 20 
Tommy Salomonsson Ledarna: 013-37 33 53