Strategisk inköpare entreprenader

Strategisk inköpare med passion för entreprenader till Ellevio

Vill du vara med och bidra till att ett hållbart energisamhälle blir verklighet? Vi utvecklar, underhåller och investerar i våra elnät så att det finns trygg tillgång till el idag och i framtiden. Ellevio som arbetsgivare eftersträvar mångfald i kompetens, kön och personligheter eftersom vi ser olikheter som en tillgång. Nu söker vi dig som kan förstärka gruppen entreprenadupphandling i Stockholm alternativt Karlstad.

Vi erbjuder dig

Gruppen entreprenadupphandling planerar och genomför uppköp inom olika kategorier såsom ny- eller ombyggnation av stationer/ställverk, kabelförläggningar, luftledning och anslutning till vindkraft. Som upphandlare av entreprenader utför du uppköp främst i projektform, där planering, förhandling och kontraktsskrivning görs i samarbete med en projektgrupp, varefter ekonomisk uppföljning av avtal, entreprenader och övergripande kostnader tillkommer. Dessutom kommer du att arbeta strategiskt med kategoristyrning, leverantörsutveckling och hållbarhetsfrågor, vilket i Ellevios fall främst innefattar miljö, säkerhet och jämställdhet. Du ingår i gruppen entreprenadupphandling, den största gruppen inom Inköpsavdelningen, som i nuläget består av sju personer, där det är högt i tak som gäller.

Bolaget erbjuder en dynamisk och modern arbetsplats med en trevlig och händelserik arbetsmiljö, en härlig atmosfär och stora utvecklingsmöjligheter.

Det händer mycket inom hela energibranschen och Ellevio är mitt uppe in en spännande och långvarig utvecklingsfas med stora investeringar som följd. Vidare växer Ellevio kraftigt och behovet av att alla jobbar med el på ett säkert sätt blir viktigare än någonsin.

Ellevio är ett värderingsstyrt företag där våra ledare och medarbetare föregår med gott exempel genom att agera enligt våra värderingar. Vi strävar alltid efter att förbättra vår kollektiva förmåga för att vi vet att tillsammans blir vi bättre.

Din profil

För att du ska trivas och utvecklas hos oss tror vi att du är nyfiken, innovativ och kommunikativ och på samma gång ansvarstagande, strukturerad och har lätt för att se helheten. Du drivs av och trivs med att arbeta i team och att samarbeta med andra.

Vi tror att du har en utbildning inom teknik, ekonomi, juridik eller annan passande inriktning, samt erfarenhet av inköp/ upphandling och gärna leverantörsutveckling. Du har gedigen erfarenhet (minst 4 år) av entreprenadjuridik Vi ser gärna att du även har operativ erfarenhet och ett upparbetat nätverk inom bygg- och anläggningsbranschen, då en stor del avupphandlingarna kretsar kring detta område. Du har förmåga att uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift.

Det är meriterande om du:

  • har erfarenhet från bygg, mark- och anläggning eller infrastrukturverksamhet
  • är van att arbeta på projektbasis
  • kunskaper inom LOU eller LUF

Tjänsten är säkerhetsklassad vilket innebär att en registerkontroll och säkerhetsintervju i enlighet med säkerhetsskyddslagen genomförs innan anställning.

Ansökan

Rekryteringen genomförs i samarbete med Effso. Ansöker gör du enklast genom att trycka ”Skicka ansökan” nedan. Sista ansökningsdag är 2019-12-15, men i och med att vi löpande gör urval rekommenderar vi dig att ansöka redan nu.

Vid frågor om tjänsten kontakta Mikael Sjölund: 0706 771 571, mikael.sjolund@effso.se

Om Ellevio:

https://www.youtube.com/watch?v=wdprZZ2d8Qg

https://mail.google.com/mail/u/0/?tab=rm&ogbl#inbox/FMfcgxwChcjcHZxNkWVvzPlLkBFJpDnF?projector=1