Specialistinköpare Mark

Vi söker nu en Specialistinköpare Mark som arbetar med att optimera vår affär, du säkerställer att vi har rätt inköpsstrategi, rätt entreprenörer och leverantörer till varje projekt och att vi löpande utvecklar vårt inköpsarbete. Genom rollen stärks Bonavas specialistkompetens inom entreprenadupphandlingar och mark- och grundläggningskategorin.

Hur vi jobbar

På Bonava utmanar vi oss själva varje dag, drivs av en passion för att skapa hem och lyckliga grannskap för fler. Vi strävar mot höga mål och har väldigt kul på vägen. Vi är ett stort internationellt företag med en familjär känsla och tillsammans kan vi erbjuda ett brett utbud av kompetens.

Din roll

Som Specialistinköpare Mark leder du flera parallella projekts inköpsaktiviteter inom mark- och grundläggningskategorin. I projekten arbetar du i nära samverkan med projektchefer, byggprojektchefer, kalkylingenjörer, arkitekter och projekteringsledare. Du kommer tillhöra inköpsavdelningen i Sverige som består av ca 10 personer och rapportera till Chef Projektinköp.

Dina arbetsuppgifter kommer bl.a. vara att i projekt ansvara för:

  • Att upprätta projektspecifika inköpsstrategier avseende mark- och grundläggningskategorin
  • Att paketera projektspecifika handlingar och skicka ut förfrågningar
  • Att genomföra förhandlingar samt verkställa material- och entreprenadupphandlingar
  • Att upprätta avtal med valda projekteringskonsulter, leverantörer och entreprenörer
  • Att säkerställa att projektet använder rätt leverantörer, entreprenörer och Bonavas ramavtal

Som Specialistinköpare ingår du i ett koncerngemensamt kategoriteam som leds av kategoriansvariga på koncernnivå. I det forumet förmedlas kategoristrategier som är prioriterade för Specialistinköparna att driva vidare i projekten.

Genom Specialistinköparen får strategierna för mark- och grundläggningskategorin ett förbättrat genomslag i projektupphandlingarna. Det kan till exempel röra sig om att upphandlingen skall göras i en viss entreprenadform, att använda specifika kriterier, att förbättra styrningen av inköpsvolymen eller att använda en viss leverantörsbas. I och med närheten till projekten kommer Specialistinköparen också vara viktig i kategoriarbetet genom att vara delaktig i att utforma strategin, implementera den och återföra erfarenheter från projekten.

Din profil

Vi ser gärna att du tidigare arbetat några år som Specialistinköpare Mark alternativt Projektledare på ett anläggningsbolag, eller liknande roll med erfarenhet av mark- och grundläggning inom samhällsbyggnadssektorn. Du har en eftergymnasial utbildning inom teknik. Har du erfarenhet av bostadsprojekt ser vi det som särskilt meriterande. Som person är du affärsmässig, lösningsorienterad och drivs av att skapa goda resultat. Du har ett stort engagemang och en god förmåga att leda och koordinera arbete. Du gillar att arbeta tvärfunktionellt och har en god förmåga att kommunicera.

Join our journey

Vi tror på att nå vårt mål med att få marknadens mest nöjda kunder genom att ha motiverade och engagerade medarbetare. Följer du med på vår resa kommer du spela en viktig roll att förändra vår bransch.

Vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt, ansökningar hanteras löpande.

Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta rekryteringskonsult Mikael Sjölund, mikael.sjolund@effso.se.

Det här är Bonava

Bonava är en ledande bostadsutvecklare i norra Europa. Bonava har skapat hem och grannskap sedan 1930- talet. Bonava har 2 000 anställda med verksamhet i Sverige, Tyskland, Finland, Danmark, Norge, St Petersburg, Estland och Lettland och en omsättning på 14,5 miljarder kronor år 2017. Bonava är noterat på Nasdaq Stockholm. Läs mer på bonava.se.