Global Head of Supply Chain

MAX är Sveriges äldsta burgarkedja och den enda rikstäckande burgarkedjan som bara använder svenskt kött, kyckling och bacon. Vi vill bli världens bästa burgarkedja och vägen dit är att göra världen lite godare, både genom att servera de godaste burgarna och genom att vara en god kraft i samhället. Vi har över 150 restauranger och sysselsätter nästan 6000 medarbetare.

MAX är i en stark tillväxtfas med fokus på internationell expansion och söker nu en skicklig och driven Global Head of Supply Chain som kan driva bolagets inköpsstrategi, knyta strategiska leverantörsrelationer samt leda och utveckla bolagets inköpsorganisation. Max stabila tillväxt i Sverige kombinerat med snabb internationell expansion kommer att ställa höga krav på inköpsorganisationen att säkerställa god lönsamhet, kvalitet och leveranssäkerhet. Att bygga en stabil, effektiv och hållbar leverantörskedja är avgörande för att lyckas.

Inköpsorganisationen består idag av fyra medarbetare. Som inköpschef ansvarar du för att leda samt fortsätta utveckla inköpsfunktionen både strategiskt och operativt.

Din vardag präglas av såväl detaljerade operationella frågor som långsiktiga strategiska beslut och rollen inkluderar även en del resor, främst till Polen och inom Norden.

Tjänsten är placerad vid Max huvudkontor på Banérgatan i Stockholm.

Din profil

För att lyckas i denna roll behöver du direkt erfarenhet från inköp av livsmedel/mat där förhandling och den goda affären har stått i centrum. Du ska ha arbetat utifrån en tydlig process och metodik där leverantörsrelationerna i sig inte styr inköpet utan det faktabaserade arbetet sätter riktningen.

Fokus ligger på direkt material men det är meriterande med kunskap från andra indirekta kategorier då dessa framöver kan komma att hanteras av inköpsfunktionen.

I rollen rapporterar du till CFO varför du ska vara van vid att självständigt driva och organisera ditt arbete så att du med tydlighet kan avrapportera framdrift och resultat från din verksamhet.

Då Max arbetar i en internationell miljö krävs goda kunskaper i såväl engelska som svenska, skriftligt och muntligt.

Som person tror vi att du är prestigelös men med ett starkt driv och framåtanda. Du är en tuff förhandlare när det behövs och du har förmåga att se såväl detaljer som helikopterperspektivet. Du har ett naturligt ledarskap och vill ta tydligt ägarskap för ditt ansvarsområde.

Ansökan

Sök tjänsten genom att trycka ”Skicka ansökan” nedan. Vi gör löpande urval därför rekommenderar vi dig att ansöka redan nu men senast den 23 augusti 2020.

Vid frågor om tjänsten kontakta Johan Emthén, johan.emthen@effso.se. Under perioden 15/7-12/8 gör semestrar att återkoppling kan ta lite längre tid.