Nordic Strategic Buyer

Midsona utvecklar och marknadsför produkter som gör det lättare för människor att leva ett hälsosamt liv. Koncernen är ledande i Norden inom ekologisk och plantbaserad mat, hälsolivsmedel och konsumenthälsa, med vision att bli en av de ledande i Europa. 

Midsonas breda utbud av starka varumärken med ledande produkter inom hälsa och välbefinnande kan tillfredsställa många konsumenters behov. Vi är ledande genom att utveckla befintliga varumärken och ta in nya varumärken så att vi på ett ännu bättre sätt kan möta befintliga och nya trender.

För att driva tillväxt på det mest effektiva sätt har Midsona valt att prioritera de av våra varumärken, som tillsammans står för en betydande del av koncernens försäljning. Dessa är Urtekram, Friggs, Earth Control, Kung Markatta, Davert, Helios, Celnat, Vegetalia, Happy Bio, Eskio-3 och Naturdiet.

Midsona Sverige är en del av den nordiska divisionen inom Midsona koncernen, vars moderbolag Midsona AB (publ) är noterat på Nasdaq Stockholm Mid Cap. Koncernhuvudkontoret finns i Malmö. Midsona är verksamt på den nordiska marknaden samt i Tyskland, Frankrike och Spanien.

Midsona omsatte 2020 ca 3,7 miljarder SEK. Läs gärna mer på www.midsona.se och www.midsona.com

Inköpsorganisationen på Midsona är en nordisk organisation med fokus på strategiskt inköp i nära samarbete med den nordiska marknadsavdelningen. Inköpsorganisationens uppdrag är att stödja Midsonas övergripande strategi och aktivt driva kostnadsoptimeringar, välja de bästa leverantörerna för att säkerställa leverans och kvalitet, utföra hållbara inköp och att proaktivt bidra till NPD (New Product Development).

Organisatoriskt finns tre inköpsenheter placerade under Midsonas Nordic Sourcing Director. Enheten for Health Food traded finns i Malmö och ansvarar för kategorierna Health Food traded – ekologiska och konventionella livsmedelsprodukter från egna varumärken och Food principals – internationella livsmedelsvarumärken som distribueras. Till denna enhet önskar vi att stärka vårt team med en ny Nordic Strategic Buyer. Tjänsten kommer att vara placerad på huvudkontoret i Malmö och rapporterar till Nordic Sourcing Manager for Health Food traded.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

I din roll som Nordic Strategic Buyer kommer du bla att:

 • Arbeta i en nordisk matrisorganisation
 • Agera projektledare i strategiska inköpsprojekt
 • Arbeta proaktivt med upphandlingar (RFI, RFQ) inom givna produktgrupper eller inom nya produktkategori
 • Årliga förhandlingar av volym- och prisavtal med befintliga leverantörer
 • Vara en aktiv projektmedlem i vår NPD process
 • Kvalitetssäkra leverantörer ihop med vår QA-avdelning
 • Upprätta nordiska inköpsavtal utifrån givna mallar
 • Samarbeta med kollegor inom Sourcing i våra andra europeiska divisioner

I inköpsprojekten arbetar du tvärfunktionellt på nordisk nivå tillsammans med kollegor inom till exempel marknad, kvalitet och produktion. Ditt arbete kommer att innebära många externa och interna kontaktytor där du representerar inköpsorganisationen på företaget. Din roll kommer också att innebära att marknadsföra och kommunicera kring inköpsarbetet i verksamheten för att få alla att tänka på ett likartat sätt kring inköpsfrågorna. Du arbetar tätt samman med marknadsavdelningen för att på ett tidigt skede vara med i utvecklingen av nya produkter och varumärken.

I arbetsuppgifterna ligger också ett stort fokus på leverantörsrelationer och leverantörsutveckling där hållbarhet är en viktig fråga. Leverantörerna finns främst i Europa och du får räkna med ca 20 resdagar per år.

Vi söker dig som vill kliva in i en entreprenöriell roll med syfte att förbättra och vidareutveckla inköpsfunktionen och vi ser gärna att du kommer med nya idéer. Du kommer att bli en del av ett välfungerande team, som arbetar bra och tätt tillsammans och som stöttar varandra.

Din bakgrund och personliga egenskaper

För att trivas och lyckas i denna roll bör du vara driven och kunna ta egna initiativ. I en föränderlig miljö har du förmågan att prioritera och arbeta självständigt med leverans och kvalitet i fokus. I en inköpsorganisation med många intressenter ställer vi höga krav på din förmåga att kommunicera och du ska ha lätt för att skapa och upprätthålla relationer. Du har förmågan att få gehör men är ödmjuk, lyhörd och engagerad i dialogen med andra.

 • Du ska ha tidigare erfarenhet av kategoristyrt inköpsarbete och spendanalys, gärna inom FMCG. Erfarenhet från inköp av livsmedel (till tex Food Service) eller liknande kategorier är meriterande
 • Du är van sedan tidigare att arbeta tvärfunktionellt med andra enheter inom företaget så som till exempel marknad eller produktion
 • Du ska tycka det är roligt att vara delaktig i utvecklingen av nya produkter och varumärken
 • Du är analytisk och affärsmässigt driven
 • Du är erfaren användare av Excel och eventuellt M3, som är vårt ERP system
 • Du behöver vara en bra förhandlare av både priser och avtalsvillkor för att lyckas i rollen
 • Du har eftergymnasial utbildning så som akademisk utbildning eller YH/KY-utbildning
 • Svenska och engelska ska vara flytande i tal och skrift, tyska är meriterande

Så söker du tjänsten

I det här uppdraget samarbetar Midsona med EFFSO. Vi hanterar ansökningar löpande så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. Sista ansökningsdag är dock den 18 april 2021. Tjänsten är en tillsvidareanställning.

Vid frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen kontakta Anna Hedre Eidhagen på EFFSO: anna.h.eidhagen@effso.se eller på 073-413 32 05.