Strategisk inköpare för indirekta varor och tjänster

JM är en av Nordens ledande projektutvecklare av bostäder och bostadsområden. Verksamheten är fokuserad på nyproduktion av bostäder i attraktiva lägen med tyngdpunkt på expansiva storstadsområden och universitetsorter i Sverige, Norge och Finland. Vi arbetar också med projektutveckling av kommersiella lokaler samt entreprenadverksamhet, huvudsakligen i Storstockholmsområdet.

JM ska i all verksamhet främja ett långsiktigt hållbarhetsarbete.

Vi omsätter cirka 17 miljarder kronor och har cirka 2 600 medarbetare. JM AB är ett publikt bolag noterat på NASDAQ Stockholm, segmentet Large Cap.

Nu söker vi dig som vill vara med att förädla och säkra vår fortsatta framgång på marknaden med ett resultatinriktat inköp. Som Strategisk inköpare hos oss arbetar du med våra indirekta inköp på JM. Inköpsavdelningen består av 23 medarbetare idag varav 5 personer arbetar med våra indirekta inköp. Du kommer vara ett viktigt bidrag till att JM:s inköp och förhandlingsposition kontinuerligt utvecklas. Med ledarskap, goda inköpserfarenheter och stark kommunikation, kan du vara vad vi söker!

Om tjänsten 

Inköp på JM utgör en av våra sex stabsfunktioner. Avdelningens syfte är att skapa långsiktigt värde för JM genom affärsmässighet, hållbara inköp och hantering av leverantörsmarknaden. Detta görs genom att utveckla och underhålla kategoristrategier, att identifiera nya leverantörer samt förhandla fram och omförhandla enskilda avtal och ramavtal med de leverantörer som är bäst lämpade för JM. Det handlar även om att ständigt se över och vidareutveckla arbetssätt och processer. Totalt utgörs indirekta inköp av en inköpsvolym på drygt 1 miljard SEK.

Gruppen inom indirekta inköp består av fem medarbetare inklusive chef och samtliga har flerårig erfarenhet från att arbeta inom inköpsområdet och är placerade i Stockholm. Man samarbetar även med våra nationella inköpsresurser i Norge och Finland. Gruppen driver kategoriarbete, upphandlingsförfarande och förvaltning och i övrigt utvärderar du kontinuerligt att JM inköp är starka och utvecklas i rätt riktning.

Din profil 

Du har 3-5 års erfarenhet av strategiskt inköp och merparten har du arbetat specifikt med indirekta inköp. Universitetsutbildning/högskoleexamen är högst meriterande. Dina styrkor ligger i att kunna sälja in inköp i din organisation med analys och argument i grunden. Du kan bygga goda relationer såväl internt som externt samtidigt som du är förtroendeingivande med integritet och har en stark kommunikativ ådra.

Vidare är du beslutskraftig och kan driva inköpsprocesser utifrån organisationens behov. Du har en god förmåga att kunna utveckla nya samarbetsformer med existerande och/eller nya leverantörer. Erfarenhet från projektledning med förmåga att samarbeta på olika nivåer såväl internt som externt är en fördel. Du är en problemlösare och har ett strukturerat arbetssätt. Sammanfattningsvis är du målmedveten och driven samtidigt som du lyhört får med dig andra.

Vi erbjuder

På JM ska du kunna prestera och få nya utmanande arbetsuppgifter när de gamla blivit för små. Vi vill skapa förutsättningar att du kan känna stolthet över din karriär och det gör vi genom att tänka långsiktigt i allt vi gör. De hus vi bygger i dag ska stå i minst hundra år. De ska bli hem åt människor som ännu inte är födda och därför är hållbarhet vårt ansvar och vår ambition. Vi har lyft in FNs globala mål för hållbar utveckling i vår verksamhet, det innebär olika åtaganden som till exempel att år 2030 ska JMs klimatpåverkande utsläpp vara nära noll och att 20% av våra hantverkare ska vara kvinnor. 

Genom att arbeta hos oss är du med och förändrar branschen.

Kontakt

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Du kommer utgå ifrån vårt huvudkontor i Solna.

Urval sker löpande så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. Har du frågor eller funderingar kopplat till tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Johan Emthén på johan.emthen@effso.se. Sista ansökningsdag är 20 juni. 

Vill du också vara med och rita om kartan? Kom och skriv historia med oss.