Senior Nordic Strategic Buyer, Consumer Health

Midsona utvecklar och marknadsför produkter som gör det lättare för människor att leva ett hälsosamt liv. Koncernen är ledande i Norden inom ekologisk och plantbaserad mat, hälsolivsmedel och konsumenthälsa, med vision att bli en av de ledande i Europa. 

Midsonas breda utbud av starka varumärken med ledande produkter inom hälsa och välbefinnande kan tillfredsställa många konsumenters behov. Vi är ledande genom att utveckla befintliga varumärken och ta in nya varumärken så att vi på ett ännu bättre sätt kan möta befintliga och nya trender.

För att driva tillväxt på det mest effektiva sätt har Midsona valt att prioritera de av våra varumärken, som tillsammans står för en betydande del av koncernens försäljning. Dessa är Urtekram, Friggs, Earth Control, Kung Markatta, Davert, Helios, Celnat, Vegetalia, Happy Bio, Eskio-3 och Naturdiet.

Midsona Sverige är en del av den nordiska divisionen inom Midsona koncernen, vars moderbolag Midsona AB (publ) är noterat på Nasdaq Stockholm Mid Cap. Koncernhuvudkontoret finns i Malmö. Midsona är verksamt på den nordiska marknaden samt i Tyskland, Frankrike och Spanien.

Midsona omsatte 2020 ca 3,7 miljarder SEK. Läs gärna mer på www.midsona.se och www.midsona.com

Inköpsorganisationen på Midsona är en nordisk organisation med fokus på strategiskt inköp i nära samarbete med den nordiska marknadsavdelningen. Inköpsorganisationens uppdrag är att stödja Midsonas övergripande strategi och aktivt driva kostnadsoptimeringar, välja de bästa leverantörerna för att säkerställa leverans och kvalitet, utföra hållbara inköp och att proaktivt bidra i projekt i produktutvecklingsprocessen.

Organisatoriskt finns två inköpsenheter placerade under Midsonas Nordic Sourcing Director. Enheten for Traded Products finns i Malmö och ansvarar för huvudkategorierna inom Health Food och Consumer Health. Consumer Health täcker vårt Sourcing-arbete med främst kosttillskott och läkemedel (bl.a. Friggs, Mivitotal, Eskio-3, Renässans, Mygga). Främsta arbetsuppgifterna är en nära och tät dialog med våra leverantörer av distribuerade brands – (principaler), men även sourcing till vår produktion i Falköping ingår i tjänsten. Till Consumer Health önskar vi att stärka vårt team med en ny Senior Nordic Strategic Buyer. Tjänsten kommer att vara placerad på huvudkontoret i Malmö och rapporterar till Nordic Sourcing Manager for Health Traded Products.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

I din roll som Senior Nordic Strategic Buyer kommer du bl.a. att:

 • Ansvara för strategiskt inköpsarbete inom området Consumer Health.
 • Förhandla och bevaka kommersiella avtal med befintliga leverantörer, samt upprätta nya nordiska inköpsavtal.
 • Arbeta proaktivt med upphandlingar.
 • Utveckla och optimera relationer med befintliga leverantörer av våra egna varumärken.
 • Utveckla och optimera relationer med leverantörer av distribuerade varumärken tillsammans med vår nordiska och lokala brand managers.
 • Agera projektledare i strategiska inköpsprojekt.
 • Vara aktiv projektmedlem i vår produktutvecklingsprocess.
 • Arbeta i en nordisk matrisorganisation.
 • Kvalitetssäkra leverantörer ihop med vår QA-avdelning.

I inköpsprojekten arbetar du tvärfunktionellt på nordisk nivå tillsammans med kollegor inom marknad, kvalitet och produktion. Ditt arbete innebär optimering av befintliga produkter/leverantörer/avtal samt vara med i utvecklingen av nya produkter och varumärken på ett tidigt skede.

Ditt arbete kommer att innebära många externa och interna kontaktytor där du representerar inköpsorganisationen på företaget. Din roll kommer också att innebära att marknadsföra och kommunicera kring inköpsarbetet i verksamheten samt till externa kontaktytor.

I arbetsuppgifterna ligger också ett stort fokus på leverantörsrelationer och leverantörsutveckling där hållbarhet är en viktig fråga. Leverantörerna finns främst i Europa och du får räkna med ca 20 resdagar per år.

Du kommer att jobba i nära samarbete med vår produktions- och logistikenhet i Falköping där vår Junior Nordic Strategic Buyer är placerad.

Vårt Nordic Sourcing Team är ett välfungerande team, som arbetar nära tillsammans och som stöttar varandra.

Din bakgrund och personliga egenskaper

För att trivas och lyckas i denna roll bör du vara driven och kunna ta egna initiativ. I en föränderlig miljö har du förmågan att prioritera och arbeta självständigt med leverans och kvalitet i fokus.

I en inköpsorganisation med många intressenter ställer vi höga krav på din förmåga att kommunicera och du ska ha lätt för att skapa och upprätthålla relationer. Du har förmågan att få gehör men är ödmjuk, lyhörd och engagerad i dialogen med andra.

 • Du ska ha tidigare erfarenhet av kategoristyrt inköpsarbete och spendanalys, gärna inom FMCG.
 • Erfarenhet från inköp av livsmedel, kosttillskott, läkemedel eller liknande produkter är meriterande.
 • Du behöver vara en stark förhandlare av både priser och avtalsvillkor för att lyckas i rollen.
 • Du är van sedan tidigare att arbeta tvärfunktionellt med andra enheter inom företaget så som till exempel marknad eller produktion.
 • Du ska tycka det är roligt att vara delaktig i utvecklingen av nya produkter och varumärken.
 • Du är affärsmässigt driven och analytisk.
 • Du är erfaren användare av Excel och eventuellt M3, som är vårt ERP system.
 • Du har eftergymnasial utbildning så som akademisk utbildning eller YH/KY-utbildning.
 • Svenska och engelska ska vara flytande i tal och skrift.

Så söker du tjänsten

I det här uppdraget samarbetar Midsona med EFFSO. Vi hanterar ansökningar löpande så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. Sista ansökningsdagen är dock 2021-08-22. Då annonsen ligger uppe under sommarmånaderna kommer vi att ha ett naturligt uppehåll i rekryteringen under några veckor i juli men rekryteringen fortgår som vanligt därefter.

Tjänsten är en tillsvidareanställning.

Vid frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen kontakta Anna Hedre Eidhagen på EFFSO: anna.h.eidhagen@effso.se eller på 073-413 32 05.