Strategisk inköpare

JM är en av Nordens ledande projektutvecklare av bostäder och bostadsområden. Verksamheten är fokuserad på nyproduktion av bostäder i attraktiva lägen med tyngdpunkt på expansiva storstadsområden och universitetsorter i Sverige, Norge och Finland. Vi arbetar också med projektutveckling av kommersiella lokaler samt entreprenadverksamhet, huvudsakligen i Storstockholmsområdet.

JM ska i all verksamhet främja ett långsiktigt hållbarhetsarbete.

Vi omsätter cirka 17 miljarder kronor och har cirka 2 600 medarbetare. JM AB är ett publikt bolag noterat på NASDAQ Stockholm, segmentet Large Cap.

Nu söker vi dig som vill vara med att förädla och säkra vår fortsatta framgång på marknaden med ett resultatinriktat inköp. Inköpsavdelningen består av 23 medarbetare idag och du kommer vara ett viktigt bidrag till att JM:s inköp och förhandlingsposition kontinuerligt utvecklas. Med ledarskap, goda inköpserfarenheter och stark kommunikation, kan du vara vad vi söker!

Om tjänsten

Inköp på JM utgör en av våra sex stabsfunktioner. Avdelningens syfte är att skapa långsiktigt värde för JM genom affärsmässighet, hållbara inköp och hantering av leverantörsmarknaden. Detta görs genom att utveckla och underhålla kategoristrategier, att identifiera nya leverantörer samt förhandla fram och omförhandla enskilda avtal och ramavtal med de leverantörer som är bäst lämpade för JM. Det handlar även om att ständigt se över och vidareutveckla arbetssätt och processer.

I dina arbetsuppgifter ingår att självständigt:

  • Skapa behovsanalys i samråd med intressenter för framtagning av kravspecifikation
  • Skapa och utveckla inköpsstrategier
  • Engagera och etablera samarbete med huvudintressenter för att driva kategoristyrning
  • Ta fram förfrågningsunderlag och sammanställ offerter
  • Analysera och skapa förståelse för leverantörsmarknaden
  • Driva upphandling och genomföra förhandlingar
  • Teckna, implementera och förvalta ramavtal
  • Representera inköp i interna arbetsgrupper

Utöver ovanstående driver du självständigt utvecklingsprojekt inom dina kategorier för att bidra till inköpsavdelningens kontinuerliga förbättring. Du rapporterar till Kategoriansvarig på team installation. Gruppen team installation består av Kategoriansvarig samt två strategiska inköpare.

Din profil

Du har 5 års erfarenhet eller längre av strategiskt inköpsarbete med erfarenhet och god förståelse för vad det innebär att upphandla tjänster och material, gärna av teknisk karaktär. Vi ställer inte krav på erfarenhet av installationstjänster men däremot förmåga att lära sig inklusive exempelvis entreprenadjuridik. Vi tror att du kommer från en liknande bransch där du hanterat såväl tekniska tjänster som materialinköp. Du är van vid analys och kalkylarbete och vi anser att projektledningsförmåga är en merit. Att underhålla, driva och implementera inköpsprocesser är en självklarhet för dig i rollen som strategisk inköpare.

Du har en civilekonom- eller ingenjörsutbildning eller motsvarande med erfarenhet av strategiskt inköpsarbete. Du har vana från projektledning, förändrings och utvecklingsarbete inom inköp.

Du hanterar alla delar inom Office-paket och talar, samt skriver obehindrat på svenska och engelska.

För att lyckas i rollen krävs en flexibel förmåga samt en öppenhet för förändringsarbete likväl som du trivs med ramverk och struktur. Du är en skicklig förhandlare och har förmåga att kunna kommunicera och skapa relationer både internt och externt. Som person är du strukturerad, analytisk och noggrann. Du kan driva och slutföra affärsprojekt både självgående och i team.

Vi erbjuder

På JM ska du kunna prestera och få nya utmanande arbetsuppgifter när de gamla blivit för små. Vi vill skapa förutsättningar att du kan känna stolthet över din karriär och det gör vi genom att tänka långsiktigt i allt vi gör. De hus vi bygger i dag ska stå i minst hundra år. De ska bli hem åt människor som ännu inte är födda och därför är hållbarhet vårt ansvar och vår ambition. Vi har lyft in FNs globala mål för hållbar utveckling i vår verksamhet, det innebär olika åtaganden som till exempel att år 2030 ska JMs klimatpåverkande utsläpp vara nära noll och att 20% av våra hantverkare ska vara kvinnor.

Genom att arbeta hos oss är du med och förändrar branschen.

Kontakt

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Du kommer utgå ifrån vårt huvudkontor i Solna.

Urval sker löpande så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. Har du frågor eller funderingar kopplat till tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Johan Emthén på johan.emthen@effso.se. Under perioden 12 juli – 8 augusti sker ingen aktiv återkoppling. Sista ansökningsdag är 8 augusti.

Vill du också vara med och rita om kartan? Kom och skriv historia med oss.