Strategisk inköpare för Non Food, konfektyr, snacks & dryck

Compass Group är ledande måltidsleverantör i Sverige och levererar förstklassig mat och service på fler än 450 enheter runt om i landet. Verksamheten omsätter ca 3 miljarder kronor och drivs under varumärkena Eurest, Medirest, Chartwells, Levy Restaurants, Unison, Marketplace, Amica school, Amica welfare, Food & Co, Försvarsrestauranger, Tastory, Market, Delimarché, Café Dallucci och Hav a Java.

Compass Group Sverige är en del i koncernen Compass Group PLC och förvärvade Fazer Food Services den 31 januari 2020. Koncernens omsättning uppgår globalt till £25 miljarder (2019), med över 600 000 anställda i 45 länder och servering av 5,5 miljarder måltider årligen. Läs mer om oss på www.compass-group.se

Vi växer ytterligare och söker nu dig som genom ett resultatinriktat inköp vill vara med och förädla och säkra vår fortsatta framgång på marknaden. Som Strategisk inköpare hos oss arbetar du med våra Non Food inköp på Compass Group. Inköpsavdelningen består idag av 5 medarbetare där du kommer vara ansvarig för Non Food vilket bland annat är kategorierna – konfektyr, snacks, läsk och kaffe. Du kommer vara ett viktigt bidrag till att Compass Group:s inköp kontinuerligt utvecklas. Är du driven, mål & resultatinriktad med passion för strategiskt inköp kan du vara den vi söker!

Rollen

Som Strategisk Inköpare Non Food rapporterar du till Procurement Director Sverige och tjänsten ansvarar bland annat för att:

 • Analysera- spend, marknader och leverantörer.
 • Utveckla och Implementera framtagna kategoriplaner samt utveckla mål i linje med budget och KPI’er.
 • Initiera och leda tvärfunktionella kategoriteam med Stakeholders från Operations, Growth & Retention, Marketing, OPEX, Culinary, Finans och Legal.
 • Utvärdera och validera leverantörer utifrån CBC, supplier quality, sustainability / risk assesment.
 • Ansvara för anbud, förhandling och kontraktering.
 • Medverka till rapportering & KPI, inkluderat “Clean House Metrics” för att kunna följa upp Compliance hos leverantörer och kontrakt.
 • Medverka i hållbarhetsprojekt & företagets fortsatta tillväxt.
 • Price Management & DLF
 • Vara delaktig i inköpsavdelningens transformationsresa, implementera nya arbetssätt och nya system.

För att vara framgångsrik i rollen ska du ha:

 • Adekvat universitets-/högskoleutbildning eller inköpsutbildning.
 • +5 års erfarenhet av strategiskt inköp & Category Management – konfektyr/snacks/dryck
 • Språk: Svenska & Engelska.
 • Solid erfarenhet i inköpsprocesser från Category Management, S2C och Supplier Relationship Management.
 •  Hög användarnivå inom MS Office, Proceedo, ERP-System och relevanta inköpssystem (t.ex. Jaggaer) för S2C, SRM och Category Management.

Personliga Egenskaper:

Vi ser att du är en driven och självgående person som tycker om att jobba resultatfokuserat. Kommunikation är en viktig del av rollen och du uppskattar att bygga relationer och få med dig andra. Du är även en analytisk och lösningsorienterad person som är van att jobba genom organisationen och leda tvärfunktionella team. Erfarenhet från projektledning och Supply Chain med förmåga att samarbeta på olika nivåer såväl internt som externt är en stor fördel. Du behöver ha vanan att leda och driva förhandlingar på internationell nivå. Vidare är du beslutskraftig och tycker om att driva den strategiska inköpsfunktionen och ständigt förbättra den. Vill du vara med och växa med oss där du kommer få möjlighet att driva och påverka vår Business med fokus på Non Food som bland annat inkluderar konfektyr, snacks, läsk och kaffe, tveka inte att ansöka redan idag!

Kontakt:

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Du kommer utgå ifrån vårt huvudkontor i Stockholm.

Urval sker löpande så tveka inte att skicka in din ansökan så snart som möjligt. Har du frågor eller funderingar kopplat till tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Martin Fridolf på martin.fridolf@effso.se