Sourcing Manager Private Label HVAC

Ahlsell ger professionella användare tillgång till ett omfattande utbud av produkter och relaterade tjänster inom vatten & avlopp, värme & sanitet, ventilation, isolering, el, kyl, bygg, fastighet, industri, verktyg & maskiner samt förnödenheter och personlig skyddsutrustning. Vår verksamhet omsätter cirka 33 miljarder SEK (2020) och finns i Sverige, Norge, Finland, Danmark, Estland och Polen. Våra egna märkesvaror utgör en viktig del av vårt kunderbjudande och drygt 10% av vår totala omsättning kommer från våra egna produkter.

Med drygt 5 700 medarbetare, 240 butiker och tre centrallager förverkligar vi varje dag vårt kundlöfte: Ahlsell gör det enklare att vara proffs.

Har du ett starkt affärsintresse och goda erfarenheter av att driva lönsamhetsutvecklande arbete? Drivs du av att arbeta i en internationell miljö och att ha många kontaktytor? Ta chansen att bli en del av en ledande och lärande organisation som varje dag arbetar för att hjälpa sina kunder att göra det enklare att vara proffs!

Som Sourcing Manager HVAC till Ahlsells koncerngemensamma EMV-avdelning kommer du att medverka till att utveckla och implementera de interna sourcing- och leverantörsstrategierna för Ahlsells egna varumärken (EMV) inom ditt ansvarsområde HVAC. Målsättningen är att leverera ett attraktivt, relevant och lönsamhetsdrivande Private Label-sortiment. God lönsamhet är ett krav för våra EMV-produkter och vi sourcar därför både nationellt och internationellt med hänsyn till miljö och total kostnad.

Som Sourcing Manager HVAC är du länken mellan de nationella produktcheferna och Ahlsells leverantörer. Du ansvarar för att tillsammans med produktcheferna utveckla leverantörsbasen inom de olika kategorierna. Sourcing Manager HVAC ansvarar för att upprätta koncernavtal, kommersiella villkor, compliance med gällande varumärkesstrategi, grafiska mallar, hållbarhets och kvalitetsstrategi samt dokumentera leveranssäkerhet utifrån ställda krav.

Sourcing Manager HVAC rapporterar till koncernens Chef EMV/Head of Private Label som är placerad inom Koncerninköpsfunktionen. Du deltar i relevanta möten inom Ditt ansvarsområde, EMV-funktionen samt avdelningsmöten för Koncerninköp. I rollen förväntas du resa i snitt 1-2 dagar i veckan.

En del av dina ansvarsområden

 • Utveckla koncernens Private Label sourcing mot fastställda mål
 • Utveckla och styra den dagliga sourcing-verksamheten oavsett ursprungsland
 • Säkerställa att hållbarhets- och kvalitetsarbetet inom Private Label stödjer och driver Ahlsells övergripande målsättning
 • Leverantörsansvar inklusive villkorsförhandling och upprättande av koncernavtal
 • Ansvara för Private Label- utvecklingen inom ditt ansvarsområde för koncernbolag.

Din profil

 • Akademisk examen inom ekonomi/supply chain eller motsvarande
 • Ca 10 års arbetslivserfarenhet inom inköp, supply chain och/eller produktutveckling
 • Kunskaper och erfarenhet inom produkt- och sortimentsområdet VS
 • Erfaren förhandlare
 • Erfarenhet av Private Label sourcing och utveckling inom befintlig eller närliggande bransch är meriterande
 • God kunskap om leverantörsnätverket inom sortimentet/kategorin nationellt och globalt är meriterande, erfarenhet av lågkostnadssourcing från Östeuropa är ett extra plus
 • Projektledarkompetens och erfarenhet av förändrings- och utvecklingsarbete är meriterande
 • Kännedom om kvalitetsarbete (ISO9000 och ISO14001) med fokus på produktkvalitet, revisioner och uppföljningar
 • Kännedom om miljö- och hållbarhetskrav och lagstiftning inom kategoriområdet är meriterande
 • Mycket goda kunskaper i Office-paketet med fokus på Excel
 • Flytande kunskaper i ett skandinaviskt språk samt engelska

Som person bidrar du med mycket energi och har stor kommersiell erfarenhet och drivkraft. Du har en stark kommunikativ förmåga, drivs av att samarbeta med andra och är en god lyssnare med förmåga att tolka signaler från marknad och kollegor. I rollen är det viktigt att ha en förståelse för hur och när man ska involvera andra kontaktytor inom Ahlsell. Du har ett analytiskt och strukturerat arbetssätt samt erfarenhet av att driva förändringsarbete. 

Vill du vara med och växa med oss och påverka vår affär genom ett affärsmässigt sourcing-arbete för Ahlsells egna varumärken, tveka inte att ansöka redan idag!

Kontakt:

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Du kommer utgå ifrån vårt huvudkontor i Marievik, Stockholm.

Urval sker löpande så tveka inte att skicka in din ansökan så snart som möjligt. Har du frågor eller funderingar kopplat till tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Martin Fridolf på martin.fridolf@effso.se

Ahlsells värdegrund är viktig för att uppnå vår strategi One Ahlsell. Värdegrunden fungerar som en ledstjärna och beskriver vårt förhållningssätt till kollegor, kunder och leverantörer. Värdegrunden är också en viktig del i Ahlsells förvärvsstrategi. Våra värdeord är: ansvar, öppenhet och enkelhet.

Vi strävar efter att vara ledande inom hållbarhet genom att understödja samarbeten samt involvera och utmana alla led i vår verksamhet att arbeta innovativt. Hållbarhet finns i allt vi gör och är kopplade till FN’s globala hållbarhetsmål.

Transparens och data är en förutsättning för att ett företag av vår storlek ska kunna bedriva ett effektivt hållbarhetsarbete. Samtidigt är byggbranschen en bransch som generellt anses vara en av de minst digitaliserade. Detta vill vi ändra på och under 2020 inleddes bland annat en större satsning för att kraftigt öka vår digitaliseringstakt med utökad central digital funktion för att driva arbetet.