Inköpschef

Allied Motion är en ledande tillverkare av elmotorer med tillhörande styrsystem. Våra produkter hanterar rörelser i fordon eller medicinsk utrustning. En del av dessa används för styrning av främst lastbilar, bussar och gaffeltruckar. Systemen består typiskt av elmotorer, växellådor, sensorer, kraft – och styrelektronik samt mjukvara som anpassas och säljs som ett helhetskoncept efter kundernas önskemål. Vi utvecklar våra produkter själva och tillverkar i egna fabriker. Vi jobbar nära både våra kunder i Europa och våra systerföretag inom koncernen i USA, Europa och Kina.

Vi är 50 anställda i Stockholm och du hittar oss i Bromma. Vi har stort förtroende för våra medarbetares förmåga och är måna om att alla ska trivas hos oss. Kärnan i vår kultur är samarbete, dela med sig av kunskap, visa respekt och hjälpa varandra.

Rollbeskrivning

Vill du vara med och utveckla framtidens energieffektiva och elektrifierade fordon? Allied Motion är ett internationellt och expansivt bolag där du får ta eget ansvar och ges stor möjlighet till omväxlande arbete samt bidra och direkt påverka resultat och företagets utveckling. Allied Motion söker nu en Inköpschef.

I rollen som inköpschef ansvarar du för att vi har rätt leverantörsbas avseende kvalitet och kommersiella villkor. Inom inköpsgruppen koordinerar och sätter du ramarna för inköpsprocesser och metodik. Du utvärderar leverantörer avseende prestation, hållbarhet och kostnad och du följer upp leverantörers åtaganden. I nya projekt stöttar du i leverantörsval och i att implementera leverantören i våra system. Du förhandlar pris och villkor gentemot såväl befintliga som nya leverantörer.

Då Allied Motion växer samtidigt som man har krävande kunder inom exempelvis bilindustrin arbetar man parallellt med att förbättra processer och struktur, något som blir en naturlig del av denna roll.

I rollen som chef kommunicerar du ledningsbeslut till din grupp och ser till att de blir genomförda genom att delvis delegera och coacha personal och delvis också genom att själv driva taktiskt arbete. Att bygga laget och att hålla ihop ”ett team” är en del av rollen.

Du ansvarar i nuläget för två resurser, en operativ och en strategisk inköpare. Rollen rapporterar till Operations Manager men har även nära dialog direkt med VD.

Din profil

För att lyckas i den här rollen behöver du gedigen erfarenhet inom strategiskt inköp och gärna även projektinköp. Du är van vid att sätta strategier för leverantörer inom din kategori och erfarenhet från tillverkande industri så som automotive eller elektronikproduktion är meriterande. Som person har du tydliga ledaregenskaper men du behöver inte nödvändigtvis ha en lång karriär som chef bakom dig. Att med pondus arbeta pro-aktivt, hands-on och få saker gjorda är högsta prioritet. Vi tror också att du har erfarenhet av att arbeta i en internationell kontext och vet vad det innebär att ha kunder och leverantörer från USA till Asien och kunna hantera den bredden både kulturellt men också praktiskt i vardagen.

Ansökan och övrig information

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med start snarast möjligt, enligt överenskommelse. Arbetsplatsen finns nära tvärbana, buss samt företagsparkering. Du erbjuds goda och konkurrenskraftiga anställningsförmåner samt en sund balans mellan arbete och fritid där du kan varva att jobba på kontoret eller hemifrån. Låter detta som något för dig? Ansök så snart som möjligt.

I denna rekrytering samarbetar Allied Motion med EFFSO. Alla ansökningar behandlas löpande, så vi ser gärna din ansökan omgående. Sista ansökningsdag är dock 2022-01-23.

Har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Johan Emthén på johan.emthen@effso.se

Välkommen med din ansökan!