Strategisk inköpare Food

Compass Group i Sverige

Vi är en del av Compass Group som är en världsledande leverantör inom mat, dryck och supportservice. Över hela världen har vi över 600 000 kollegor! I Sverige har vi cirka 450 verksamheter runt om i landet, vilket gör att det finns fantastiska utvecklingsmöjligheter hos oss. Vi har förmåner genom kollektivavtal som årlig löneökning, försäkringar och tjänstepension.

Compass Group i Sverige omsätter ca 3 miljarder kronor och drivs under varumärken som Food & Co, Marketplace, Medirest, Amica, Chartwells, Levy Restaurants, UNISON, Eurest och fler. Compass Group Sverige är en del i koncernen Compass Group PLC och förvärvade Fazer Food Services den 31 januari 2020. Koncernens omsättning uppgår globalt till £25 miljarder (2019). Våra kunder är företag, arenor, universitet, skolor, vård och omsorg med flera. Vi erbjuder service såsom mat och dryck, konferens, reception, lokalvård, vaktmästeri med mera. www.compass-group.se

Vi växer ytterligare och söker nu dig som genom ett resultatinriktat inköp vill vara med och förädla och säkra vår fortsatta framgång på marknaden. Som Strategisk inköpare hos oss arbetar du med våra Food inköp på Compass Group. Inköpsavdelningen består idag av 6 medarbetare där du kommer vara ansvarig för Food vilket bland annat är kategorierna – livsmedel, bröd, mejerivaror & kolonial. Du kommer vara ett viktigt bidrag till att Compass Group:s inköp och sortiment kontinuerligt utvecklas. Är du driven, mål & resultatinriktad med passion för strategiskt inköp & mat kan du vara den vi söker!

Rollen

Som Strategisk Inköpare Food rapporterar du till Procurement Director Sverige och tjänsten ansvarar bland annat för att:

 • Analysera- spend, marknader och leverantörer.
 • Utveckla och Implementera framtagna kategoriplaner samt utveckla mål i linje med budget och KPI’er.
 • Initiera och leda tvärfunktionella kategoriteam med Stakeholders från Operations, Growth & Retention, Marketing, OPEX, och Culinary.
 • Arbeta med sortimentsutveckling
 • Utvärdera och validera leverantörer utifrån Supplier Code of Conduct, supplier quality, sustainability / risk assesment.
 • Ansvara för anbud, förhandling och kontraktering.
 • Medverka till rapportering & KPI för att följa avtals och produkt trohet.
 • Medverka i hållbarhetsprojekt & företagets fortsatta tillväxt.
 • Price Management
 • Vara delaktig i inköpsavdelningens transformationsresa, implementera nya arbetssätt och nya system.

För att vara framgångsrik i rollen ska du ha:

 • Adekvat universitets-/högskoleutbildning eller inköpsutbildning.
 • +5 års erfarenhet av strategiskt inköp & Category Management – livsmedel, bröd, mejerivaror & kolonial
 • Språk: Svenska & Engelska.
 • Solid erfarenhet i inköpsprocesser från Category Management, S2C och Supplier Relationship Management.
 • Erfarenhet från livsmedelsinköp antingen från grossist eller 
 • Hög användarnivå inom MS Office, Proceedo, ERP-System och relevanta inköpssystem (t.ex. Jaggaer) för S2C, SRM och Category Management.

Personliga Egenskaper:

Vi ser att du är en driven och självgående person som tycker om att jobba resultatfokuserat. Kommunikation är en viktig del av rollen och du uppskattar att bygga relationer och få med dig andra. Du är även en analytisk och lösningsorienterad person som är van att jobba genom organisationen och leda tvärfunktionella team. Erfarenhet från projektledning och logistik med förmåga att samarbeta på olika nivåer såväl internt som externt är en stor fördel. Du behöver ha vanan att leda och driva förhandlingar på internationell nivå samt att jobba med sortimentsutveckling. Vidare är du beslutskraftig och tycker om att driva den strategiska inköpsfunktionen och ständigt förbättra den. Vill du vara med och växa med oss där du kommer få möjlighet att driva och påverka vår Business med fokus på området food, tveka inte att ansöka redan idag!

Kontakt:

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Du kommer utgå ifrån vårt nya huvudkontor i Stockholm vid Mall of Scandinavia.

Urval sker löpande så tveka inte att skicka in din ansökan så snart som möjligt.

Har du frågor eller funderingar kopplat till tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Martin Fridolf på 079-101 39 50 eller martin.fridolf@effso.se