Sourcing Manager

Är du vår nästa inköpare? Vi söker dig med ett kommersiellt driv som har ett stort intresse av att vara en viktig länk i ett livsmedelsproducerande företag

För oss får bara det bästa hamna på gaffeln. Med över 100 år av erfarenhet tillverkar vi god, hälsosam och ansvarsfullt producerad mat. Vi strävar efter att erbjuda välsmakande produkter med hög kvalitet som framställts på ett hållbart och ansvarsfullt sätt. I Sverige finns våra starka varumärken Scan och Pärsons.

Som en del av vår familj med över 7 000 medarbetare från skilda bakgrunder kan du vara med och omsätta den här visionen till verklighet. Vi tror att karriärmöjligheter, yrkesmässig utveckling, innovation och samarbete är sådant som skapar ett gott och dynamiskt arbetsklimat.

Om tjänsten

Som Sourcing Manager kommer du att ansvara för avtal och förhandlingar inom kategorin MRO (Maintenance, Repair, Operations) samt Packaging Material.

I rollen ingår att du ansvarar för förhandling och genomför upphandlingar i linje med att du vidareutvecklar befintlig sourcingstrategi, lokala inköpsprocesser och verktyg, samt identifierar besparingsmöjligheter. Du utgår här från spenddata och samarbetar med stödfunktioner inom organisationen och du har framförallt ett nära samarbete med våra fabriker där standardisering och effektivisering inom inköp är ett mål.

Initialt landar merparten av rollen i MRO med fokus på service och underhållstjänster. I kategorin Förpackningsmaterial finns stor utvecklingspotential och kommer ta ca en tredjedel av rollen i anspråk. Det finns även stor möjlighet att forma rollen att inkludera andra segment beroende på intresse och bakgrund.

Dina kvalifikationer och egenskaper

Som person är du analytisk, tar egna initiativ samt har god kommunikations- och samarbetsförmåga. Du kommunicerar obehindrat i tal och skrift på svenska och engelska.

För att trivas tror vi det är viktigt att du har erfarenhet av att ha arbetat i en internationell miljö och du bör tidigare ha arbetat inom industriella bolag.

Du har stort eget affärsmässigt driv att ifrågasätta och förbättra befintliga avtal samt har god kommunikativ förmåga för att bygga goda och professionella relationer både internt med intresseägare på våra fabriker samt med leverantörer. Du är trygg med att arbeta självständigt och tar stort eget ansvar.

I den här positionen krävs en högskoleutbildning inom teknik, ekonomi eller motsvarande arbetslivserfarenhet samt har arbete med inköp i minst 2 år. Positionen kräver tjänsteresor inom Sverige.

Inköpsavdelningen sitter på huvudkontoret i Stockholm (Hornsberg/Kungsholmen), men möjlighet att utgå från någon av våra produktionsorter finns (Linköping, Skara, Kristianstad eller Halmstad).

Det här kan du förvänta dig av oss

Vi är ett litet och tight nystartat team i Sverige med högt fokus på att leverera bra resultat och vara support till den svenska delen av koncernen. Vi samarbetar samtidigt över landsgränserna med inköpskollegor i Finland, Danmark, Polen och Baltikum.

Vi erbjuder förmånliga personalköp samt friskvårdsbidrag.

Ansökan

Alla ansökningar behandlas löpande, så vi ser gärna din ansökan omgående. Sista ansökningsdag är dock 2022-08-14.

Har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Johan Emthén på telefonnummer: 0708 53 63 43 eller via johan.emthen@effso.se.

Välkommen med din ansökan!