Procurement Manager/ Inköpschef

I rollen som Procurement Manager har du huvudansvaret för att allt inköp inom Eltel Sverige bedrivs på ett kostnadseffektivt sätt. Du blir en nyckelperson både i inköpsteamet samt för Eltels fortsatta utveckling och framgång. Som Procurement Manager har du personalansvar för 4 personer, sitter med i ledningsgruppen och rapporterar direkt till VD för Sverige. Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering på Eltels huvudkontor i Bromma.

 

Huvudsakliga ansvarsområden och arbetsuppgifter

  • Ansvar för kostnadseffektivt inköp inom Eltel Sverige
  • Vara en tydlig förändringsledare i inköps utveckling inom organisationen
  • Proaktivt driva utvecklingen av strategiskt och kategoristyrt inköpsarbete
  • Uppföljning och rapportering av mål och strategier
  • Utveckla inköpsorganisationen vad gäller struktur, processer och rutiner
  • Leda, driva samt koordinera inköpsrelaterade projekt
  • Kontinuerligt arbeta med compliance och avtalstrohet
  • Utgöra bollplank i inköpsrelaterade frågeställningar till ledning och övriga chefer i organisationen

 

Kvalifikationer och erfarenhet

Vi söker dig som har en akademisk examen samt flera års erfarenhet av strategiskt och kategoristyrt inköpsarbete. Rollen kräver att du har dokumenterad ledarerfarenhet. Det finns inga absoluta krav på branscherfarenhet men vi ser det som en fördel om du varit i en miljö präglad av inköp av direktmaterial och underentreprenader. Vidare har du välutvecklade systemkunskaper och är flytande i svenska och engelska i såväl tal som skrift.

 

Personliga egenskaper

Företagskulturen i Eltel är entreprenöriell och snabbfotad. För att bli framgångsrik i rollen ser vi att du är självständig, analytisk och ihärdig samt har en stark affärsmässig drivkraft. Du har en proaktiv inställning samt motiveras av att förändra och förbättra. Vidare är du en person som gärna kommunicerar och interagerar mot många kontaktytor såväl internt som externt samt känner dig trygg i förhandlingssituationer. Du har mycket goda ledaregenskaper samt förmåga att tillsammans med dina medarbetare omsätta strategier till handling. Tjänsten kräver också att du har en prestigelös inställning och trivs att arbeta både strategiskt och mer hands on. 

 

Om Eltel

Eltel Networks är Europas ledande Infranetföretag specialiserat på att planera, bygga och underhålla samhällets livsviktiga el- och telenät. Med våra drygt 9 600 medarbetare verkar vi för att göra Europa starkare, tryggare och säkrare genom att tillhandahålla effektiva och innovativa lösningar. Eltel verkar inom segmenten Power, Communication och Other, med verksamhet i Norden, Polen och Tyskland. Eltel erbjuder ett brett och integrerat tjänsteutbud som spänner från underhåll och uppgraderingstjänster till projektleveranser. I Sverige har Eltel Networks cirka 2 300 anställda över hela landet och omsätter cirka 4 miljarder SEK. Sedan 2015 är Eltel AB noterat på Nasdaq Stockholm.

 

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Eltel med EFFSO. Vi hanterar urval och genomför intervjuer löpande så skicka gärna in din ansökan med CV och personligt brev så snart som möjligt. Vid frågor kontakta ansvarig rekryteringskonsult Lou Sjöholm Mineur på 072-995 93 07 alt. lou.s.mineur@effso.se.

Välkommen med din ansökan!