Category manager

Om rollen

Vi söker en Category manager som kan driva utveckling av strategier likväl som implementering av dessa inom olika egna kategorier. Du kommer att leda strategiska sourcingaktiviteter vilket bl.a. innefattar leverantörsurval och avtalsförhandlingar. Rollen ger dig en unik möjlighet att få vara med och sätta strukturer och arbetssätt från grunden i ett snabbt växande företag. Vi söker dig som vill kliva in i en entreprenöriell roll med syfte att forma, förbättra och vidareutveckla koncernens inköpsfunktion.

Tjänsten är placerad på AniCuras huvudkontor i Danderyd och innefattar en del resande till de länder AniCura är verksamt i. Rollen rapporterar till koncernens inköpschef.

Rollen innebär ansvar för att driva och utveckla egna kategorier, genomföra komplexa förhandlingar med leverantörer på alla våra marknader, interagera med våra kliniker på olika marknader för att förstå behov samt genom lyhördhet för klinikerna driva compliance till våra avtal. Du ansvarar för att samla in data och genomföra spendanalyser för olika kategorier, följa upp och förbättra leverantörers prestation genom nära dialog och tydlig KPI-uppföljning samt löpande effektivisera kostnader i supply chain genom målmedvetet förbättringsarbete.

Din profil

För att trivas och lyckas i denna roll bör du vara driven och handlingskraftig samt ha en nyfiken och positiv inställning. Du är självgående och resultatinriktad och van att ta ett stort ansvar. Du är flexibel och har förmåga att skifta fokus och prioritera vad som är viktigast för stunden. I ditt arbete är du analytisk och noggrann och för att få genomslag har du god kommunikativ förmåga och du är ödmjuk, lyhörd och engagerad i dialogen med andra.

Saker som kännetecknar dig och din bakgrund:

  • Civilekonom eller civilingenjör
  • Tidigare erfarenhet från sourcing / procurement eller som managementkonsult
  • Erfarenhet från förändringsledning och projektledning
  • Branscherfarenhet från investeringsinköp, konsumentvaror, sjukvård eller läkemedel är meriterande men inget krav
  • Vilja att arbeta både strategiskt och operativt
  • God kompetens inom förhandling och erfarenhet av att utveckla leverantörsrelationer
  • Flytande engelska i tal och skrift, samt gärna ytterligare språkkunskaper i Europeiska språk
  • Goda kunskaper inom excel

Vårt erbjudande

AniCura befinner sig i en spännande tillväxt- och utvecklingsfas och växer med omkring 40 procent per år både organiskt och via förvärv med fokus på att skapa framtidens djursjukvård. Under 2017 har en separat funktion skapats för att genom nytänkande och kreativitet förbättra inköpsarbetet på samtliga sju marknader. Arbetet är strukturerat i olika kategorier där de större områdena, utöver indirekta kategorier, är läkemedel, förbrukningsvaror, utrustning/investeringar samt djurfoder.

Välkommen med din ansökan via länken nedan. För frågor är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Johan Emthén på johan.emthen@effso.se. Urval sker löpande och vi ser därför fram emot att få din ansökan så snart som möjligt.

Om AniCura

AniCura är en familj av framstående djursjukhus och djurkliniker specialiserade på sällskapsdjur. Företaget föddes ur idén att med gemensamma resurser skapa en bättre djursjukvård och grundades 2011 som den första sammanslagningen av djursjukhus i Norden. Idag är AniCura en förebild inom avancerad djursjukvård och en uppskattad partner till djurägare och remitterande veterinärer i Europa. AniCuras 4000 anställda tar varje år hand om 2 miljoner patienter i våra över 200 kliniker i sju länder. Läs mer om företaget på www.anicuragroup.com

Sökord: CAPEX, kategoriansvar, inköp, inköpare, purchasing, investeringsinköp, indirekt material, läkemedel