Inköpschef

Vill du vara med och bygga framtidens bostäder?

– Sök jobbet som inköpschef hos SSM!

Om rollen

SSM har höga ambitioner och ett innovativt synsätt till hur inköp och logistik kan utvecklas vidare inom både bolaget och branschen som helhet. Som inköpschef hos SSM har du en stimulerande, utvecklande och ansvarsfull roll med målsättningen att införa produktivitetshöjande åtgärder och industrialisera inköpsfunktionen så att den uppfattas som innovativ och progressiv relativt övriga aktörer i branschen. SSM vill ta ett starkare grepp om leveranskedjan och vad som faktiskt köps in till projekten. Detta ska ske genom tydligare specifikationer, baserat på SSMs koncept och strategiska leverantörsval, för såväl material som tjänster. Vidare ska inköpschefen långsiktigt utveckla effektivare logistikprocesser, med målsättning att minska icke värdeskapande aktiviteter och spill.

Arbetsuppgifter

 • Ansvarig för nationella och internationella hållbara inköp, såväl strategiska avtal som projektspecifika inköp
 • Med stöd av digitala verktyg utveckla, implementera processer för kategori- och projektinköp och bygglogistik
 • Att tillsammans med avdelningen för design, produktion och leverantör utveckla SSMs koncept, som omfattar såväl byggsystem som inredningsval
 • Uppnå mål och överenskomna aktiviteter
 • Personal- och budgetansvar för inköpsavdelningen

Önskad profil

 • Relevant akademisk utbildning, troligen ingenjörs- eller ekonomexamen
 • Minst 10 års relevant erfarenhet samt tidigare erfarenhet av operativ chefsroll i branschen
 • Inköpserfarenhet i olika branscher är meriterande
 • Har med framgång drivit kvalificerat utvecklingsarbete inom strategiskt inköp
 • Trygg och senior personlighet med förmåga att vinna förtroende och respekt
 • Innovativ och nytänkande – vågar pröva nya vägar
 • Mål- och resultatorienterad med stark personlig drivkraft

Inom SSM finns en stark känsla av engagemang och laganda vilket har bidragit mycket till bolagets framgång. SSM är en snabbfotad och platt organisation där individen ges mycket eget ansvar. Det är centralt att du är en ledare som drivs av att utveckla och förbättra såväl personal som det operativa arbetet som stöd till bolagets affärsstrategi. Du är kommunikativ och har en förmåga att skapa och upprätthålla långa och goda relationer – både internt och externt. Du är van och tycker att det är kul att arbeta krossfunktionellt. Du är både affärsorienterad och strategisk, samtidigt som du kan vara ”hands-on” vid behov.  

SSM erbjuder dig ett spännande steg in i ett bolag som står inför en tydlig tillväxtresa. Du kommer att vara en del av en organisation där du med din kompetens har möjlighet och mandat att påverka verksamheten och SSMs fortsatta framgång.

Ansökan

Välkommen med din ansökan via länken nedan. För frågor är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Mikael Sjölund på mikael.sjolund@effso.se. Urval sker löpande och vi ser därför fram emot att få din ansökan så snart som möjligt.

Om SSM

SSM producerar funktionssmarta och prisvärda bostäder med attraktiva gemensamhetsytor, nära allmänna kommunikationer i citynära lägen till bolagets målgrupp – morgondagens urbaniter. Bolagets vision är en bostadsmarknad med plats för så många människor som möjligt och bolaget har som målsättning att producera 60 procent bostadsrätter, 30 procent hyresrätter och 10 procent studentbostäder. SSM är en ledande bostadsutvecklare i sin nisch inom Storstockholmsområdet och i juni 2018 finns cirka 6 500 byggrätter i bolagets projektportfölj. SSM noterades på Nasdaq Stockholm (Mid-Cap) den 6 april 2017. www.ssmlivinggroup.com