Projektinköpare

På Strängbetong pågår ett arbete för att effektivisera vår organisation och utveckla inköpsverksamheten. En del i detta är att skapa ett engagerat och nytänkande inköpsteam. Just nu söker vi en entreprenadinköpare.

Som projektinköpare på Strängbetong ansvarar du för att genomföra inköpsarbetet av projektspecifika montageentreprenader och betongkomponenter, samt ramavtal för tjänster och material i hela Sverige. Du kommer att arbeta i ett team med andra inköpare, men främst med projekt i Strängbetongs regioner Syd, Mellan och till viss del Norr Du leder och ansvarar för inköpsprojekt vilket innebär inköp och planering i skarpa byggprojekt. En naturlig del av ditt arbete innebär att följa upp och rapportera utfall och nyckeltal samt fungera som bollplank och stöd i inköpsrelaterade frågor. Tjänsten fordrar att du analyserar och driver processer gentemot uppsatta mål i enlighet med Strängbetongs centrala strategier och mål.

Du kommer att ingå i det centrala inköpsteamet för Strängbetong, vilket innebär att du i första hand tjänstgör på vårt kontor på Kungsholmen i Stockholm eller i Göteborg. Då inköpsarbetet täcker hela landet förväntas du resa några dagar i månaden.  

Vi söker dig som skapar och utvecklar relationer – med både leverantörer och medarbetare, samt har ett starkt intresse för att utveckla inköp i branschen. Du har ett genuint intresse för byggmarknaden och för frågor som Säkerhet och arbetsmiljö.

Vi ser att du har högskoleutbildning och/eller 3 års erfarenhet från entreprenadinköp eller motsvarande kompetens. Erfarenhet från bygg och anläggning, prefabricerade byggsystem och inköps/upphandlingssystem är meriterande. I din roll som inköpare kommer du arbeta med entreprenadjuridik, branschens regelverk samt nomenklatur, vilket du bör känna dig bekväm med. Svenska och engelska obehindrat i tal och skrift.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och söker dig som är drivande, kommunikativ och ansvarsfull. Du har god samarbetsförmåga samt förmågan att se helhetsperspektiv. 

Vi som arbetar på Strängbetong är måna om varandra. Vi är engagerade proffs som är ärliga och agerar affärsmässigt. Vi värdesätter nyfikenhet, lär oss ständigt nya saker och fokuserar på utveckling. En trygg och säker arbetsmiljö prioriteras där vi ställer krav på delaktighet och ett personligt ansvar. Hos oss arbetar cirka 1100 personer inom olika arbetsområden – allt från försäljning och konstruktion till produktion och montage. Att jobba hos oss på Strängbetong innebär att arbeta i ett företag med möjligheter att utvecklas och att få både små och stora utmaningar. Du får jobba i ett företag med närhet till besluten, möjlighet att påverka och där gemenskapen är stark.

Har du frågor om tjänsten kontakta rekryteringskonsult Mikael Sjölund, mikael.sjolund@effso.se.