Inköpsutbildningar

Skräddarsydda och öppna inköpsutbildningar, inköpskurser och hela akademier. Vi utbildar enskilda individer eller hela team inom er inköpsorganisation.

Excel för inköpare

Skräddarsydda inköpsutbildningar

Våra inköpsutbildningar riktar sig till dem som vill bli riktigt duktiga på det kategoristyrda arbetssättet. Under 2017 utsågs ett utbildningsprogram, där EFFSO utformade de centrala delarna, till ett av världens åtta bästa utbildningsprogram av Procurement Leaders. Den utbildning som vi erbjuder våra kunder är också densamma som alla våra egna managementkonsulter får gå när de börjar på EFFSO. Vi fokuserar framförallt på tre olika områden, analytisk förmåga, förändringsledning och inköpskunskaper. Alla våra utbildningsmoment är case-baserade och fokuserar på att praktiskt kunna använda olika metoder och modeller i vardagen.

Vi har tagit fram utbildningsavsnitt som täcker in hela det kategoribaserade arbetssättet från att definiera mål i projekten, driva analyser, kommunicera med intressenter och slutligen skicka RFQ:er, förhandla och följa upp resultaten. Beroende på era mål och förutsättningar kan vi kombinera ihop ett utbildningspaket som stöttar er på bästa sätt.

 

Titta även gärna på vårt nätverk för strategiska inköpare, ESPN, för kontinuerlig kompetensutveckling.

Glada kollegor sitter och tittar på en skärm. ESPN är EFFSOs nätverk för strategiska inköpare.

ESPN, nätverk för strategiska inköpare

  • Vill du hålla dig uppdaterad på den senaste utvecklingen inom inköp?
  • Vill du vara medlem i ett kunskapsbaserat och metodintensivt nätverk som fokuserar på att proaktivt driva företagets leverantörsrelationer?
  • Vill du knyta nya kontakter inom inköpsområdet och få inspiration kring hur du skall utveckla ditt dagliga arbete?

Då ska du gå med i EFFSO Strategic Procurement Network (ESPN) där strategiska inköpare från flera av Sveriges mest framstående företag träffas för att lära av varandra. Vi erbjuder ett nätverk för dig som kontinuerligt driver kontakter mot leverantörsmarknaden och som vill få möjlighet att utbyta erfarenheter med andra i samma situation. Nätverket träffas fem gågner per år. I nätverket ingår bl.a. föreläsningar och caseövningar med våra duktiga inköpskonsulter och externa föreläsare. Du kommer att få konkreta verktyg, nya kontakter och nya erfarenheter som gör att du kan ta ditt dagliga arbete till nya nivåer. Vi brinner för att utveckla inköp och vill gärna dela våra erfarenheter med dig.

Excel för inköpare

Ladda ner ”Effektiv spendanalys”

”Vi rekommenderar alltid inköpsfunktioner som inte har hög datakvalitet att först skapa en spendanalys utifrån tillgänglig data och först därefter analysera behovet av nya order- och fakturarutiner. Detta eftersom nyttan med en tidig spendanalys på kategori- och leverantörsnivå är mycket hög och eventuella beslut om nya administrativa rutiner måste fattas baserat på många fler aspekter än behovet av uppföljning.”

Du måste fylla i en giltig e-postadress.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Vi lovar dig

  • Smärtfri, snabb och enkel uppstart
  • Rätt kompetens
  • Förståelse och lyhördhet inför era behov
  • Stort värde för pengarna
  • En långsiktig partner

Varför EFFSO?

1. Enastående kunskap

Vi är helt fokuserade på inköp och vi har enastående kunskap inom alla delar av inköpsområdet. Vi har kunskaper både inom indirekt och direkt material, för att inte tala om spendanalys. Kompetensen spänner över alla typer av kategorier och vårt breda intellektuella kapital är byggt runt en väl genomtänkt uppsättning verktyg, mallar och metoder.

2. Vi skapar bestående resultat

Vi är ”doers” och specialister. Vi arbetar i team tillsammans med er för att faktiskt få jobbet gjort och skapa resultat. Vi har gärna en långsiktig relation med er för att säkra långsiktiga resultat och ett kontinuerligt inflöde av expertkunskap. Vi hjälper er med rätt typ av verktyg för att ni själva ska kunna hantera alla förbättringar och förändringar över tid.

Excel för inköpare

3. Bättre ekonomiskt utfall

Vi levererar realiserade besparingar och vi ser till att ni får ut bästa möjliga avkastning mot nedlagt antal arbetstimmar. Vi levererar ett starkt business case med fokus på ROI och avgifter knutna direkt till resultat. Vårt gemensamma fokus på finansiella resultat och överföring och uppbyggnad av kunskap i ert inköpsteam levererar bestående effekt.