Sänk era kostnader och öka er effektivitet genom att outsourca delar av er inköpsfunktion

Jag vill veta mer, kontakta mig

Inköp som tjänst

Inköp som tjänst (purchasing as a service) med hjälp av EFFSO är ett utmärkt sätt att gå från reaktivt till proaktivt inköp, då vårt tjänsteutbud, vår kunskap och vår metodik garanterar realiserade besparingar.

65Inköp som tjänst

Strategi och arbetssätt

Några kallar det Business Process Outsorcing, det kan även kallas Managed Services eller Procurement as a Service. Oavsett vilket så hjälper vi dig med att sköta hela ert inköp av indirekt material.

När vi tar över inköpet av indirekt material hos en kund går vi in med en väl utvecklad och beprövad metodik, där vi systematiskt identifierar och genomdriver besparingsprojekt.

Vi tar fram förslag och beslutsunderlag varefter ni bestämmer hur olika projekt ska prioriteras. Vissa projekt kommer vi att kunna realisera relativt omgående, medan andra tar längre tid i anspråk att implementera. Det viktiga är att ni direkt kommer se resultat av vårt arbete, samtidigt som ni känner att vi verkligen är med och långsiktigt utvecklar ert inköpsarbete inom de här kategorierna.

65Inköp som tjänst

Verktyg och kompetens

Vi har under 10 års tid byggt upp djupgående specialistkunskaper inom respektive kategoriområde, på ett sätt som är svårt att uppnå inom en inköpsorganisation. Detta gör att vi kan erbjuda er både en bred och en djup kompetens som gör att vi tillsammans kan nå effekter som man vanligen inte uppnår i respektive organisation. Anledningarna att vi gör detta bättre än ett enskilt företag själv kan göra beror främst på tre faktorer:

 1. Vi skalar på kompetens. Vi handlar upp de indirekta kategorierna flertalet gånger varje år och träning ger färdighet.
 2. Vår metodik och våra verktyg. Alla vår leveranspersonal är tränade i vår metodik som utvecklats och förfinats i över 10 år.
 3. Vår personal. Hos oss får inköpsspecialister utvecklas och utmanas vilket gör att de trivs och utvecklas på ett sätt de inte kan göra där det krävs att de agerar som generalister.

Vi lovar er:

 • Snabb förändring från reaktivt till proaktivt inköp
 • En ROI på 3 – 5 gånger pengarna
 • Snabba resultat
 • Kategoristyrningsintelligens
 • En stabil inköpsfunktion som sköter sig själv
 • Rätt resurser och väl utvecklade processer, verktyg och metodik
 • En lokal och flexibel leverantör som är enkel att samarbeta med
65Inköp som tjänst

Mål och uppföljning

 • Vi tar bara betalt av kunden och har därför inga osunda leverantörsrelationer att ta hänsyn till. Någon ”kickback” till oss från en leverantör förekommer aldrig
 • Vi finns långsiktigt på plats hos er som kund och säkerställer att de besparingar som vi identifierar och implementerar också blir realiserade
 • Vi arbetar självständigt så att du som kund kan släppa dessa områden och ägna tiden åt annat
 • Om ni inte redan nu har en god struktur och uppföljning över de leverantörsavtal ni har inom det här segmentet, så kommer ni att få det

Även om våra kunder själva har arbetat med dessa kategorier, är vår erfarenhet att vi, med vårt fokus och vår metodik, når betydande resultat.

Kontakta Per Finnhammar: per.finnhammar@effso.se, så hjälper han er!

 • Boka in ett möte

  Skriv in valfritt meddelande/fråga nedan så kontaktar vi dig och bokar in ett möte.