Junior Managementkonsult – Rekryteringsdag

Lockas du av konsultlivet där strategiarbete och transformationsprojekt är din vardag men vill samtidigt vara med i genomförandet av förändringar? Eller har du funderat på en linjeroll i industrin men önskar större variation i arbetsuppgifterna och inflytande i organisationers utveckling? Då kan vi vara rätt bolag för dig!

Om EFFSOs konsultverksamhet

EFFSO är ett konsultföretag inom inköp. Vi jobbar med förändringsledning och hjälper kunder, stora som små, att utveckla sin inköpsverksamhet. Hos oss kan du vara med och genomföra allt från avgränsade effektiviseringsarbeten hos en kund till att samordna större transformationer av ett företags inköpsfunktion med flera hundra anställda. Hållbarhetsfrågor ur ett inköpsperspektiv är även det ett naturligt inslag i många av våra projekt eftersom det är vad många av våra kunder behöver hantera.

Vi värdesätter engagemang och en vilja att bedriva förändringsarbete. Vi tror att du har analytisk förmåga med både öga för detaljer och förståelse för helheten. Om du dessutom är en ödmjuk person med en stor vilja att både lära och lära ut har vi träffat rätt.

Vi är ett konsultbolag som kännetecknas av en pragmatisk inställning till det mesta och en snäll kultur. Hos oss är work-life balance mer än bara ord och ”laget framför jaget” viktigare än enskilda prestationer. Läs mer om oss på effso.se.

Vi erbjuder

Vi anser att det är viktigt med utveckling och vi lägger därför stor vikt vid att utbilda våra konsulter. När du börjar på EFFSO får du genomgå ett introduktionsprogram som på olika sätt förbereder dig för konsultrollen. Vi arbetar alltid nära varandra i team vilket innebär att du de första åren kommer få arbeta tillsammans med mer seniora konsulter, få regelbunden feedback samt mycket hjälp att utveckla din förmåga för struktur, problemlösning, strategi och kommunikation. Vi arbetar med en hög grad av frihet under ansvar och stöttar varandra i vår strävan att ständigt bli bättre på att hjälpa våra kunder att skapa enastående resultat. Hos EFFSO kommer du hela tiden att lära dig nya saker, utvecklas och utmanas.

Om rollen

Som junior managementkonsult hos EFFSO får du möjlighet att arbeta med spännande inköpsfrågor och förändringsledning inom flera olika företag och branscher. Rollen kräver en god förmåga att kunna sätta sig in i olika verksamheter, förstå våra kunders behov och snabbt börja leverera resultat. Du kommer att bli en viktig del av olika team på projektbasis. Arbetet drivs faktabaserat med processer och metodik som stöd. Detta medför att du snabbt kommer att få ta stort ansvar och att du tidigt får en tydlig utveckling i din konsultroll.

Arbetsuppgifterna kommer att variera men inkluderar:

  • genomföra kvalitativa och kvantitativa analyser, t.ex. totalkostnadsanalyser och marknadsanalyser
  • hantera intressenter inom kundteam och kundorganisationer
  • implementering av förbättringsaktiviteter hos våra kunder
  • säkerställa resultat och förbättring hos våra kunder genom att stödja dem under hela projekten
  • bygga egna kundrelationer hos kundorganisationerna genom projekten
  • vara en viktig del i att utveckla EFFSO som företag

Din profil

Vi söker dig som brinner för att utveckla och göra saker bättre. Du har förmåga att identifiera förbättringspotentialer och du älskar att driva förändringar. Vi tror att du ser fram emot att börja jobba i en konsultroll i team. Vi hoppas att du har en önskan att lära dig konsultarbetet där fokus kommer att ligga på detaljer, struktur och framdrift. Troligen är du just nu i slutskedet av din akademiska utbildning eller så har du tagit din examen under det senaste året (gärna civilingenjör eller liknande). För att lyckas behöver du vara ihärdig, analytisk, lösningsorienterad, strukturerad och ödmjuk. Om du dessutom är intresserad av inköpsområdet så är det ett stort plus.

Som person är du nyfiken, öppen och den som motiveras av nya utmaningar. Vi tror att du är mycket kommunikativ och lyhörd samt att du är öppen för andras lösningar – för dig är det viktigare att det blir rätt än att du får rätt.

Placeringsort

Vi söker medarbetare till Stockholm, Göteborg och Malmö.
Ofta ingår en varierande grad av resor i tjänsten då våra kunder finns på flera orter.

Ansökan

Vill du vara del av ett härligt gäng konsulter som alla brinner för att utveckla inköpsorganisationer? Skicka då in din ansökan (CV, betygsutdrag och ett personligt brev) till oss senast den 1a oktober 2023 för chansen att delta på våra rekryteringsdagar.

Vid frågor angående rekryteringen är du välkommen att kontakta Kristina Tengroth på kristina.tengroth(at)effso.se.

Om EFFSO

Hos oss trivs vi som delar EFFSOs värderingar. Vi väljer att tro på det goda hos människor och vi är övertygade om att glädje i arbetet bidrar till exceptionella resultat. Vårt mål är att skapa ett starkt engagemang hos alla vi möter och att utveckla våra medarbetare, kunder och EFFSO. 

Vi eftersträvar långsiktiga relationer och förtroendefulla samarbeten. Som anställd på EFFSO kommer du att ingå i vårt nätverk med inköpsprofiler från alla branscher och nivåer. Vi erbjuder löpande kompetensutveckling, delar gärna med oss av vår kunskap och ger dig möjlighet att växa i din yrkesroll. EFFSO tar hänsyn till människors olika förutsättningar och ser olika erfarenheter som en tillgång.