Managementkonsulter

Våra managementkonsulter kombinerar inköpskompetens och ett analytiskt angreppssätt med strukturerad metodik för projektledning och förändringsarbete.

Konsulter med omfattande strukturkapital

Våra konsulttjänster

Porträtt på en blond kvinna i röd kavaj som ser in i kameran och ler.

Vill du veta mer om våra managementkonsulter?

Kontakta mig så berättar jag gärna mer om våra projekt hos våra kunder!

 

Jenny Vårlid

Chef Affärsutveckling EFFSO AB

Kostymklädd man som jobbar med statistikgrafer på en läsplatta.

Spendanalys visualiserar inköpsmönster

En spendanalys samlar in, klassificerar och analyserar historisk inköpsdata. Den skapar en holistisk bild över organisationens kostnader, identifierar besparingspotential och lägger grunden till en modern inköpsstrategi. Baserat på faktisk data kan inköp se storleken på sina inköpskategorier, vilka de största leverantörerna är, hur stor organisationens avtalstrohet är. Detta gör det möjligt för inköp att på både kort och lång sikt bygga en holistisk inköpsstrategi.

EFFSOs managementkonsulter har genomfört hundratals spendanalyser hos företag i både privat och offentlig sektor. Här nedan kan du läsa mer om våra spendanalys-tjänster.

Läs om spendanalys
Två unga kvinnor ser tillsammans på en skärm.

Våra managementkonsulter identifierar potentialen i er inköpsvolym

EFFSOs potentialbedömning ger inköpsfunktionen en roadmap för hur de kan nyttja sina resurser mer effektivt. Vi hjälper till att identifiera och prioritera inköpsaktiviteter utifrån organisationens hela förbättringspotential. Resultatet är en holistisk bild över hur inköp helt enkelt kan skapa mer värde för organisationen.

Klicka på länken nedan för att lära dig mer om våra potentialbedömningstjänster.

Läs om potentialbedömning
Per-Arne Jonsson, en av EFFSOs managementkonsulter

Kategoristyrning skapar större affärsvärde för inköp

Det var i slutet på 1980-talet som detaljhandeln började utveckla det vi nu kallar för kategoristyrning. Syftet med det nya arbetssättet var att skapa största möjliga affärsvärde med de varor som såldes. Och man såg tydligt att kategoristyrning gav högre lönsamhet då förbättringar skedde inom en varukategori istället för enskilda varor eller varumärken.

På samma sätt kan vi se kategoristyrning inom inköp som ett arbetssätt för att skapa största möjliga affärsvärde, men med leverantörsbasen som utgångspunkt. Klicka på länken nedan för att lära dig mer om EFFSOs kategoristyrningstjänster.

Läs mer om kategoristyrning

Vanliga frågor

Vi behöver förändra processer, organisation och arbetssätt inom inköp, kan ni hjälpa oss?

Ja, vi har stor erfarenhet av att hjälpa företag att utveckla sin processer, metoder och arbetssätt inom inköpsområdet. Ofta startar ett sådant arbete med någon form av inköpsdiagnos.

Vi tror att det finns en besparingspotential i flertalet av våra kategorier, hur realiserar vi detta?

I de flesta fall realiseras besparingarna genom ett strukturerat och metodiskt kategoristyrningsarbete. Våra konsulter kan hjälpa er att driva sådana projekt.

Kan ni hjälpa oss att införa ett strukturerat och faktabaserat arbetssätt?

Ja, vår modell bygger på en kombination av konsultinsatser i konkreta kategoriprojekt kombinerat med coaching och utbildning av er personal.

Hur ser er ersättningsmodell ut?

Vi debiterar en timkostnad för vårt arbete.

Vi har redan en välutvecklad inköpsorganisation, vad kan ni tillföra?

Vår erfarenhet är att de flesta inköpsorganisationer kan prestera ännu bättre och det kan vi hjälpa er att göra.

Har ni även kompetens inom direkt material?

Vad som är direkt material varierar mellan olika organisationer. När det gäller klassiska kategorier såsom råvaror, elektronikkomponenter eller andra kategorier kopplade till produktion har vi gedigen kompetens inom dessa områden.

Varför EFFSO?

Vi erbjuder enastående kunskap

Vi är fokuserade på inköp och har enastående kunskap inom alla delar av inköpsområdet. Vi har kunskaper både inom indirekt och direkt material, för att inte tala om spendanalys. Kompetensen spänner över alla typer av kategorier och vårt breda intellektuella kapital är byggt runt en väl genomtänkt uppsättning verktyg, mallar och metoder.

Vi skapar bestående resultat

Vi är ”doers” och specialister. Vi arbetar i team tillsammans med er för att faktiskt få jobbet gjort och skapa resultat. Vi har gärna en långsiktig relation med er för att säkra långsiktiga resultat och ett kontinuerligt inflöde av expertkunskap. Vi hjälper er med rätt typ av verktyg för att ni själva ska kunna hantera alla förbättringar och förändringar över tid.

Bättre ekonomiskt utfall

Vi levererar realiserade besparingar och vi ser till att ni får ut bästa möjliga avkastning mot nedlagt antal arbetstimmar. Vi levererar ett starkt business case med fokus på ROI och avgifter knutna direkt till resultat. Vårt gemensamma fokus på finansiella resultat och överföring och uppbyggnad av kunskap i ert inköpsteam levererar bestående effekt.

Urval av kunder efter bransch

Automotive
BorgWarner
CEVT
Kongsberg Automotive
Toyota MH
Energi, Fastighet & Entreprenad
Bravida
NCC
Vattenfall
IT & Telecom
Arelion
Axis Communications
Eltel Networks
Mycronic
Livsmedel & Retail
Ahlsell
Coop Sverige
ICA Gruppen
Menigo
Offentlig sektor
Göteborgs stad
Mölndals stad
Swedavia
Systembolaget
Process- & Tillverkning
Boliden
Envirotainer
Lesjöfors
Sandvik Coromant
Tjänster
High Chaparral
ISS
Kunskapsskolan
Samhall
Övrigt
Bankgirot
MTR
OneMed
Stena Line

Behöver du vägledning?

Ring oss på +46 8 440 39 30 eller använd kontaktformuläret så hör vi av oss till dig inom kort. Vi hjälper dig med alla typer av frågor inom inköp.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.