Erfarna inköpskonsulter

Vi är Nordens största konsultorganisation med inköpskonsulter. Beskriv ditt behov för oss så hittar vi rätt person!

Snabb leverans av inköpskonsulter

Vi hjälper dig att hitta rätt konsult!

Annica Österlind EFFSO

Annica Österlind

Konsultchef

Malmö

Porträtt på en kvinna med ljust lockigt hår, vit blus och grå kavaj som ler in i kameran.

Cecilia Stenberg

Konsultchef

Stockholm och Mälardalen

Porträtt på en medelålders man i skägg och ljusblå skjorta.

Christer Wranå

Konsultchef

Göteborg

Pia Wilgodt, EFFSO AB

Pia Wilgodt

Konsultchef

Stockholm och Göteborg

Våra inköpskonsulter och deras expertis

Vi kan erbjuda inköpsexpertis inom både indirekt och direkt material och inom alla möjliga branscher och sektorer.

Exempel på återkommande branscher där vi genomfört interimsuppdrag är medicinteknik, läkemedel, vård och omsorg, detaljhandel, FMCG och livsmedel. Andra sektorer där vi ofta har uppdrag är offentlig verksamhet, tillverkande industri, bygg & fastighet, energi, bank & finans, IT & telekom samt transport och bilindustri. Våra konsulter har kategoriexpertis inom såväl indirekt och direkt material. Inom till exempel tillverkande industri finns kompetens inom en rad olika råvaror, kemikalier, teknik, elektronik och mekanik.

Utöver det kan EFFSO Upphandling hjälpa dig att hitta rätt upphandlingskonsult. Våra upphandlingskonsulter har erfarenhet av såväl stora som små upphandlingar (LOU, LUF, LUFS, LUK) både som heltidsuppdrag och som enstaka upphandlingar. Om du vill diskutera ditt specifika behov, kontakta oss eller läs mer om våra övriga upphandlingstjänster.

Andra exempel på inköpskonsulter

Porträtt på en kvinna med långt blont hår och grön tröja som ler in i kameran.

Vill du veta mer om våra inköpskonsulter?

Kontakta mig så berättar jag gärna mer!

 

Anna Hedre Eidhagen

Chef Rekrytering & Interim

Så får du tag i en bra konsult

Här har vi samlat några tips på hur du lyckas hyra in den mest passande inköpskonsulten och får hen att komma igång så snabbt som möjligt.

Vi har nästan femton års erfarenhet av interim inom inköp och många av våra konsultchefer har själva varit beställare. Några har även provat på livet som konsult och har erfarenhet av myntets alla sidor. Nu ser vi att det råder konsultens marknad och då gäller det att vara snabb. Annars är risken stor att de mest lämpade konsulterna tacka ja till andra uppdrag.

Var förberedd

När du har ett interimsbehov och kontaktar en konsultorganisation som till exempel EFFSO, var så förberedd som möjligt. Ju mer information du kan ge gällande vilken typ av profil du behöver, desto bättre matchning kan vi göra vid första försöket. Och desto snabbare kan den aktuella – och ofta efterlängtade – inköpskonsulten komma igång med sina arbetsuppgifter.

Frigör tid för intervjuer

När vi har kravprofilen klar för oss stämmer vi av vilka av våra konsulter passar er förfrågan allra bäst. Genom att anlita konsulter vi redan har träffat kan vi snabbt återkomma med ett svar till er. Om det är flera personer inblandade hos er i beslutet, försök att synka era kalendrar i god tid så att det finns tid i kalendern när konsulten är redo för intervju.

Ge snabb återkoppling

Interimsbranschen är snabbrörlig med många konkurrerande aktörer. Och just nu råder konsultens marknad vilket gör att många konsulter har flera erbjudanden att välja mellan. När vi har hittat en konsult som matchar dina önskemål, försök att återkoppla snabbt. Risken är annars att konsulten hinner tacka ja till ett annat uppdrag.

Betala marknadsmässiga arvoden

Vårt råd är att betala marknadsmässiga konsultarvoden. Ju närmare detta ni kommer, desto större och bättre urval av konsulter får ni välja mellan.

Säkerställ en snabb onboarding

När allt är klart, se till att ha all utrustning och diverse inloggningar tillgängliga direkt vid uppdragsstarten. Så får konsulten möjlighet att snabbt komma in i sitt arbete – och börja leverera.

Vanliga frågor

Vilken typ av konsulter har ni?

Vi kan erbjuda alla typer av roller inom inköp och supply chain!

En typisk konsult hos EFFSO är en trevlig, social och prestigelös person som är flexibel i sitt arbetssätt och samtidigt tydlig i sin kommunikation. Våra konsulter är trygga i konsultrollen och älskar att ta sig an nya utmaningar ute hos våra kunder.

Har ni olika typer av inköpsspecialister?

Vi har både specialister inom olika områden och generalister som kan åta sig flera olika områden inom samma uppdrag.

Kan jag hyra en inköpschef?

Ja, det kan du göra, både på hel- och deltid.

Var kan ni erbjuda inköpskonsulter?

Vi erbjuder konsulter i hela landet, även på orter där rätt kompetens kanske inte finns att tillgå just nu. Tack vare vårt stora konsultnätverk erbjuder vi god geografisk flexibilitet och våra konsulter är mycket flexibla och kan resa vid behov. Vi har fysiska kontor i Sundbyberg, Göteborg och Malmö med moderna arbetssätt vilket möjliggör effektivt distansarbete mot er vart ni än befinner er.

Hur snabbt kan ni leverera konsulter?

Vi har alltid en eller flera konsulter som är tillgängliga omgående. Det har förekommit att personer börjat jobba direkt i anslutning till konsultintervjun hos kunden.

Hur ser er ersättningsmodell ut?

Vi debiterar en timkostnad för vårt arbete.

Roller som finns i vårt nätverk

Inköpschef

Den vanligaste betydelsen är avdelningschef för en inköpsavdelning men många förknippar även tjänsten med strategiskt inköp. Närheten till strategiskt inköp beror på att det i små organisationer ofta finns bara en strategisk inköpare, och det är inköpschefen. I en större organisation blir inköpschefens roll att täcka alla delar av organisationens anskaffningsprocesser och anskaffningsstrategier.

På engelska finns flera olika benämningar men Chief Procurement Officer (CPO) blir allt vanligare även på svenska.

Kategoriledare, category manager

En kategoriledare ansvarar för att driva egna kategoriinitiativ med målsättningen att ta fram strategier som leder till effektiviseringar och förbättringar inom aktuella kategorier. Det innebär att hen arbetar med resurs- och projektplanering, inköpsanalys och strategiframtagning, förankring av kategoriinitiativ och strategiförslag på dedikerade beslutsforum samt uppföljning av framtagna strategier.

En stor del av arbetet sker tvärfunktionellt med andra kollegor med olika kompetenser inom enheten och den beställande verksamheten.

Strategisk inköpare

Strategiska inköpare utarbetar kategori- och leverantörsstrategier, söker och utvärderar nya leverantörer och i vissa fall förhandlar ramavtal. Andra namn är sortimentsinköpare, kategoriinköpare eller kategoriansvariga. De leder det tvärfunktionella arbetet med att utveckla inköpsstrategin för de kategorier de ansvarar för samt driver förbättringsarbete.

Fanny Agén och Pia Wilgodt EFFSO interim

Våra kundlöften

  • Återkoppling samma dag och förslag på lämplig konsult inom tre dagar
  • Hög tillgänglighet på konsulter. Vi har ofta flera konsulter tillgängliga för omedelbar start.
  • Rätt kompetens för uppdraget
  • Smärtfri, snabb och enkel uppstart av konsulten
  • Snabba resultat från konsulten
  • Löpande avstämning
  • Stort värde för pengarna

 

Bli inköpskonsult hos oss!

Det finns en rad fördelar med att satsa på en konsultkarriär. Och för dig som redan är konsult finns det fördelar med att ansluta sig till en konsultorganisation som EFFSO.

Konstant kompetensutveckling

Den traditionella synen på karriär är att se på utveckling och karriär i en stigande skala. Som konsult däremot utvecklar du din kompetens även på bredden. Det gör du genom att du kommer i kontakt med flera olika företag och får se hur olika organisationer har valt att utveckla sitt inköpsarbete. Eller så kommer du i kontakt med inköpskategorier som du inte tidigare fått arbeta med. Denna breddning märker vi är extra intressant för erfarna inköpskonsulter som gått den traditionella vägen. Enkelt uttryckt, hos oss får du testa dina vingar inom nya områden!

Stöttande konsultchefer som kan inköp

Vi är väl medvetna om att interimsuppdrag kan vara krävande. Som konsult går du ofta in i nya verksamheter och förväntas skapa förtroende och leverera goda resultat på kort tid. Eftersom vi på EFFSO arbetar med konsulter som redan är specialister på inköp utgår vi från att du som specialist självständigt klarar av de uppdrag du går in i. Samtidigt är du aldrig ensam! För varje uppdrag du går in i via EFFSO blir du tilldelad en konsultchef som följer dig och kan stötta dig i olika frågor på ditt uppdrag.

Våra konsultchefer brinner för inköp och supply chain precis som du. Dessutom har många varit både beställare och konsult. Deras fokus är att hjälpa dig att nå dina mål i ditt uppdrag och hjälpa dig att ta nästa steg i din utveckling. För varje utvecklande steg du tar adderar du stort värde både för dig, våra kunder och för EFFSO.

Nätverk av inköpsspecialister i ryggen

När vi tillsätter våra kunders konsultbehov använder vi oss av ett stort nätverk av interimskonsulter inom inköp och supply chain på alla olika nivåer. Nätverket är en blandning av kvalificerade konsulter som vi anlitar som underkonsulter genom eget bolag och EFFSO-anställda (visstidsanställda och tillsvidareanställda). Vi tycker det är viktigt att ni konsulter får möjlighet att träffa varandra och anordnar därför regelbundet träffar för våra uthyrda inköpskonsulter.

Med tiden har vi även byggt upp ett omfattande nätverk av inköpschefer som gör att vi lätt når ut till svenska organisationer som är i behov av tillfälligt stöd på inköpssidan. Därför kan vi relativt snabbt erbjuda dig ett nästa uppdrag.

Lång erfarenhet och räckvidd

EFFSO har funnits och arbetat med inköpsrelaterade tjänster sedan 2007 och har haft förmånen att arbeta upp ett gott renommé under dessa år. Vi har under tiden blivit väldigt duktiga på att matcha våra kunders behov och kulturer med våra konsulters olika kompetenser och profiler. Det gör att vissa av våra konsulter erbjuds att bli anställd av kunden de är ute på uppdrag hos. Så om du just nu befinner dig mellan anställningar kan det här vara ännu ett sätt att hitta nästa arbetsroll på!

En man och en kvinna skakar hand ovanför ett skrivbord.

Vad säger våra inköpskonsulter?

Fredrik Genbo från Twofold AB, har varit underkonsult till EFFSO av och till sedan 2013.  ”Totalt har det blivit tio uppdrag för sex olika klienter, allt från några månader till över 2,5 år. EFFSO har konstant åstadkommit högklassig matchning mellan kund och konsult, bara vid två tillfällen har möten med presumtiva uppdragsgivare resulterat i utebliven affär. Dedikerade konsultchefer som läser av klientens behov och sammanlänkar det med lämplig konsult gör att jag med trygghet kan överlåta säljprocessen och fokusera på presentationen för vår slutkunds bästa,” säger Fredrik.

Mikael Carlsson, i sin tur säger: ”Jag har arbetat som konsult för EFFSO i över tio år med olika inköpsuppdrag som varit både intressanta och utvecklande. EFFSO har på ett bra sätt lyckats matcha min profil med spännande uppdrag. Det är ett kompetent och härligt gäng!”

EFFSO har lyckats hitta flera uppdrag för mig inom IT-inköp hos uppdragsgivare med mycket starka varumärken och alla uppdrag har varit mycket intressanta och lärorika. Många har också blivit förlängda flera gånger! EFFSO bjuder regelbundet sina konsulter på intressanta seminarier, utbildningar och sociala tillställningar. Det gillar jag!

Bo-Lennart Arvidson, interimskonsult

Missa inte de senaste nyheterna! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

  • Som mottagare av vårt nyhetsbrev kommer du även att få enstaka inbjudningar och erbjudanden från EFFSO. Du kan när du vill avsluta prenumerationen på dessa utskick. Se vår integritetspolicy.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
Kostymklädd man som jobbar med statistikgrafer på en läsplatta.

Varför EFFSO?

Vi erbjuder enastående kunskap

Vi är fokuserade på inköp och har enastående kunskap inom alla delar av inköpsområdet. Vi har kunskaper både inom indirekt och direkt material, för att inte tala om spendanalys. Kompetensen spänner över alla typer av kategorier och vårt breda intellektuella kapital är byggt runt en väl genomtänkt uppsättning verktyg, mallar och metoder.

Vi skapar bestående resultat

Vi är ”doers” och specialister. Vi arbetar i team tillsammans med er för att faktiskt få jobbet gjort och skapa resultat. Vi har gärna en långsiktig relation med er för att säkra långsiktiga resultat och ett kontinuerligt inflöde av expertkunskap. Vi hjälper er med rätt typ av verktyg för att ni själva ska kunna hantera alla förbättringar och förändringar över tid.

Bättre ekonomiskt utfall

Vi levererar realiserade besparingar och vi ser till att ni får ut bästa möjliga avkastning mot nedlagt antal arbetstimmar. Vi levererar ett starkt business case med fokus på ROI och avgifter knutna direkt till resultat. Vårt gemensamma fokus på finansiella resultat och överföring och uppbyggnad av kunskap i ert inköpsteam levererar bestående effekt.

Urval av kunder efter bransch

Automotive
BorgWarner
CEVT
Kongsberg Automotive
Toyota MH
Energi, Fastighet & Entreprenad
Bravida
NCC
Vattenfall
IT & Telecom
Arelion
Axis Communications
Eltel Networks
Mycronic
Livsmedel & Retail
Ahlsell
Coop Sverige
ICA Gruppen
Menigo
Offentlig sektor
Göteborgs stad
Mölndals stad
Swedavia
Systembolaget
Process- & Tillverkning
Boliden
Envirotainer
Lesjöfors
Sandvik Coromant
Tjänster
High Chaparral
ISS
Kunskapsskolan
Samhall
Övrigt
Bankgirot
MTR
OneMed
Stena Line

Behöver du vägledning?

Ring oss på +46 8 440 39 30 eller använd kontaktformuläret så hör vi av oss till dig inom kort. Vi hjälper dig med alla typer av frågor inom inköp.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.