Referenser

Vi har kunder i alla branscher och i både privat och offentlig sektor. Här nedan kommer några utvalda referenser där vi beskriver EFFSOs uppdrag.

 

Ett urval av referenser

Lesjöfors logo

Uppdrag Lesjöfors

Hos Lesjöfors började vi med att genomföra en inköpsdiagnos (spendanalys, potentialbedömning, strukturell analys och samlad rekommendation). Därefter följde ett antal kategoriprojekt både på direkt och indirektmaterial. Vi stöttade koncernen även med en interim inköpschef.

”Potentialen visade sig vara enorm, och rent krasst uppnådde vi ett högre resultat på besparingar än vad jag hade förväntat mig. Inom vissa kategorier pratar vi om besparingar på tvåsiffriga procenttal”, berättar Ola Tengroth, VD på Lesjöfors. ”Konsulterna på EFFSO har en väldigt effektiv och pragmatiskt strukturerad metodik som gör att man fort kommer fram till riktiga resultat och lösningar. Men det finns också en social intelligens i EFFSOs arbetssätt, en inlyssnande inställning till mina medarbetare, som är viktig för mig. Dessutom bidrar detta till att vi sparar pengar eftersom vi snabbt når en högre genomslagskraft.”

 

JM logo

Rekrytering till JM

”EFFSO har hög kompetens inom inköp och det gör oss som beställare trygga. Dessutom har de kunnat utmana och vägleda oss i hur vi ska tänka kopplat till hur marknaden ser ut med ett mycket bredare perspektiv än vi själva har (då vi inte rekryterar profilerna frekvent), vilket har varit värdefullt. Kandidaterna som vi anställt via EFFSO fungerar väldigt bra hos oss.

Johan som vi arbetat med är kunnig, säker och snabb i sin leverans utan att på något sätt tumma på kvalité. Han har en god inblick i vår organisation, vilket bidragit till att kandidaterna haft bra kunskap om vår verksamhet och struktur. Det i sin tur har gett goda förutsättningar för vidare möten på plats. Med engagemang, tydlig återkoppling frekvent och kandidater som varit starka enligt kravprofil är vi genomgående nöjda med vår kontakt och samarbete med EFFSO, ” säger Evelina Heimer, HR Partner, JM Bostad Stockholm Produktion.

Compass Group logo

Rekrytering till Compass Group

”Jag har använt EFFSO i olika typer av inköpsrekryteringar och de har en bra och stabil process från uppstart till dialog kring slutkandidaten. Vidare har EFFSO förmågan att omvandla ett specifikt rekryteringsbehov till en tydlig kravprofil och sedan leverera bra kandidater. Jag har varit mycket nöjd i alla rekryteringsprocesser där jag använt EFFSO och även med kvalitén på kandidater som sedan börjat hos oss”, säger Peter Tull, Procurement Director, Compass Group.

Valmet logga i färg

Uppdrag Valmet

Hos Valmet har vi bland annat utfört en omfattande kompetenskartläggning.

”EFFSOs verktyg för kompetenskartläggning har gett oss en mycket bra förståelse för kompetensen i vår inköpsorganisation. Vi har nu en gedigen grund för att ytterligare utvecklas och ständigt förbättra vår förmåga att bidra till företagets resultat,” säger Adam Hedström, Vice President Supply Chain på Valmet.

Bonnier_logo black

Uppdrag Bonnier

2014 startades ett arbete för att skapa en central inköpsfunktion inom Bonnierkoncernen i syfte att hitta kostnadsmässiga synergier inom koncernen.

”EFFSO var en viktig partner när vi initialt skulle starta upp funktionen. Vi behövde rekrytera personer med en gedigen bakgrund inom inköpsområdet och med ett stort engagemang för att utveckla inköpsverksamheten. Jag är väldigt nöjd med det stöd jag fick av EFFSOs konsulter”, säger Niklas Hydén inköpsdirektör på Bonnier AB.

Scania logga i färg

Uppdrag Scania

Sedan ett par år tillbaka tillgodoser vi Scanias behov av interimskonsulter. Vi har även hjälpt Scania med ett antal rekryteringar till deras inköpsorganisation.

KONEs logga i färg

Uppdrag Kone

EFFSO har hjälpt KONE vid ett flertal tillfällen med rekryteringar och vi hjälper KONE med interimskonsulter till inköpsavdelningen.

Imtech logo

Uppdrag Imtech

EFFSO agerade inköpsavdelning för indirekt material hos Imtech (numera Assemblin) under tre år och skapade då omfattande besparingar inom flera kategorier. Hos Imtech genomförde EFFSO bl.a. en spendanalys, hjälpte till med prioriteringen av ett antal kategoriprojekt och vi drev deras avdelning för indirekt inköp under nästan tre år.

Imtech är ett av Nordens ledande installationsföretag för el, VVS och ventilation. De har verksamhet i Sverige, Norge och Finland.

Preem logga i färg

Uppdrag Preem

Hos Preem utvecklade EFFSO en strategisk femårsplan för inköpsfunktionen, implementerade kategoristyrt inköp samt genererade stora besparingar. Vi genomförde bl.a. en spendanalys, ett konsultteam hjälpte inköpschefen att införa kategoristyrning och flera inköpare på Preem coachades av EFFSO igenom egna kategoriprojekt.

PREEM AB (publ) är Sveriges största drivmedelsföretag och svarar för ca 80 procent av den svenska raffinaderikapaciteten och ca 30 procent av den nordiska.

Varför EFFSO?

Vi erbjuder enastående kunskap

Vi är fokuserade på inköp och har enastående kunskap inom alla delar av inköpsområdet. Vi har kunskaper både inom indirekt och direkt material, för att inte tala om spendanalys. Kompetensen spänner över alla typer av kategorier och vårt breda intellektuella kapital är byggt runt en väl genomtänkt uppsättning verktyg, mallar och metoder.

Vi skapar bestående resultat

Vi är ”doers” och specialister. Vi arbetar i team tillsammans med er för att faktiskt få jobbet gjort och skapa resultat. Vi har gärna en långsiktig relation med er för att säkra långsiktiga resultat och ett kontinuerligt inflöde av expertkunskap. Vi hjälper er med rätt typ av verktyg för att ni själva ska kunna hantera alla förbättringar och förändringar över tid.

Bättre ekonomiskt utfall

Vi levererar realiserade besparingar och vi ser till att ni får ut bästa möjliga avkastning mot nedlagt antal arbetstimmar. Vi levererar ett starkt business case med fokus på ROI och avgifter knutna direkt till resultat. Vårt gemensamma fokus på finansiella resultat och överföring och uppbyggnad av kunskap i ert inköpsteam levererar bestående effekt.

Urval av kunder efter bransch

Automotive
BorgWarner
CEVT
Kongsberg Automotive
Toyota MH
Energi, Fastighet & Entreprenad
Bravida
NCC
Vattenfall
IT & Telecom
Arelion
Axis Communications
Eltel Networks
Mycronic
Livsmedel & Retail
Ahlsell
Coop Sverige
ICA Gruppen
Menigo
Offentlig sektor
Göteborgs stad
Mölndals stad
Swedavia
Systembolaget
Process- & Tillverkning
Boliden
Envirotainer
Lesjöfors
Sandvik Coromant
Tjänster
High Chaparral
ISS
Kunskapsskolan
Samhall
Övrigt
Bankgirot
MTR
OneMed
Stena Line

Behöver du vägledning?

Ring oss på +46 8 440 39 30 eller använd kontaktformuläret så hör vi av oss till dig inom kort. Vi hjälper dig med alla typer av frågor inom inköp.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.