Vi löser dina utmaningar inom inköp

Läs mer om våra tjänster här nedan! Vi utvecklar inköpsorganisationer,
säkerställer kompetensförsörjning och stöttar med spetskompetens.

Jag vill bli kontaktad

Vi hjälper våra kunder att realisera värde inom inköp

En man med ryggen mot kameran sitter vi ett runt cafébord tillsammans med en kvinna och de tittar på en bärbar dator.

EFFSO var en viktig partner när vi initialt skulle starta upp funktionen. Jag är väldigt nöjd med det stöd jag fick av EFFSOs konsulter.

Niklas Hydén, inköpsdirektör på Bonnier AB

Vad behöver du hjälp med?

Hur stor är vår besparingspotential?

Varje år genomför vi ett drygt tiotal diagnoser för olika svenska organisationer. Vi har gedigen erfarenhet och en stor databas med benchmarkdata för att hjälper er identifiera er besparingspotential. Vår väl beprövade metodik och våra erfarna konsulter garanterar er riktiga resultat.

Jag behöver hjälp med rekrytering till inköpsorganisationen.

Vi hittar rätt inköpare till er organisation! Vårt stora nätverk och djupa kompetens inom inköp och supply chain gör att vi attraherar rätt kandidater och kan stödja er i utvecklingen av era talanger på ett alldeles unikt sätt. Vi har även inköpskonsulter om ert behov är mer tillfälligt.

Vi saknar resurser, kompetens och fokus att hantera vår indirekta spend.

EFFSO har under tio års tid arbetat för att förbättra inköp av indirekt material. Nu har ni möjlighet att dra nytta av den erfarenheten genom att i ett partnerskap med EFFSO få tillgång till den kunskap, de verktyg och de experter som vi har för att optimera inköp av indirekt material och tjänster.

Hur kan jag förenkla och förbättra mitt arbete med spendanalys?

Oavsett om du redan har en spendanalys, vill göra en från början eller automatisera ditt spendanalysarbete så har vi lösningarna. Genom våra färdiga koncept för kategorisering och spendanalys hjälper vi dig snabbt och effektivt. Med hjälp av spendanalysverktyget Spendency hjälper dig att enkelt automatisera processen.

Jag är ny inköpschef och behöver etablera en plan.

Varje organisation är unik och med hjälp av vår breda erfarenhet, strukturerade metodik och benchmark hjälper vi dig att ta fram en plan och mål anpassade för just din inköpsorganisation.

Jag behöver snabbt realisera besparingar men vill bara betala om det lyckas

Vi har en välbeprövad sourcingmetodik och utmärkta resultat från tidigare projekt och vågar därför ta en väsentlig risk i den här typen av uppdrag. Våra duktiga managementkonsulter hittar och realiserar besparingar åt er oavsett om det gäller direkt eller indirekt material och tjänster.

Jag behöver hjälp med inköp/ upphandling inom samhällsbyggnadssektorn

EFFSO har specialister inom samhällsbyggnadssektorn. De kan hjälpa er i ert byggprojekt eller utveckla er produktportfölj.

Jag behöver hjälp med offentlig upphandling

Behöver du hjälp med att genomföra en upphandling? Vi levererar konsulter med fokus på LOU, LUF, LUFS och LUK. Bland dem finns några av Sveriges mest erfarna upphandlare. Vi erbjuder även en konsultpool på plats hos oss som hoppar in vid arbetstoppar eller coachning av befintlig upphandlings- eller inköpschef.

Arvid Fredin EFFSO Video play button

Så lyckas du med kategoristyrt inköp i offentlig sektor

Vi på EFFSO har arbetat med ett hundratal organisationer som satsat på att införa ett kategoristyrt inköp, såväl inom offentlig som privat sektor. Baserat på det har vi identifierat ett antal framgångsfaktorer som finns sammanfattade i vårt whitepaper ”Så lyckas du med kategoristyrt inköp i offentlig sektor”. Här är en kort intervju med författaren själv, Arvid Fredin.

Outsourcing av kategoristyrt inköp

Vår erfarenhet i kombination med en undersökning gjord med ett flertal inköpschefer visar att kategoristyrt inköp är en gemensam nämnare för de mest framgångsrika inköpsorganisationerna. Vägen dit ser dock olika ut för olika organisationer. En lösning är outsourcing. Ladda ner vårt white paper om outsourcing av kategoristyrt inköp.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
Kostymklädd man som jobbar med statistikgrafer på en läsplatta.

Varför EFFSO?

Vi erbjuder enastående kunskap

Vi är fokuserade på inköp och har enastående kunskap inom alla delar av inköpsområdet. Vi har kunskaper både inom indirekt och direkt material, för att inte tala om spendanalys. Kompetensen spänner över alla typer av kategorier och vårt breda intellektuella kapital är byggt runt en väl genomtänkt uppsättning verktyg, mallar och metoder.

Vi skapar bestående resultat

Vi är ”doers” och specialister. Vi arbetar i team tillsammans med er för att faktiskt få jobbet gjort och skapa resultat. Vi har gärna en långsiktig relation med er för att säkra långsiktiga resultat och ett kontinuerligt inflöde av expertkunskap. Vi hjälper er med rätt typ av verktyg för att ni själva ska kunna hantera alla förbättringar och förändringar över tid.

Bättre ekonomiskt utfall

Vi levererar realiserade besparingar och vi ser till att ni får ut bästa möjliga avkastning mot nedlagt antal arbetstimmar. Vi levererar ett starkt business case med fokus på ROI och avgifter knutna direkt till resultat. Vårt gemensamma fokus på finansiella resultat och överföring och uppbyggnad av kunskap i ert inköpsteam levererar bestående effekt.

Urval av kunder efter bransch

Automotive
BorgWarner
CEVT
Kongsberg Automotive
Toyota MH
Energi, Fastighet & Entreprenad
Bravida
NCC
Vattenfall
IT & Telecom
Arelion
Axis Communications
Eltel Networks
Mycronic
Livsmedel & Retail
Ahlsell
Coop Sverige
ICA Gruppen
Menigo
Offentlig sektor
Göteborgs stad
Mölndals stad
Swedavia
Systembolaget
Process- & Tillverkning
Boliden
Envirotainer
Lesjöfors
Sandvik Coromant
Tjänster
High Chaparral
ISS
Kunskapsskolan
Samhall
Övrigt
Bankgirot
MTR
OneMed
Stena Line

Behöver du vägledning?

Ring oss på +46 8 440 39 30 eller använd kontaktformuläret så hör vi av oss till dig inom kort. Vi hjälper dig med alla typer av frågor inom inköp.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.