Inköpsutbildningar

Vi erbjuder både enskilda inköpskurser och skräddarsydda inköpsakademier, för enskilda individer eller hela team inom er inköpsorganisation.

Utbildningar som stöttar inköp på bästa sätt

Våra inköpsutbildningar

Våra inköpsutbildningar riktar sig till dem som vill bli riktigt duktiga på det kategoristyrda arbetssättet. Syftet är att stärka både inköpskunskaperna, den analytiska förmågan och förändringsledning.

Vi har tagit fram utbildningsavsnitt som täcker in hela det kategoribaserade arbetssättet från att definiera mål i projekten, driva analyser, kommunicera med intressenter och slutligen skicka RFQ:er, förhandla och följa upp. Alla momenten är case-baserade och fokuserar på att praktiskt kunna använda olika metoder och modeller i vardagen. Syftet är att stärka både inköpskunskaperna, den analytiska förmågan och förändringsledning.

Den utbildning som vi erbjuder är samma som våra egna managementkonsulter får gå när de börjar på EFFSO. Visste du att Procurement Leaders har utsett EFFSOs inköpsakademi till ett av världens åtta bästa program?

Vi kan utbilda enskilda individer eller hela team inom er inköpsorganisation. På plats i era lokaler eller digitalt om så önskas. Vi har även enstaka inköpskurser som till exempel ”Spendanalysens grunder”,” Excel för inköpare” och nu senast även ”Förhandling för inköpare”. Kurserna kan erbjudas separat eller som en del av ett skräddarsytt upplägg.

Jenny Vårlid EFFSO

Vill du veta mer om våra inköpsutbildningar?

Kontakta mig så hjälper jag dig!

 

Jenny Vårlid

Chef Affärsutveckling EFFSO AB

Person arbetar framför en laptop inköpsutbildningar

Excel för inköpare

Excel ett av de vanligaste verktygen för inköpare, det råder det ingen tvivel om. Oavsett om man är strategisk eller operativ inköpare förväntas man utföra stora delar av sina arbetsuppgifter i Excel. Därför är det extra viktigt att som inköpare behärska formatering, filter, pivot tabeller och andra viktiga funktioner.

Vår kurs vänder sig till inköpare som redan arbetar i Excel och har grundkunskaperna men vill kunna göra mer avancerade och/eller snabbare analyser. Utbildningen leds alltid av minst två kursledare för att kunna forma mindre grupper och på så sätt se till att alla kan ställa frågor och få hjälp. Kursledare är våra managementkonsulter som inte bara är duktiga på Excel. De jobbar själva med inköp och de är vara att hålla i utbildningar.

Ladda ner broschyr

Förhandling för inköpare

Är du intresserad av enstaka inköpskurser erbjuder vi till exempel ”Spendanalysens grunder”, ”Excel för inköpare” och nu senast även ”Förhandling för inköpare”. Alla modulerna kan erbjudas separat eller som en del av ett skräddarsytt upplägg.

Det går för övrigt alldeles utmärkt att hålla dem online om det är att föredra. Läs mer om vår förhandlingsmodul här nedan.

Ladda ner broschyr

Ladda ner vårt white paper ”Effektiv spendanalys”

Inköpsfunktioner som inte har hög datakvalitet bör först skapa en spendanalys utifrån tillgänglig data och först därefter analysera behovet av nya order- och fakturarutiner. Nyttan med en tidig spendanalys på kategori- och leverantörsnivå är mycket hög och eventuella beslut om nya administrativa rutiner måste fattas baserat på många fler aspekter än behovet av uppföljning.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
Man i digitalt möte

Jag tycker att det var en väldigt bra balans mellan introduktion/ genomgångar, demos och övningar, bra med smågrupper, bra med två halvdagar - allt var väldigt bra!

Deltagare i Excel för Inköpare onlinekurs

Missa inte de senaste nyheterna! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Varför EFFSO?

Vi erbjuder enastående kunskap

Vi är fokuserade på inköp och har enastående kunskap inom alla delar av inköpsområdet. Vi har kunskaper både inom indirekt och direkt material, för att inte tala om spendanalys. Kompetensen spänner över alla typer av kategorier och vårt breda intellektuella kapital är byggt runt en väl genomtänkt uppsättning verktyg, mallar och metoder.

Vi skapar bestående resultat

Vi är ”doers” och specialister. Vi arbetar i team tillsammans med er för att faktiskt få jobbet gjort och skapa resultat. Vi har gärna en långsiktig relation med er för att säkra långsiktiga resultat och ett kontinuerligt inflöde av expertkunskap. Vi hjälper er med rätt typ av verktyg för att ni själva ska kunna hantera alla förbättringar och förändringar över tid.

Bättre ekonomiskt utfall

Vi levererar realiserade besparingar och vi ser till att ni får ut bästa möjliga avkastning mot nedlagt antal arbetstimmar. Vi levererar ett starkt business case med fokus på ROI och avgifter knutna direkt till resultat. Vårt gemensamma fokus på finansiella resultat och överföring och uppbyggnad av kunskap i ert inköpsteam levererar bestående effekt.

Urval av kunder efter bransch

Tillverkande industri
ABB
Alfa Laval
Atlas Copco
Boliden
Cale Access
Lesjöfors
LKAB
Sandvik
SCA
Energi
Fortum
Forsmarks Kraftgrupp
GL&V
Mälarenergi
Telge Inköp
Bank & Finans
CitiBank
Länsförsäkringar
SEB
Swedbank
Skandia
Offentlig verksamhet
Jönköpings kommun
Lantmäteriet
Mölndals stad
Region Sörmland
Region Västernorrland
Riksdagsförvaltningen
Sundbybergs Stad
Swedavia
Bygg, fastighet & infrastruktur
AMF Fastigheter
Bonava
Green Cargo
Infranord
Jernhusen
NCC
Riksbyggen
Rikshem
Skanska
Automotive
Autoliv
Din Bil
Scania
Volvo
Övrigt
Apoteket
Aleris
Kunskapsskolan
Spendrups
Svensk Kärnbränslehantering
Svenska spel
Systembolaget

Behöver du vägledning?

Ring oss på +46 8 440 39 30 eller använd kontaktformuläret så hör vi av oss till dig inom kort. Vi hjälper dig med alla typer av frågor inom inköp.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.