Kundcase

Vi hjälper företag, stora som små, att utveckla sin inköpsverksamhet. Från tillverkande företag till offentlig sektor och allt däremellan. Här är några av våra kundcase.

Kundcase att bli inspirerad av

Två män uppifrån framför en robot/ maskin på ett stort industrigolv.

CBAM-analys gav Micropower nya insikter inom hållbart inköp

Micropower är en världsledande systemleverantör inom batteri och batteriladdning. Under sommaren 2023 identifierade Micropower att CBAM, EUs nya gränsjusteringsmekanism för koldioxid, Carbon Border Adjustment Mechanism, med stor sannolikhet kommer att påverka framtida kategoristrategier, då det i ett pågående kategoriprojekt visade sig att leverantörsbasen uteslutande befinner sig utanför EU.

Micropower valde därför att analysera aktuell kategori och därefter övriga kategorier för att förstå vilka kategorier som eventuellt kommer att påverkas av CBAM. EFFSO genomförde arbetet i fyra steg. Läs mer här nedan!

Läs mer
Porträtt på en blond kvinna i röd kavaj som ser in i kameran och ler.

Vill du veta vad EFFSO kan göra för er verksamhet?

Kontakta mig så berättar jag mer!

Två män sitter mitt emot varandra vid ett bord med varsin laptop. De har en stor skärm med en presentation på väggen.

Vi hjälper er att realisera värde inom inköp

EFFSOs tjänsteportfölj är skapad för att kunna ge inköpsavdelningar det stöd och framåtdrivande de behöver för att optimera värdeskapande. Vi arbetar kontinuerligt med att utveckla tjänster som skapar värde, oavsett om det handlar om kostnadsbesparing, leverantörsutveckling, processförbättringar, digitalisering eller hållbarhetsarbete.

Under våra 16 år som bolag har våra konsulter och anställda byggt en djup kunskapsbas inom inköp. Inom våra projekt har vi adresserat miljontals kronor inom både indirekt och direkt material och utvecklat inköp hos hundratals företag och organisationer. Denna kunskapsbas bär vi med oss in i alla våra projekt – oavsett om det handlar om konsultuppdrag, rekrytering, utbildning eller coachning. Här kan du läsa mer om våra tjänster!

Våra tjänster
I förgrunden en hög med fjädrar i metall, i bakgrunden en person med kåpor och arbetar vid en maskin.

Vår branscherfarenhet

Effektivt och modernt inköp är en framgångsfaktor för företag i alla branscher, från tillverkande företag till offentlig sektor och allt däremellan. I tillverkningsindustri kan upp emot 70 procent av alla kostnader härledas till inköp och det är därför inte så konstigt att många av EFFSOs kunder är tillverkande företag. Stora som små, globala såväl som lokala spelare. Men vi har även lång erfarenhet av fordonsindustrin, energisektorn, retail samt bygg- och fastighetsbranschen. Och, inte minst, offentlig sektor i form av både kommuner, regioner och olika myndigheter.

Ända sedan start har vi hjälpt inköpsorganisationer att bli mer effektiva genom att, bland annat, införa kategoristyrt inköpsarbete, driva förändringsarbete och agera bollplank till inköpsfunktionen. Därutöver stöttar vi inköpschefer med kompetensförsörjning. Vill du också uppnå oslagbara resultat med din inköpsverksamhet? Hör av dig till oss!

Branscher

Urval av kunder efter bransch

Automotive
BorgWarner
CEVT
Kongsberg Automotive
Toyota MH
Energi, Fastighet & Entreprenad
Bravida
NCC
Vattenfall
IT & Telecom
Arelion
Axis Communications
Eltel Networks
Mycronic
Livsmedel & Retail
Ahlsell
Coop Sverige
ICA Gruppen
Menigo
Offentlig sektor
Göteborgs stad
Mölndals stad
Swedavia
Systembolaget
Process- & Tillverkning
Boliden
Envirotainer
Lesjöfors
Sandvik Coromant
Tjänster
High Chaparral
ISS
Kunskapsskolan
Samhall
Övrigt
Bankgirot
MTR
OneMed
Stena Line

Varför EFFSO?

Vi erbjuder enastående kunskap

Vi är fokuserade på inköp och har enastående kunskap inom alla delar av inköpsområdet. Vi har kunskaper både inom indirekt och direkt material, för att inte tala om spendanalys. Kompetensen spänner över alla typer av kategorier och vårt breda intellektuella kapital är byggt runt en väl genomtänkt uppsättning verktyg, mallar och metoder.

Vi skapar bestående resultat

Vi är ”doers” och specialister. Vi arbetar i team tillsammans med er för att faktiskt få jobbet gjort och skapa resultat. Vi har gärna en långsiktig relation med er för att säkra långsiktiga resultat och ett kontinuerligt inflöde av expertkunskap. Vi hjälper er med rätt typ av verktyg för att ni själva ska kunna hantera alla förbättringar och förändringar över tid.

Bättre ekonomiskt utfall

Vi levererar realiserade besparingar och vi ser till att ni får ut bästa möjliga avkastning mot nedlagt antal arbetstimmar. Vi levererar ett starkt business case med fokus på ROI och avgifter knutna direkt till resultat. Vårt gemensamma fokus på finansiella resultat och överföring och uppbyggnad av kunskap i ert inköpsteam levererar bestående effekt.

Behöver du vägledning?

Ring oss på +46 8 440 39 30 eller använd kontaktformuläret så hör vi av oss till dig inom kort. Vi hjälper dig med alla typer av frågor inom inköp.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.