Jobba på EFFSO

Brinner du för att förändra och förbättra inköpsverksamheter? Och har du hjärtat på rätta stället? Då tycker vi att du ska börja jobba på EFFSO!

Ditt nästa steg i karriären

EFFSOs värderingar

Brinn för uppgiften

Glädje i arbetet bidrar till exceptionella resultat, och goda resultat är en förutsättning för glädje i arbetet. Därför arbetar vi hela tiden för att skapa ett starkt engagemang hos alla vi möter.

Tro på goda människor

Vi utgår från att alla har goda avsikter och vill göra rätt. Det finns också en skyldighet att ge vår syn på vad vi anser vara rätt.

Agera för kunden

I allt vi gör har vi våra kunders bästa i åtanke. Därför är vi enkla att samarbeta med och lyssnar på våra kunder för att förstå deras behov. Vi strävar efter långsiktiga och förtroendefulla samarbeten.

EFFSO värderingar

Bli managementkonsult hos oss

Vi stöttar inköpsavdelningar på alla typer av företag genom att bygga upp nya eller utveckla existerande inköpsfunktioner. Rent konkret driver vi kommersiella processer, utvecklar metodik, processer och strategier samt utbildar inom inköp.

Hos oss kan du få genomföra allt från enskilda kategoriprojekt till att samordna större transformationer av ett företags inköps­funktion med flera hundra anställda.

EFFSO kännetecknas av en pragmatisk inställning till det mesta och en snäll kultur. Vi arbetar med tydliga värderingar, stor öppenhet och en stark vilja att ständigt bli ännu bättre på det vi gör.

En ung man med brunt hår står och pekar på en laptop som en kvinna i grön kavaj håller i sin hand.

Det här får du på EFFSO

Vi lägger mycket stor vikt vid att utbilda våra konsulter. När du börjar hos oss får du genomgå ett introduktionsprogram som på olika sätt förbereder dig för konsultrollen. De första ett till två åren kommer du att arbeta tillsammans med mer seniora kollegor, få mycket feedback och hjälp att utveckla din förmåga för struktur, problemlösning, strategi och kommunikation.

På EFFSO råder en hög grad av frihet under ansvar men du kommer aldrig att känna dig ensam. Vi hjälps åt i vår strävan att ständigt bli bättre och vi lär oss nya saker, utvecklas och utmanas – tillsammans. Här finns inga vassa armbågar,  hos oss är work­life balance mer än bara ord och ”laget framför jaget” viktigare än enskilda prestationer!

Porträtt taget framifrån på en man med mörkt hår och orangea glasögonbågar.

På EFFSO har jag kunnat bredda mig och sätt mig in i många företags olika utmaningar.

Arsalan Motavaf, Chef management consulting

Vad gör en junior managementkonsult på EFFSO?

Vem är du?

Vi söker dig som brinner för att utveckla och göra saker bättre. Du har förmåga att identifiera förbättringspotential och älskar att driva förändring, gärna i en konsultroll. Vi hoppas att du har en önskan att lära dig detaljerna kring konsultarbete där fokus ligger på detaljer, struktur och framdrift. För att lyckas behöver du vara ihärdig, analytisk, lösningsorienterad och ödmjuk.

Som person är du nyfiken, öppen och den som motiveras av nya utmaningar. Lägg därtill kommunikativ och lyhörd samt att du är öppen för andras lösningar – för dig är det viktigare att det blir rätt än att du får rätt.

Missa inte de senaste nyheterna! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

  • Som mottagare av vårt nyhetsbrev kommer du även att få enstaka inbjudningar och erbjudanden från EFFSO. Du kan när du vill avsluta prenumerationen på dessa utskick. Se vår integritetspolicy.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
Porträtt taget framifrån på en ung blond kvinna i mörkgrön blus.

Passion och positiv magkänsla ledde rätt

”Jag kom i kontakt med EFFSO genom ett mentorskapsprogram 2016, i mitten av min studietid i Linköping. Att representanten från EFFSO brann för sitt jobb och för människor var så slående trots att det inte var syftet med hens presentation. Ett samtal till på nästa arbetsmarknadsdag, några telefonsamtal senare och jag hade äntrat dörrarna till företaget som andades den känslan jag sökte hos en arbetsgivare. Tidigare intervjuer på andra företag hade känts bra, men här fick jag verkligen en helt annan, mer positiv magkänsla” berättar Clara Wenäll som började som managementkonsult på EFFSO 2018.

Läs om Clara Wenäll
Fyra personer ser in i kameran och ser glada ut efter en padelmatch.

Att jobba på EFFSO

Att vi mår bra tillsammans och har roligt ihop är bland det viktigaste. Förutom klassiska frukostar och AWs med pingis på kontoret anordnar vi olika turneringar i padel, innebandy och golf. Vår festkommitté ansvarar för festliga arrangemang men ordnar även yoga, chokladprovning och tunnelbanemiddag. Vi utmanar varandra med aktiviteter som plogging och meditation. De olika konsultteamen hittar då och då på eget bus, och två gånger om året åker hela företaget iväg på konferens. Ett av flera tillfällen då vi träffar våra kollegor från Göteborg, Malmö och Stockholm.

Det ska vara högt i tak hos oss och man ska våga utmanas utan att vara rädd för att göra bort sig. Därför firar vi våra misstag och delar varje år ut Shout Stone, ett vandringspris som kommer från platsen där EFFSO grundades (Rop-sten!).

Musik är ett gemensamt intresse hos många på EFFSO. Vårt egna husband, The Procurementz, spelar ofta på fester. Och vill du veta hur EFFSO låter, varför inte lyssna på EFFiesta och EFFokus på Spotify?

Vill du bli interimskonsult hos oss?

Arbetar du redan som konsult inom inköp idag men vill vara del av ett större sammanhang? Vi på EFFSO arbetar både med anställda konsulter och underkonsulter. Bli en av våra interimskonsulter!

Det är inte alla som vill bli eller som passar till att vara konsult. Men för den som funderar på att satsa på en konsultkarriär finns en rad fördelar. Och det finns även fördelar med att ansluta sig till en konsultorganisation som EFFSO jämfört med att agera själv.

Stöttande konsultchefer som kan inköp

Vi är väl medvetna om att interimsuppdrag kan vara krävande. Som konsult går du ofta in i nya verksamheter och förväntas skapa förtroende och leverera goda resultat på kort tid. Eftersom vi på EFFSO arbetar med konsulter som redan är specialister på inköp utgår vi ifrån att du som specialist självständigt klarar de uppdrag du går in i. Samtidigt är du aldrig ensam! För varje uppdrag du går in i via EFFSO blir du tilldelad en konsultchef som följer dig och kan stötta dig i olika frågor på ditt uppdrag.

Våra konsultchefer brinner för inköp och supply chain precis som du. Många har dessutom varit både beställare och konsult. Deras fokus är att hjälpa dig att nå dina mål i ditt uppdrag och hjälpa dig att ta nästa steg i din utveckling. För varje utvecklande steg du tar adderar du stort värde både för dig, våra kunder och för EFFSO.

Nätverk av inköpsspecialister i ryggen

När vi tillsätter våra kunders konsultbehov använder vi oss av ett stort nätverk av interimskonsulter inom inköp och supply chain på alla olika nivåer. Nätverket är en blandning av kvalificerade konsulter som vi anlitar som underkonsulter genom eget bolag eller anställda av EFFSO (visstidsanställda och tillsvidareanställda). Vi tycker det är viktigt att konsulterna får möjlighet att träffa varandra och anordnar regelbundet träffar för våra uthyrda inköpskonsulter.

Lång erfarenhet och räckvidd

EFFSO har funnits och arbetat med inköpsrelaterade tjänster sedan 2007 och har haft förmånen att arbeta upp ett gott renommé under dessa år. Med tiden har vi även byggt upp ett omfattande nätverk av inköpschefer som gör att vi lätt når ut till svenska företag och organisationer som är i behov av tillfälligt stöd på inköpssidan. Det gör att vi relativt snabbt kan erbjuda dig ett nästa uppdrag.

Vi har också blivit väldigt duktiga på att matcha våra kunders behov och kulturer med våra konsulters olika kompetenser och profiler. Detta får till följd att vissa av våra konsulter erbjuds att bli anställda av kunden de är ute på uppdrag hos. Så om du just nu befinner dig mellan anställningar kan det här vara ännu ett sätt att hitta nästa arbetsroll på. Gräset är grönare som konsult!

Älskar du inköp som vi gör?

Vi söker alltid ambitiösa personer som vill jobba för oss eller för någon av våra uppdragsgivare. Läs om lediga jobb för inköpare och skicka in ditt CV redan idag!

Se lediga jobb

Varför EFFSO?

Vi erbjuder enastående kunskap

Vi är fokuserade på inköp och har enastående kunskap inom alla delar av inköpsområdet. Vi har kunskaper både inom indirekt och direkt material, för att inte tala om spendanalys. Kompetensen spänner över alla typer av kategorier och vårt breda intellektuella kapital är byggt runt en väl genomtänkt uppsättning verktyg, mallar och metoder.

Vi skapar bestående resultat

Vi är ”doers” och specialister. Vi arbetar i team tillsammans med er för att faktiskt få jobbet gjort och skapa resultat. Vi har gärna en långsiktig relation med er för att säkra långsiktiga resultat och ett kontinuerligt inflöde av expertkunskap. Vi hjälper er med rätt typ av verktyg för att ni själva ska kunna hantera alla förbättringar och förändringar över tid.

Bättre ekonomiskt utfall

Vi levererar realiserade besparingar och vi ser till att ni får ut bästa möjliga avkastning mot nedlagt antal arbetstimmar. Vi levererar ett starkt business case med fokus på ROI och avgifter knutna direkt till resultat. Vårt gemensamma fokus på finansiella resultat och överföring och uppbyggnad av kunskap i ert inköpsteam levererar bestående effekt.

Urval av kunder efter bransch

Automotive
BorgWarner
CEVT
Kongsberg Automotive
Toyota MH
Energi, Fastighet & Entreprenad
Bravida
NCC
Vattenfall
IT & Telecom
Arelion
Axis Communications
Eltel Networks
Mycronic
Livsmedel & Retail
Ahlsell
Coop Sverige
ICA Gruppen
Menigo
Offentlig sektor
Göteborgs stad
Mölndals stad
Swedavia
Systembolaget
Process- & Tillverkning
Boliden
Envirotainer
Lesjöfors
Sandvik Coromant
Tjänster
High Chaparral
ISS
Kunskapsskolan
Samhall
Övrigt
Bankgirot
MTR
OneMed
Stena Line

Hör av dig till oss!

Ring oss på +46 8 440 39 30 eller använd kontaktformuläret om du undrar över något så hör vi av oss till dig inom kort.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.