Elin Omberg

Elin Omberg, managementkonsult i Stockholm

Våra managementkonsulter kombinerar inköpskompetens och ett analytiskt angreppssätt med strukturerad metodik för projektledning och förändringsarbete. Här berättar Elin Omberg om sin bakgrund och om hur det är att jobba på EFFSO.

Mitt namn är Elin Omberg. Jag är 25 år och kommer från Ystad. Jag har en Civilingenjörsexamen i Industriell Ekonomi från Lunds Tekniska Högskola med en master i Supply Chain Management. Nu jobbar jag som junior managementkonsult på EFFSO.

Studier i Industriellt Inköp och sommarjobb som inköpare

Hösten av mitt fjärde år på utbildningen fick jag upp intresset för inköp där jag gick en kurs i ”Industriellt Inköp” på LTH. Jag tyckte att kursen var väldigt intressant och sommaren därpå sökte jag ett sommarvikariat som inköpare på ICA Frukt & Grönt. Genom arbetet som inköpare fick jag knyta an det jag läst med det jag faktiskt gjorde, vilket jag tyckte var superkul. Det var roligt att se att man har nytta av de kurserna man valt under sina fem år. Dessutom har min erfarenhet som inköpare även varit nyttig i mitt arbetsliv som konsult.

Banketten ledde till jobb på EFFSO

Jag ville tidigt bli konsult. Men det är en djungel av företag därute och jag hade inte hört talas om EFFSO. Det hade däremot min sambo som hade suttit bredvid några representanter från EFFSO på arbetsmarknadsmässans bankett i Lund något år tidigare. Han tipsade mig om att söka eftersom jag var intresserad både av konsultyrket och inköp.

Redan under min första telefonintervju fick jag väldigt gott intryck och bestämde mig för att åka upp till Stockholm för att gå på EFFSOs rekryteringsdag. Och när jag gick därifrån visste jag att här skulle jag trivas.

Och magkänslan hade rätt. Förutom en otroligt kompetent arbetsstyrka med intressanta företag att arbeta med finns här en familjär känsla och en laganda som genomsyrar hela organisationen. Det är högt i tak och alla vill lyckas tillsammans.

 

Att vara management-konsult inom inköp

Citat Elin Omberg EFFSO

Personligen lockas jag extra mycket av stora förändringsledningsprojekt där jag som konsult kan hjälpa en inköpsorganisation att förbättra och effektivisera sina processer och strategier.

Elin Omberg, managementkonsult på EFFSO

Hittills mycket offentlig sektor…och Covid-19

Under min tid på EFFSO har större delen av projekten varit inom offentlig sektor dvs. på olika upphandlande enheter. Jag har bland annat genomfört en inköpsdiagnos samt ett kategoristyrningsprojekt inom IT-infrastruktur.

Under 2020 var jag också utlånad som interimskonsult till Cepheid där jag jobbar som taktisk inköpare inom indirekt material. Cepheid är ett internationellt företag som bland annat producerar test-kit för Covid-19. Klart spännande uppdrag och så aktuellt att jobba på ett sådant företag!

Kvinna arbear vid laptop

 

Andra drömuppdrag

Det bästa med att vara konsult är just att få uppleva olika branscher och förstå deras olika styrkor och utmaningar. Personligen lockas jag extra mycket av stora förändringsledningsprojekt där jag som konsult kan hjälpa en inköpsorganisation att förbättra och effektivisera sina processer och strategier. Och de absolut roligaste uppdragen är när man får interagera mycket med kunden och gemensamt komma i mål.

Förutom att effektivisera inköpsenheter och identifiera kostnadsbesparingar är det även motiverande att se hur olika enheter inom organisationerna kommunicerar bättre och får bättre förståelse för varandras arbete efter ett lyckat konsultjobb. Det värmer mitt konsulthjärta!

Konsultyrket, fullt av både möjligheter och utmaningar

Varför EFFSO?

Vi erbjuder enastående kunskap

Vi är fokuserade på inköp och har enastående kunskap inom alla delar av inköpsområdet. Vi har kunskaper både inom indirekt och direkt material, för att inte tala om spendanalys. Kompetensen spänner över alla typer av kategorier och vårt breda intellektuella kapital är byggt runt en väl genomtänkt uppsättning verktyg, mallar och metoder.

Vi skapar bestående resultat

Vi är ”doers” och specialister. Vi arbetar i team tillsammans med er för att faktiskt få jobbet gjort och skapa resultat. Vi har gärna en långsiktig relation med er för att säkra långsiktiga resultat och ett kontinuerligt inflöde av expertkunskap. Vi hjälper er med rätt typ av verktyg för att ni själva ska kunna hantera alla förbättringar och förändringar över tid.

Bättre ekonomiskt utfall

Vi levererar realiserade besparingar och vi ser till att ni får ut bästa möjliga avkastning mot nedlagt antal arbetstimmar. Vi levererar ett starkt business case med fokus på ROI och avgifter knutna direkt till resultat. Vårt gemensamma fokus på finansiella resultat och överföring och uppbyggnad av kunskap i ert inköpsteam levererar bestående effekt.

Behöver du vägledning?

Ring oss på +46 8 440 39 30 eller använd kontaktformuläret så hör vi av oss till dig inom kort. Vi hjälper dig med alla typer av frågor inom inköp.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.