Sourcing Buyer

Cloetta grundades 1862 och är ett ledande konfektyrföretag i Norden och Holland. Cloettas produkter säljs i fler än 50 länder världen över med Sverige, Finland, Danmark, Norge, Holland, Tyskland och Storbritannien som huvudmarknader. Cloetta har några av de starkaste varumärkena på marknaden, till exempel Läkerol, Cloetta, Candyking, Jenkki, Kexchoklad, Malaco, Sportlife och Red Band. Cloetta har 7 fabriker i 5 länder. Cloettas B-aktie handlas på Nasdaq Stockholm. Mer information finns tillgänglig på www.cloetta.com. I Ljungsbro finns Cloettas produktionsanläggning för choklad, wafer, skum och dragerade produkter. Här arbetar idag cirka 350 personer.

Är du redo för ett smakfullt arbete med omfattande affärsinflytande?

Sök då vår lediga tjänst som Sourcing Specialist Pick & Mix och driv utvecklingen av kategorin.

Vi förstärker vårt team med rollen Sourcing Specialist Pick & Mix och söker någon som kan omsätta vår sortimentsstrategi till en slagkraftig inköpsstrategi i nära samarbete med såväl vårt P&M-team som våra leverantörer.

Du kommer att ingå i ett erfaret, internationellt team som har uppdraget att bygga den ultimata shoppingupplevelsen för våra kunder och konsumenter i Norden och Storbritannien. Vi erbjuder ett fullservicekoncept under varumärkena CandyKing, Parrots och Karkkikatu, vilket skapar en fantastisk möjlighet för våra konsumenter att skapa sin egen favoritblandning av godis och snacks.

Låter det intressant? Fortsätt då att läsa…

Du kommer att ingå i ett specialistteam för centralt inköp, som rapporterar till vår Senior Sourcing Manager 3P och vara baserad i Sundbyberg. Ditt andra ”hem” kommer att vara vårt centrala team av P&M-specialister som täcker alla aspekter av affärsmodellen där du kommer att bidra med din inköpsexpertis. Dina nyckelintressenter internt, förutom inköpsteamet, kommer att vara Global Director P&M samt Head of Assortment P&M och du kommer att stödja dem att framgångsrikt omvandla vår P&M-sortimentsstrategi till en relevant och överlägsen leverantörsstrategi. Dina nyckelintressenter externt kommer naturligtvis att vara våra tredjepartsleverantörer.

Så vad gör en Sourcing Buyer för Pick & Mix?

Tillsammans med vår Head of Assortment P&M kommer du att driva en spelförändrande långsiktig sortimentsstrategi med våra 3P-leverantörer för att skapa ett konkurrenskraftigt sortimentserbjudande. En viktig del i detta är att skapa och hantera relationer med våra befintliga leverantörer samt att identifiera intressanta nya leverantörer att arbeta med. Tillsammans levererar ni en stark NPD-pipeline och höjer vårt sortimentserbjudande. Du kommer att driva kommersiella fördelar genom smarta förhandlingar om villkor och du hittar aktivt möjligheter att utveckla verksamheten och leverera konkurrensfördelar till våra marknader.

Du kommer att hantera leverantörer och ansvara för att våra leverantörer är godkända enligt Cloettas kvalitets- och etiska standarder.

Nu ska vi prata om dig

Vi tror att du har en gedigen bakgrund med +5 års erfarenhet att arbeta med en bred leverantörsportfölj som inköpare och en kandidatexamen (eller liknande). Detaljhandelserfarenhet hjälper dig att navigera i vår bransch och erfarenhet av kategorihantering är ett plus. Självklart har du ett kommersiellt och analytiskt tänk med fingertoppskänsla för förhandlingar. Förmåga att bygga starka relationer med våra leverantörer och interna intressenter är din specialitet eftersom du kommer att ha ett nära samarbete med vårt centrala P&M sortimentsteam, kärnmarknader och andra inköpare. Du är bekväm med att hantera komplexiteten hos 50 leverantörer och en produktportfölj med mer än 300 artiklar på 5 marknader. Självklart har du ett starkt intresse för konfektyr och snacks.

Som person är du självgående och villig att göra det lilla extra. Du får saker att hända. Du har ett analytiskt och pragmatiskt sätt att hitta kommersiella lösningar i förhandlingar. Vi talar huvudsakligen engelska här, så vi förväntar oss att du är riktigt bekväm med att uttrycka dig på engelska (både i skrift och tal). Eftersom många av våra leverantörer är baserade i Sverige är svenska ett måste. Kunskaper i andra nordiska språk är en fördel, men det är inget vi kräver av dig.

Stämmer det här in på dig?

Skicka då in din ansökan! Gärna redan idag. Vi kommer att granska ansökningar löpande och börjar med intervjuer när vi ser en bra matchning. Obs, vi vill ha din ansökan på engelska.

Har du frågor eller funderingar kopplat till tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Johan Emthén på johan.emthen@effso.se