Nyheter 

Nytt kundcase: Lesjöfors AB

Lesjöfors AB är en av Europas största tillverkare av fjädrar, tråd- och banddetaljer. Företaget önskade till en början få en bättre genomlysning av sin spend samt ta fram nya arbetssätt för inköp anpassade för ett framtida och mer modernt Lesjöfors. I ett nytt kundcase beskriver vi samarbetet med EFFSO samt de positiva effekterna som arbetet resulterat i.

Lesjöfors är den svenskbaserade fjädertillverkaren vars fjädrar bokstavligt talat hjälper till att avlasta filmmakare i Hollywood. Företaget har en lång och spännande historia som startade redan 1675. I dag ägs koncernen av det börsnoterade bolaget Beijer Alma, och är en av Europas största tillverkare av fjädrar, tråd- och banddetaljer samt produkter för bilar och andra fordon. Sortimentet är heltäckande och innehåller både standardprodukter och kundanpassade komponenter. Försäljningen sker på 60 marknader och uppgick 2021 till ungefär 3,5 miljarder SEK.

Koncernen växer kraftigt såväl organiskt som via förvärv. Utöver det är man mitt uppe i en spännande moderniseringsprocess där det ligger stort fokus på bland annat hållbarhet och digitalisering. Det har varit ett spännande arbete att följa. Här kan du läsa om kundcaset.