Bygg, fastighet och infrastruktur

Tack vare vår långa erfarenhet av projektinköp och investeringar inom bygg-, fastighets- och infrastruktursektorn kan vi hjälpa dig att göra bra affärer.

Vi kan både inköp och entreprenad

Bostäder

När du som fastighetsägare eller projektutvecklare ska planera och genomföra produktion av bostads- eller hyresrätter, kan vi genomföra en analys av potential i byggrättsportföljen (nyproduktion) eller befintligt bestånd (ROT) samt föreslå entreprenadstrategier och handlingsplan. För en projektportfölj kan det vara aktuellt att teckna samarbetsavtal/ ramavtal med utvalda entreprenörer. I produktionsfasen hjälper vi till med projektinköp och uppföljning. Vi har projektinköpare med erfarenhet från byggbranschen och de flesta har även expertis inom en eller flera kategorier, t ex stomme eller fasader. Vi hjälper också byggentreprenörer med inköp av ingående entreprenader och material.

Samhällsbyggnader och kommersiella lokaler

För samhällsbyggnader/kommersiella lokaler kan vi på samma sätt som för bostäder analysera ett enskilt projekt eller en portfölj och föreslå entreprenadstrategier. Offentliga beställare är vanliga i denna kategori och vi har den kunskap om offentlig upphandling som behövs för att genomföra inköpen enligt lagar och förordningar. I de fall entreprenader genomförs i samverkan/partnering kan Coreco hjälpa till i framtagande av entreprenadkontrakt som stödjer samverkan, medverka i genomförande av inköp men även erbjuda erfarna samverkansledare. Likt övriga kategorier kan vi också hjälpa en entreprenör som uppför samhällsbyggnader/ kommersiella lokaler med alla inköp.

Infrastruktur

Coreco erbjuder organisering och genomförande av inköp i stora infrastrukturprojekt. Vi levererar vanligtvis kompetens- och resursförstärkning i form av seniora inköpskonsulter till beställarens existerande inköpsorganisation, men vi kan också ta ansvar för en komplett inköpsorganisation under egen ledning.  Då mycket av infrastruktur ägs av samhället är kunskap om LOU/LUF nödvändigt och vi har ett flertal konsulter med erfarenhet från entreprenader och offentliga upphandlingar. Samverkansformen, partnering, används ofta i infrastrukturprojekt och vi kan stödja ett projekt med inköpsaktiviteter i alla faser. Vi genomför även förstudier för stora infrastrukturprojekt.

 

Mikael Sjölund Coreco

Vill du veta mer om projektinköp?

Kontakta mig så berättar jag mer!

 

Mikael Sjölund

VD Coreco (f d EFFSO Entreprenad)

Våra tjänster

1. Strategiska samverkansupplägg & ramavtalsupphandlingar

Vi erbjuder stöd genom hela processen, från utveckling av strategier och koncept till upphandling, implementering och leverantörssamverkan.

2. Investeringsanalys för nyproduktion & ROT av bostäder

Av oss kan du få en analys av potentialen i din byggrättsportfölj och befintligt bestånd samt förslag till en entreprenadstrategi och en handlingsplan.

3. Projektinköp & entreprenadupphandlingar

Vi utför entreprenadupphandlingar för både privata och offentliga kunder. Hos oss finns många duktiga kategorispecialister inom till exempel stommar och installationer. Och vi har ett stort nätverk med kvalificerade leverantörer och underentreprenörer.

4. Inköp i stora projekt

Vi har en mångårig erfarenhet av inköp/upphandling i stora bygg- och infrastrukturprojekt. Vi gör allt från inköp/ upphandlingsstrategier, organisering och genomförande.

5. Projektledning & Contract Management

Projektledning, samverkansledare/beställarrepresentant. Uppföljning av ingångna kontrakt.

6. Rekrytering

Eftersom vi själva kommer från inköp/upphandling i samhällsbyggnadssektorn, vet vi vilka kompetenser och egenskaper som krävs. Vi hjälper dig att rekrytera olika sorters inköpare, upphandlare, logistiker och inköpschefer.

Urval av kunder efter bransch

Tillverkande industri
ABB
Alfa Laval
Atlas Copco
Boliden
Cale Access
Flir systems
KONE
Lesjöfors
LKAB
Sandvik
SCA
Automotive
Autoliv
Din Bil
Scania
Volvo
Energi
Fortum
Forsmarks Kraftgrupp
GL&V
Mälarenergi
Telge Inköp
Bank & Finans
CitiBank
Länsförsäkringar
SEB
Swedbank
Skandia
Klarna
Bygg, fastighet & infrastruktur
AMF Fastigheter
Bonava
Green Cargo
Infranord
Jernhusen
NCC
Norsk Gjenvinning
Riksbyggen
Rikshem
Skanska
Svenska Bostäder
Offentlig verksamhet
Huddinge Kommun
Jönköpings kommun
Lantmäteriet
Region Sörmland
Region Västernorrland
Riksdagsförvaltningen
Sundbybergs Stad
Swedavia
Övrigt
Apoteket
Aleris
Carema
Kunskapsskolan
Spendrups
Svensk Kärnbränslehantering
Svenska spel
Systembolaget

Behöver du vägledning?

Ring oss på +46 8 440 39 30 eller använd kontaktformuläret så hör vi av oss till dig inom kort. Vi hjälper dig med alla typer av frågor inom inköp.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.