Bygg, fastighet och infrastruktur

Tack vare vår långa erfarenhet av projektinköp och investeringar inom bygg-, fastighets- och infrastruktursektorn kan vi hjälpa dig att göra bra affärer.

Vi kan både inköp och entreprenad

Nyproducerade flerbostadshus i olika kulörer är fotograferade snett uppifrån.

Bostäder

När du som fastighetsägare eller projektutvecklare ska planera och genomföra produktion av bostads- eller hyresrätter, kan vi genomföra en analys av potential i byggrättsportföljen (nyproduktion) eller befintligt bestånd (ROT) samt föreslå entreprenadstrategier och handlingsplan. För en projektportfölj kan det vara aktuellt att teckna samarbetsavtal/ ramavtal med utvalda entreprenörer. I produktionsfasen hjälper vi till med projektinköp och uppföljning.

Vi har projektinköpare med erfarenhet från byggbranschen och de flesta har även expertis inom en eller flera kategorier, t ex stomme eller fasader. Vi hjälper också byggentreprenörer med inköp av ingående entreprenader och material.

Fasaden på en grå kontorsfastighet på vilken man ser flera företagsloggor, däribland EFFSOs.

Samhällsbyggnader och kommersiella lokaler

För samhällsbyggnader/kommersiella lokaler kan vi på samma sätt som för bostäder analysera ett enskilt projekt eller en portfölj och föreslå entreprenadstrategier. Offentliga beställare är vanliga i denna kategori och vi har den kunskap om offentlig upphandling som behövs för att genomföra inköpen enligt lagar och förordningar.

I de fall entreprenader genomförs i samverkan/partnering kan vi hjälpa till i framtagande av entreprenadkontrakt som stödjer samverkan, medverka i genomförande av inköp men även erbjuda erfarna samverkansledare. Likt övriga kategorier kan vi också hjälpa en entreprenör som uppför samhällsbyggnader/ kommersiella lokaler med alla inköp.

I förgrunden ser man tågräls och ett persontåg, i bakgrunden syns transportkontainrar.

Infrastruktur

Vi erbjuder organisering och genomförande av inköp i stora infrastrukturprojekt. Vi levererar vanligtvis kompetens- och resursförstärkning i form av seniora inköpskonsulter till beställarens existerande inköpsorganisation, men vi kan också ta ansvar för en komplett inköpsorganisation under egen ledning.

Då mycket av infrastruktur ägs av samhället är kunskap om LOU/LUF nödvändigt och vi har ett flertal konsulter med erfarenhet från entreprenader och offentliga upphandlingar. Samverkansformen, partnering, används ofta i infrastrukturprojekt och vi kan stödja ett projekt med inköpsaktiviteter i alla faser. Vi genomför även förstudier för stora infrastrukturprojekt.

 

Porträtt på en blond kvinna i röd kavaj som ser in i kameran och ler.

Vill du veta mer om projektinköp?

Kontakta mig så berättar jag gärna mer om våra projekt hos våra kunder!

 

Jenny Vårlid

Chef Affärsutveckling EFFSO AB

Urval av kunder efter bransch

Automotive
BorgWarner
CEVT
Kongsberg Automotive
Toyota MH
Energi, Fastighet & Entreprenad
Bravida
NCC
Vattenfall
IT & Telecom
Arelion
Axis Communications
Eltel Networks
Mycronic
Livsmedel & Retail
Ahlsell
Coop Sverige
ICA Gruppen
Menigo
Offentlig sektor
Göteborgs stad
Mölndals stad
Swedavia
Systembolaget
Process- & Tillverkning
Boliden
Envirotainer
Lesjöfors
Sandvik Coromant
Tjänster
High Chaparral
ISS
Kunskapsskolan
Samhall
Övrigt
Bankgirot
MTR
OneMed
Stena Line

Behöver du vägledning?

Ring oss på +46 8 440 39 30 eller använd kontaktformuläret så hör vi av oss till dig inom kort. Vi hjälper dig med alla typer av frågor inom inköp.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.