Bygg, fastighet och infrastruktur

Tack vare vår långa erfarenhet av projektinköp och investeringar inom bygg-, fastighets- och infrastruktursektorn kan vi hjälpa dig att göra bra affärer.

Vi kan både inköp och entreprenad

Bostäder

När du som fastighetsägare eller projektutvecklare ska planera och genomföra produktion av bostads- eller hyresrätter, kan vi genomföra en analys av potential i byggrättsportföljen (nyproduktion) eller befintligt bestånd (ROT) samt föreslå entreprenadstrategier och handlingsplan. För en projektportfölj kan det vara aktuellt att teckna samarbetsavtal/ ramavtal med utvalda entreprenörer. I produktionsfasen hjälper vi till med projektinköp och uppföljning.

Vi har projektinköpare med erfarenhet från byggbranschen och de flesta har även expertis inom en eller flera kategorier, t ex stomme eller fasader. Vi hjälper också byggentreprenörer med inköp av ingående entreprenader och material.

Samhällsbyggnader och kommersiella lokaler

För samhällsbyggnader/kommersiella lokaler kan vi på samma sätt som för bostäder analysera ett enskilt projekt eller en portfölj och föreslå entreprenadstrategier. Offentliga beställare är vanliga i denna kategori och vi har den kunskap om offentlig upphandling som behövs för att genomföra inköpen enligt lagar och förordningar.

I de fall entreprenader genomförs i samverkan/partnering kan vi hjälpa till i framtagande av entreprenadkontrakt som stödjer samverkan, medverka i genomförande av inköp men även erbjuda erfarna samverkansledare. Likt övriga kategorier kan vi också hjälpa en entreprenör som uppför samhällsbyggnader/ kommersiella lokaler med alla inköp.

Infrastruktur

Vi erbjuder organisering och genomförande av inköp i stora infrastrukturprojekt. Vi levererar vanligtvis kompetens- och resursförstärkning i form av seniora inköpskonsulter till beställarens existerande inköpsorganisation, men vi kan också ta ansvar för en komplett inköpsorganisation under egen ledning.

Då mycket av infrastruktur ägs av samhället är kunskap om LOU/LUF nödvändigt och vi har ett flertal konsulter med erfarenhet från entreprenader och offentliga upphandlingar. Samverkansformen, partnering, används ofta i infrastrukturprojekt och vi kan stödja ett projekt med inköpsaktiviteter i alla faser. Vi genomför även förstudier för stora infrastrukturprojekt.

 

Porträtt framifrån på en kvinna i röd kavaj som ser in i kameran och ler.

Vill du veta mer om projektinköp?

Kontakta mig så berättar jag gärna mer om våra projekt hos våra kunder!

 

Jenny Vårlid

Chef Affärsutveckling EFFSO AB

Urval av kunder efter bransch

Tillverkande industri
ABB
Alfa Laval
Atlas Copco
Boliden
Cale Access
Lesjöfors
LKAB
Sandvik
SCA
Energi
Fortum
Forsmarks Kraftgrupp
GL&V
Mälarenergi
Telge Inköp
Bank & Finans
CitiBank
Länsförsäkringar
SEB
Swedbank
Skandia
Offentlig verksamhet
Jönköpings kommun
Lantmäteriet
Mölndals stad
Region Sörmland
Region Västernorrland
Riksdagsförvaltningen
Sundbybergs Stad
Swedavia
Bygg, fastighet & infrastruktur
AMF Fastigheter
Bonava
Green Cargo
Infranord
Jernhusen
NCC
Riksbyggen
Rikshem
Skanska
Automotive
Autoliv
Din Bil
Scania
Volvo
Övrigt
Apoteket
Aleris
Kunskapsskolan
Spendrups
Svensk Kärnbränslehantering
Svenska spel
Systembolaget

Behöver du vägledning?

Ring oss på +46 8 440 39 30 eller använd kontaktformuläret så hör vi av oss till dig inom kort. Vi hjälper dig med alla typer av frågor inom inköp.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.