Isabell Wesslén

Isabell Wesslén, inköpskonsult

Våra inköpskonsulter är trygga personer som kommer med omfattande egen kunskap och kan snabbt sätta sig in i era system och processer. Under senhösten 2021 började Isabell Wesslén som ny inköpskonsult hos oss på EFFSO. Vad drev henne en gång i tiden att läsa till inköpare och hur är det att vara konsult på EFFSO?

Jag kommer närmast från Skatteverket där jag började som operativ och slutade som strategisk inköpare. De kategorier jag jobbade mest med var IT-konsulttjänster men det blev även en hel del licensinköp och programvaror. IT är ett riktigt spännande område för där händer så mycket, även kopplingen till GDPR gör det intressant… Innan jag kom till Skatteverket jobbade jag som inköpare på CEVT i Göteborg.

Har läst Inköp & Supply Chain

Jag läste ”Inköp och Supply Chain” på Nordic Business Institute i Sundsvall. Jag lutade först åt ekonomi, men det som tilltalade mig med inköp var blandningen av siffror och lönsamhet å ena sidan, och relationer och kommunikation å andra. Utbildningen var väldigt bra!

Det var också då jag kom i kontakt med EFFSO för första gången, genom Tools. En av våra föreläsare refererade ofta till EFFSO Tools. Perfekt när vi behövde förstå olika begrepp och när vi började läsa om kategoristyrt inköp. Men jag stötte på EFFSO även under min tid på Skatteverket där EFFSO hjälpte oss att komma igång med vårt kategoristyrningsarbete.

Nuvarande uppdrag

Tanken var att jag skulle testa på konsultlivet men mitt första uppdrag är faktiskt att fram till sommaren vara interim konsultchef på EFFSO. Helt enkelt, att stötta organisationen under en period när det är väldigt mycket att göra. Det är kul, jag känner att jag har stor nytta av min tidigare erfarenhet av konsultinköp. Dessutom får man en väldigt bra bild av hur olika inköpsorganisationer ser ut och vilka behov de har.

Hur är det att vara konsultchef

Porträtt på ung kvinna med långt hår och ljusa kläder.

Jag har en bakgrund som strategisk inköpare och de kategorier som jag har störst erfarenhet av är IT-konsulttjänster men även licensinköp och programvaror. IT är ett riktigt spännande område för där händer så mycket, även kopplingen till GDPR gör det intressant.

Isabell Wesslén, inköpskonsult på EFFSO

Att börja på ett nytt jobb mitt i en pandemi

Det har gått bra! Stämningen på EFFSO är väldigt familjär. Givetvis har jag på grund av pandemin mestadels jobbat på distans men kommunikationen i teamet har fungerat väldigt bra. Vi är ändå uppdelade på flera orter eftersom vi har kollegor i södra Sverige. Jag har dessutom mycket kontakt med kunder och konsulter och det har inte varit några problem att ha de mötena på distans.

En alpinskidåkare sedd bakifrån står på en topp och ser ut över snöiga berg.

Skidåkning för hela slanten

Jag bor på Söder med sambo och katt, i väntan på att vår nyproduktion i Nacka blir klar till sommaren. Ett stort intresse jag har, det är skidåkning. Jag är nästintill tokig i skidåkning! Som före detta skidguide i Val d’Isère i franska Alperna, gör jag inget annat än längtar efter att få åka skidor igen. Nu närmast ska vi till vår stuga i Lofsdalen, därefter väntar en resa till Cervinia.

Varför EFFSO?

Vi erbjuder enastående kunskap

Vi är fokuserade på inköp och har enastående kunskap inom alla delar av inköpsområdet. Vi har kunskaper både inom indirekt och direkt material, för att inte tala om spendanalys. Kompetensen spänner över alla typer av kategorier och vårt breda intellektuella kapital är byggt runt en väl genomtänkt uppsättning verktyg, mallar och metoder.

Vi skapar bestående resultat

Vi är ”doers” och specialister. Vi arbetar i team tillsammans med er för att faktiskt få jobbet gjort och skapa resultat. Vi har gärna en långsiktig relation med er för att säkra långsiktiga resultat och ett kontinuerligt inflöde av expertkunskap. Vi hjälper er med rätt typ av verktyg för att ni själva ska kunna hantera alla förbättringar och förändringar över tid.

Bättre ekonomiskt utfall

Vi levererar realiserade besparingar och vi ser till att ni får ut bästa möjliga avkastning mot nedlagt antal arbetstimmar. Vi levererar ett starkt business case med fokus på ROI och avgifter knutna direkt till resultat. Vårt gemensamma fokus på finansiella resultat och överföring och uppbyggnad av kunskap i ert inköpsteam levererar bestående effekt.

Behöver du vägledning?

Ring oss på +46 8 440 39 30 eller använd kontaktformuläret så hör vi av oss till dig inom kort. Vi hjälper dig med alla typer av frågor inom inköp.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.