Webinars

Missade du någon av våra webinars? Här kan du ta del av vår VD Per Finnhammars inköpstrender eller få tips på hur du genomför effektiva besparingsinitiativ. Vi kompletterar med fler filmer allt eftersom. Hör av dig om du har frågor!

Automation inom inköp: Hur kommer du igång och hur går det till rent praktiskt?

Det här är del två i EFFSOs och AKOAs gemensamma webinarserie som handlar om automation. I det första webinaret fokuserade Michel Björn, managementkonsultEFFSO, och Anna Andrae SVP Sales på AKOA, Another Kind Of Automation, på vad automation är och vad det innebär för inköp. I det här avsnittet går de igenom hur du startar ett automationsinitiativ samt vad som krävs av din organisation för att få ut ett värde ur satsningen. Avslutningsvis kommer Dennis Singh, senior automationsutvecklare och automationsdesigner på AKOA, att gå igenom en specifik processkandidat som används som ett case i presentationens olika delar. Filmen varar ca 60 minuter.

Du måste fylla i en giltig e-postadress.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Automation inom inköp: Vad är det och vad innebär det för inköp?

Det har surrats en hel del om robotar och automatisering ett bra tag nu, även inom Inköp. Nu ser vi att tekniken börjat bevisa sig och vi ser positiva effekter inom många områden. Därför har vi satt ihop en webinarserie tillsammans med AKOA, om just automation. Talare är Michel Björn, managementkonsultEFFSO, och Anna Andrae SVP Sales på AKOA, Another Kind Of Automation.

I det första webinaret fokuserar vi på vad automation är och vad det betyder för Inköp. Du kommer att få en förklaring på vad RPA är, se en robot skapas live i en av de ledande mjukvarorna samt en inblick i vad som gör automation intressant för Inköp. Filmen varar ca 50 minuter.

Du måste fylla i en giltig e-postadress.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Spendanalysen och dess grunder

I videon kan du bland annat se Johan Nygren och Jonas Olofsson från EFFSO reda ut begreppen kopplade till spendanalys. Till exempel, hur definierar vi en kategori? Jonas och Johan visar även på värdet av en spendalys och hur resultatet kan användas, både övergripande och i specifika kategorier. Och de går praktiskt igenom hur du kan gå till väga för att genomföra en spendanalys. Därefter gör Robin Kubista en kort demo av Spendency. Vi avslutar webinaret med en kort frågestund. Filmen varar ca 60 minuter.

Du måste fylla i en giltig e-postadress.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Att genomföra effektiva besparingsinitiativ

Besparingsinitiativ är ett kraftfullt verktyg att ta till i en lågkonjunktur för att säkerställa verksamhetens fortsatta konkurrenskraft och lönsamhet.

Det råder ingen tvekan om att många inköpsfunktioner under våren 2020 rullade ut en rad kostnadsreduceringsprogram i Sverige och globalt. Orsaken stavades Coronapademin och/eller lågkonjunkturen som drabbade Sverige. Detta webinar handlar om hur din inköpsorganisation kan identifiera och genomföra inköpsbesparingsinitiativ på bästa sätt. Förutom det, går vi även igenom några kategorier som har hög potential just nu och anledningen till det. Talare är Philip Rasch och Robin Kubista. Filmen varar ca 40 minuter.

Du måste fylla i en giltig e-postadress.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Inköpstrender 2020

I slutet på varje år gör EFFSOs VD Per Finnhammar en personlig trendspaning som han baserar på alla de intervjuer, möten och diskussioner som han haft med kunder, kandidater, kollegor och partners under året som varit. Och 2020 blev i allra högtsa grad ett speciellt år. Det innebar inte bara ett nytt år och ett nytt decennium. Det blev även ett år präglat av Coronapendemin. Det fullbokade frukostseminariet som Per skulle ha pratat på i mars blev istället omvandlat till ett webinar i april. Och även innehållet fick anpassas för att spegla den nya omvärldssituationen vi alla stod inför. Ta del av hans personliga spaning här! Först föreläser Per i ca 40 minuter, därefter följer en frågestund.

Du måste fylla i en giltig e-postadress.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Urval av kunder efter bransch

Tillverkande industri
ABB
Alfa Laval
Atlas Copco
Boliden
Cale Access
Flir systems
KONE
LKAB
Sandvik
SCA
Automotive
Autoliv
Din Bil
Scania
Energi
Fortum
Forsmarks Kraftgrupp
GL&V
Mälarenergi
Tegle inköp
Bank & Finans
CitiBank
Länsförsäkringar
SEB
Swedbank
Skania
Klarna
Bygg, fastighet & infrastruktur
Bonava
Green Cargo
Infranord
Jernhusen
NCC
Norsk Gjevinning
Riksbyggen
Rikshem
Skanska
Svensk Kärnbränslehantering
Volvo
Offentlig verksamhet
Huddinge Kommun
Jönköpings kommun
Kunskapsskolan
Lantmäteriet
Landstinget Västernorrland
Riksdagsförvaltningen
Sundbybergs Stad
Swedavia
Södermanlands Läns Lansting
Övrigt
Apoteket
AMF Fastigheter
Aleris
Carema
Spendrups
Svenska spel
Svenska Bostäder
Systembolaget