Nyheter 

EFFSO Tools får ny hemsida

Idag 1 april har EFFSO lanserat en ny webbplats för EFFSO Tools som samtidigt får en ny hemvist här på effso.se. Med hjälp av webbyrån Awave har EFFSO Tools fått ett modernt utseende och en ny och mobilanpassad struktur. I samband med det etablera EFFSO även ett redaktionsråd för att säkerställa att sidan fortsätter att leverera högkvalitativt och relevant innehåll med fokus på inköp.

Syftet med EFFSO Tools har från början varit att tillhandahålla fakta om metoder, strategier och hjälpmedel, allt som en inköpare kan behöva i sitt arbete. Med sin inköpsblogg, artikelsamling och sitt inköpslexikon har Tools med tiden blivit en välbesökt hemsida med över en miljon sidvisningar.

”Tools var en av hörnstenarna i lanseringen när vi startade EFFSO för snart 14 år sedan. Vi ville hitta ett sätt att dela med oss av kunskap till alla som var intresserade av inköp, så att vi kontinuerligt kunde höja kompetensen inom området. Sedan dess har vi haft 100 000-tals besökare”, berättar Mattias Hultheimer, koncernchef på EFFSO Group. ”Vi vet att sajten betyder mycket för inköpar-communityn i Sverige. Varje vecka får vi kommentarer från inköpare som använder Tools som kunskapskälla, inspiration och mallbibliotek”, fortsätter Per Finnhammar, VD på EFFSO AB.

För att bättre möta behoven hos dagens och morgondagens inköpare har sidan moderniserats, både grafiskt och hur den är uppbyggd. Därutöver har sidan slagits ihop med EFFSOs hemsida, effso.se, för att skapa en tydligare koppling till EFFSOs affär och för att stärka webbplatsernas totala digitala närvaro.

De viktigaste förändringarna

  • Ny och mobilanpassad sidstruktur som fungerar lika bra på alla enheter
  • Ny design för en fräschare och modernare känsla
  • Uppdaterad sökfunktion för snabbare åtkomst till relevant information
  • Ny hemvist för att bygga en starkare digital närvaro tillsammans med effso.se
  • Påbörjad uppdatering av inköpslexikonet

Olika sätt att hitta rätt

Innehållet på EFFSO Tools består av artiklar, blogginlägg och dokument. Och precis som tidigare finns det flera olika sätt att hitta informationen. Besökaren kan manövrera sig runt via de olika etiketterna som finns på alla sidor. Ett annat är att leta sig fram via de tre menyerna Ämnen, Processkategorier och Intresseområde. Och vet man inte var man ska börja kan man använda sökrutan. I nya Tools har sökrutan uppdaterats och kategoriserar nu sökningen så att man enkelt kan hitta bland artiklar, blogginlägg och dokument.

Fortsatt utveckling

Utvecklingen av sidan bör ses som en ständigt pågående process och en del sidor kommer löpande under året att uppdateras. Under 2021 planeras även ett arbete med tester och förbättringar för en ännu bättre användarupplevelse. Samtidigt etableras ett redaktionsråd för att se till att sidan löpande förses med högkvalitativt och relevant innehåll.

”När vi nu lanserar version 2.0 är vår målsättning att fortsätta vara ledande när det gäller utveckling och praktisk tillämpning av inköpskunskaper och att fortsätta att dela med oss till alla inom inköpsområdet”, säger Mattias Hultheimer, koncernchef på EFFSO Group.

”Genom vårt nya redaktionsråd kan vi löpande förse sidan med nytt och relevant innehåll även i framtiden. Vi är så glada att äntligen få presentera nya EFFSO Tools” avslutar Per Finnhammar, VD på EFFSO AB.