Nyheter 

Webinar för offentlig sektor: Inköps viktigaste fokusområden

I höstas presenterade vi några av de viktigaste insikterna från vår senaste trendstudie ”CPO Survey”, som täcker både privat och offentlig sektor. På vårt nästa gratis webinar, torsdag den 24 mars kl. 08.30-09.30, kommer vi att fokusera på offentlig sektor och gå igenom vad deltagare från det offentliga Sverige svarade på frågor om hållbarhet, digitalisering, kompetensutveckling m.m. Vi har både kommuner, regioner och myndigheter samt statligt/kommunalt ägda bolag med i studien.

Vi kommer att beröra följande frågeställningar:

  • Deltagarna från offentlig sektor svarade att ett av deras allra viktigaste fokusområden är att ”genomföra korrekta upphandlingar”. Det hamnade på andra plats, efter sänkt totalkostnad. Är det rätt prioritering?
  • Precis som i privat sektor tenderar offentlig sektor att utbilda främst inom traditionella inköpsområden – och inte inom teknologi eller hållbarhet. Vad beror det på?
  • Hur kan inköpsfunktionerna i offentlig sektor påskynda sin digitaliseringsresa?
  • När det gäller hållbarhet ser vi en positiv utveckling jämfört med tidigare studier. Men räcker det eller bör/kan vi ha en högre ambitionsnivå – och vad behöver vi för att få det att hända?

Talare och kommentatorer kommer att vara Jenny Vårlid, ansvarig för affärsutveckling på EFFSO AB, och Emil Andrén, VD för EFFSO Upphandling.

Webinaret är torsdag den 24 mars 2022 kl. 08:30-09:30. OBS! Deltagandet är kostnadsfritt.

Varmt välkommen med din anmälan!