Nyheter 

Bättre koll på direkt materialkostnaderna på Thule Group

EFFSO har under en tid stöttat inköpsorganisationen på Thule Group med bland annat en potentialbedömning och flera kategoriprojekt. Samarbetet har lett till betydande besparingar, strukturella förbättringar samt förbättrade arbetssätt. Och inte minst, ett större gehör för inköpsrelaterade frågor från andra avdelningar så som t ex Operations och R&D.

”Varje måndag har jag nu ett veckomöte med R&D där vi går igenom olika case där vi håller på att byta leverantör eller omförhandla priserna. Det har vi gjort nu varje måndag sedan 1,5 år tillbaka och det funkar jätte-bra”, berättar Nis Gjendal, Vice President Global Purchasing på Thule Group.

Här kan ni läsa hela kundcaset där Nis berättar om hur nya arbetssätt och bättre kontroll har skapat positiva ringar på vattnet inom hela organisationen. Är du nyfiken på fler kundprojekt som vi genomfört finns de att ta del av här.