Missade du vårt frukostwebinar om spendanalys?

Vi upplever ett mycket stort intresse för spendanalys – och det glädjer oss inköpsnördar! Under hösten 2020 genomförde vi två fullbokade frukostwebinarer på temat spendanalys. Du som inte kunde delta, ta del av inspelningen här nedan!

Spendanalysen & dess grunder

Spendanalysen är kanske den mest mångsidiga och grundläggande analysen du kan göra inom Inköp och den utgör en viktig faktabas för det kategoristyrda inköpet. Ändå är det fortfarande många som ifrågasätter om den är värd investeringen i tid och pengar.

Därför bad vi våra kollegor, Johan Nygren och Jonas Olofsson att dela med sig av sina kunskaper och erfarenheter. Som managementkonsulter på EFFSO har Johan och Jonas inte bara projektlett spendanalyser inom en rad olika branscher i såväl privat som offentlig sektor. De utbildar även i ämnet. Johan höll till exempel i vår digitala kurs i spendanalys som gick i november.

Under webinaret reder de ut begrepp, visar värdet av spendalysen och hur resultatet kan användas samt praktiskt gå igenom hur man går till väga för att genomföra en spendanalys.

Webinar: ”Spendanalysen & dess grunder”

I videon kan du bland annat se Johan Nygren och Jonas Olofsson från EFFSO reda ut begreppen kopplade till spendanalys – hur definieras t. ex. en kategori? De visar värdet av spendalysen och hur resultatet kan användas, både övergripande och i specifika kategorier. Och de går praktiskt igenom hur du kan gå till väga för att genomföra en spendanalys. Innan frågestunden gör Robin Kubista en kort demo av Spendency. Det hela avslutas md en kort frågestund. Videon är ca 60 minuter lång.

  • När du tar del av webinaret, får du EFFSOs nyhetsbrev som bonus (du kan när som helst avsluta prenumerationen). Se vår integritetspolicy.
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.