Missade du vårt webinar om besparingsinitiativ?

Planerar din inköpsorganisation att lansera ett eller flera besparingsinitiativ som en konsekvens av Coronapandemin eller konjunkturläget? Missade du vårt webinar som vi hade i maj? Ta del av inspelningen här nedan!

Inspelat webinar: ”Att genomföra effektiva besparingsinitiativ”

Besparingsinitiativ är ett kraftfullt verktyg att ta till i en lågkonjunktur för att säkerställa verksamhetens fortsatta konkurrenskraft och lönsamhet. Det råder ingen tvekan om att det under våren rullats ut många kostnadsreduceringsprogram i Sverige och globalt som en konsekvens av Coronapademin och/eller den lågkonjunktur som drabbat oss. Fler kommer att följa i höst, vilket vår senaste undersökning från i april visar. Då svarade 35 procent att de redan hade initierat ett eller flera inköpsbesparingsinitiativ och 51 procent att de planerade att göra det. Ungefär 80 inköpsansvariga deltog i enkäten.

Om du är nyfiken på hur din inköpsorganisation kan identifiera och genomföra inköpsbesparingsinitiativ på bästa sätt och du missade vårt webinar som vi höll i maj kan du ta del av inspelningen här.

Philip Rasch och Robin Kubista presenterar hur en inköpsorganisation kan identifiera och genomföra besparingsprogram på bästa sätt. De har båda varit konsulterEFFSO och har lång erfarenhet av att driva kostnadsreduceringar inom både privat och offentlig sektor. Nu är de affärsutvecklingsanvariga för region Syd respektive Väst. På filmen går de även igenom:

  • Varför besparingsinitiativ är aktuellt just nu
  • Vad som skiljer dessa från andra projekt
  • Några kategorier som har hög potential just nu och anledningen till det.

Inspelat webinar: Att genomföra effektiva besparingsinitiativ

Här kan du ta del av det webinar som vi höll i maj som handlar om hur din inköpsorganisation kan identifiera och genomföra inköpsbesparingsinitiativ på bästa sätt. Förutom det går Philip Rasch och Robin Kubista även igenom några kategorier som har hög potential just nu och anledningen till det. Webinaret är strax under 40 minuter långt.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.