Vad är automation – och vad innebär det för Inköp?

Det surras mycket om robotar och automatisering. Så även inom Inköp! Men hur kommer man igång? 

En webinarserie i två delar

Inköpschef som jobbar

Webinar 1: Vad är automation och vad betyder det för inköp?

I vårt första webinar tar vi Robotic Process Automation (RPA) och Intelligent Process Automation (IPA) ner på jorden genom att förklara vad de är och beskriva hur de kan användas i inköpsprocessens olika delar. Du får:

 • En förklaring på vad RPA och IPA är. Fördelar respektive nackdelar med tekniken.
 • Se en robot skapas live i en av de ledande mjukvarorna
 • En inblick i vad som gör automation intressant för Inköp. Möjligheter och tillämpningsområden.
 • Nominera och motivera din egen processkandidat för automation. Passa på att få just din processkandidat validerad och designad – helt kostnadsfritt!

Vad är automation och vad betyder det för inköp?

Ta del av det första webinaret i en serie av två. Talare är Michel Björn från EFFSO och Anna Andrae från AKOA, Another Kind Of Automation.

 • När du tar del av webinaret, får du EFFSOs nyhetsbrev som bonus (du kan när som helst avsluta prenumerationen). Se vår integritetspolicy.
 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Webinar 2: Så kommer du igång

I vårt andra webinar går Michel och Anna närmare in på hur du startar ett automationsinitiativ. Vi presenteraräven den vinnande processkandidaten från vårt första webinar. Under den dryga timmen kommer du att få svar på följande frågor:

 • Vilka är de olika stegen i automationsresan?
 • Hur kommer du i gång med tekniken? Och hur ska man ta hand om robotarna när de är live?
 • Vad krävs av din organisation för att få ut ett värde ur satsningen?
 • Den nominerade processkandidaten, på vilket sätt kan den automatiseras – vad är vinsten?

Så kommer du igång med automation inom inköp

Ta del av det andra webinaret i en serie av två. Talare är Michel Björn från EFFSO och Anna Andrae samt Dennis Singh från AKOA, Another Kind Of Automation.

 • När du tar del av webinaret, får du EFFSOs nyhetsbrev som bonus (du kan när som helst avsluta prenumerationen). Se vår integritetspolicy.
 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Om talarna

Michel Björn, EFFSOs egna Mister Robot,  bygger robotar både på jobbet och hemma. Han  är även hjärnan bakom vårt Mission Control Center (MCC). MCC är EFFSOs samlade erfarenheter i kategorispecifik intelligens med metoder och verktyg som stöttar och effektiviserar våra leveranser. Han är dessutom en mycket uppskattad och van föreläsare och utbildare.

Anna Andrae, SVP Sales AKOA Automation Cloud, ansvarar för AKOAs Automationstjänst. Anna brinner för att med hjälp av ny teknik hitta olika sätt att utveckla och förbättra processer, organisationer och affärer och har de senaste två åren specialiserat sig på robotisering och automation. Anna har även i sin tidiga karriär arbetat med digitalisering inom inköp.

Dennis Singh, senior automationsutvecklare och automationsdesigner på AKOA som även agerar rådgivare vid uppbyggnad av Center of Excellence samt vid utvärdering av nya automationsteknologier. Dennis har flerårig erfarenhet från storskaliga automationsprojekt, bland andra automation inom inköp från en global kund inom fordonsindustrin.

Varför EFFSO?

Vi erbjuder enastående kunskap

Vi är fokuserade på inköp och har enastående kunskap inom alla delar av inköpsområdet. Vi har kunskaper både inom indirekt och direkt material, för att inte tala om spendanalys. Kompetensen spänner över alla typer av kategorier och vårt breda intellektuella kapital är byggt runt en väl genomtänkt uppsättning verktyg, mallar och metoder.

Vi skapar bestående resultat

Vi är ”doers” och specialister. Vi arbetar i team tillsammans med er för att faktiskt få jobbet gjort och skapa resultat. Vi har gärna en långsiktig relation med er för att säkra långsiktiga resultat och ett kontinuerligt inflöde av expertkunskap. Vi hjälper er med rätt typ av verktyg för att ni själva ska kunna hantera alla förbättringar och förändringar över tid.

Bättre ekonomiskt utfall

Vi levererar realiserade besparingar och vi ser till att ni får ut bästa möjliga avkastning mot nedlagt antal arbetstimmar. Vi levererar ett starkt business case med fokus på ROI och avgifter knutna direkt till resultat. Vårt gemensamma fokus på finansiella resultat och överföring och uppbyggnad av kunskap i ert inköpsteam levererar bestående effekt.

Behöver du vägledning?

Ring oss på +46 8 440 39 30 eller använd kontaktformuläret så hör vi av oss till dig inom kort. Vi hjälper dig med alla typer av frågor inom inköp.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.