Inköpsaccelerator

Boosta inköpsfunktionen med EFFSOs Inköpsaccelerator

En man och en kvinna ser tillsammans på en datorskärm.

Realisera besparingar snabbt samtidigt som inköpsfunktionen utvecklas på lång sikt

EFFSO Inköpsaccelerator stöttar företag att minska sina kostnader, att förbättra sina interna processer och utveckla sin inköpsfunktion så att kostnadsbesparingar kan realiseras snabbare.

Vår metodik innebär att vi tillgängliggör vårt know-how, vår metodik, våra processer och vår proprietära kategorikunskap, så att våra kunders inköpsfunktion snabbare kan moderniseras för att nå bättre resultat.

Vår inköpsaccelerator skapar tydligt värde

 • Kategoriprojekt – Kategoriprojekt och kategoristyrning är mer än bara sänkta kostnader på kort sikt. Det handlar mer om att skapa resultat i enlighet med organisationens uppdrag och övergripande målsättningar i förhållande till medborgare, användare och kunder. Med EFFSOs stöd skapas såväl besparingar på kort sikt som kontinuerligt värde i det längre perspektivet.
 • Utbildning och coachning – En inköpsfunktion är aldrig bättre än sina enskilda medarbetare. I en föränderlig värld är det viktigt att att attrahera och behålla personer med rätt kompetens för att kunna leverera mot uppställda mål. Kompetensbedömning, utveckling och kontinuerlig coachning är viktiga komponenter för en högpresterande inköpsorganisation.
 • Utvecklar strukturkapital – I en alltmer snabbrörlig ekonomi är det viktigt att inte uppfinna hjulet i varje projekt. EFFSO har en metodik för att utveckla strukturkapital – internt kallar vi det Mission Control Center. Strukturkapital innefattar processer, metoder, kategorikompetens och leveravtörsdata.
 • Stöttar förändringsarbetet – Förändringsarbete är en av hörnstenarna inom kategoristyrt inköp. Trots det lägger de flesta inköpsorganisationer enbart fokus på de inköpstekniska delarna inom kategoristyrt inköp och inget eller lite fokus på förändringsprocessen. För en lyckad förändringsresa så behöver organisationen arbeta inom flera områden som exempelvis kommunikation, förebilder, förstärkande system och kompetens.
Porträtt på en blond kvinna i röd kavaj som ser in i kameran och ler.

Vill du veta mer om EFFSOs inköpsaccelerator?

Kontakta mig så berättar jag mer!

 

Jenny Vårlid

Chef Affärsutveckling EFFSO AB

En kostnadseffektiv och flexibel lösning

Inköpsaccelerator är en flexibel tjänst som stöttar inköpsfunktionen på lång sikt genom att tillgängliggöra alla EFFSOs managementkonsulttjänster i en flexibel och smidig paketlösning. Tjänsten är enkel att skala upp vid behov samtidigt som vi hela tiden garanterar möjligheter till stöd.

Inköpsaccelerator är kostnadseffektiv, prissättningen är transparent och stafflad så att kunden alltid vet vad leveransen kostar. Antalet konsulter som driver projekten är också flexibelt, vilket innebär att vi behovsanpassar leveransen efter kunders önskemål. Flexibiliteten märks även i leveransmodellen. Det är smidigt att skala på både kompetens och kapacitet, och leveransen leds alltid av en senior konsult från EFFSO. Det garanterar en snabb och effektiv onboarding. Dessutom gör strukturkapitalet i vårt Mission Control Center (MCC) att vi kan komma igång snabbt för att leverera resultat så fort som möjligt.

Inköpsacceleratorns fokus ligger på långsiktigt värdeskapande hos kunden. Fokus ligger hela tiden på att bygga intern kapabilitet och kapacitet, samtidigt som EFFSOs konsulter kan stötta förändringsarbetet internt.

Du kan bland annat få stöd med följande:

 • Kompetensutveckling
 • Process- och metodutveckling
 • Strukturkapital, exempelvis kategorikort, metodik, processer, etc.
 • Kapacitet vid exempelvis kategoriprojekt
 • Förändringsledning
 • Nulägesanalys inklusive spendanalys, potentialbedömning och strukturell analys.

Varför EFFSO?

Vi erbjuder enastående kunskap

Vi är fokuserade på inköp och har enastående kunskap inom alla delar av inköpsområdet. Vi har kunskaper både inom indirekt och direkt material, för att inte tala om spendanalys. Kompetensen spänner över alla typer av kategorier och vårt breda intellektuella kapital är byggt runt en väl genomtänkt uppsättning verktyg, mallar och metoder.

Vi skapar bestående resultat

Vi är ”doers” och specialister. Vi arbetar i team tillsammans med er för att faktiskt få jobbet gjort och skapa resultat. Vi har gärna en långsiktig relation med er för att säkra långsiktiga resultat och ett kontinuerligt inflöde av expertkunskap. Vi hjälper er med rätt typ av verktyg för att ni själva ska kunna hantera alla förbättringar och förändringar över tid.

Bättre ekonomiskt utfall

Vi levererar realiserade besparingar och vi ser till att ni får ut bästa möjliga avkastning mot nedlagt antal arbetstimmar. Vi levererar ett starkt business case med fokus på ROI och avgifter knutna direkt till resultat. Vårt gemensamma fokus på finansiella resultat och överföring och uppbyggnad av kunskap i ert inköpsteam levererar bestående effekt.

Urval av kunder efter bransch

Automotive
BorgWarner
CEVT
Kongsberg Automotive
Toyota MH
Energi, Fastighet & Entreprenad
Bravida
NCC
Vattenfall
IT & Telecom
Arelion
Axis Communications
Eltel Networks
Mycronic
Livsmedel & Retail
Ahlsell
Coop Sverige
ICA Gruppen
Menigo
Offentlig sektor
Göteborgs stad
Mölndals stad
Swedavia
Systembolaget
Process- & Tillverkning
Boliden
Envirotainer
Lesjöfors
Sandvik Coromant
Tjänster
High Chaparral
ISS
Kunskapsskolan
Samhall
Övrigt
Bankgirot
MTR
OneMed
Stena Line

Behöver du vägledning?

Ring oss på +46 8 440 39 30 eller använd kontaktformuläret så hör vi av oss till dig inom kort. Vi hjälper dig med alla typer av frågor inom inköp.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.